.Η "Πίτα του Ηπειρώτη"

Ο Σύνδεσμος των Ηπειρωτών στο Δήμο Ζωγράφου στις 12 Ιανουαρίου 2014 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου σε μια μεγάλη συγκέντρωση των μελών και φίλων του μαζί με τις ευχές για τον καινούργιο χρόνο έκοψε και την πρωτοχρονιάτικη πίτα του, την "πίτα του Ηπειρώτη" όπως την χαρακτηρίζει.
Στην εκδήλωση αυτή μεταξύ των άλλων παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Ζωγράφου Κώστας Καλλίρης ο οποίος
απηύθυνε και τον χαιρετισμό μαζί και με τις δικές του ευχές, τους υποψήφιους Δημάρχους Παναγιώτη Αγγελόπουλο, Τίνα Καφατσάκη, Θεόδωρο Μετικαρίδη, Αναστασία Μπότου, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, τους Αντιδημάρχους και τους Δημοτικούς Συμβούλους, Δημάρχους και παράγοντες της ευρύτερης περιοχής της Ηπείρου, κοινωνικούς και αθλητικούς φορείς της πόλης μας

.Στον αστερισμό των εισαγγελέων η πολιτική ζωή

Σαμαράς και Βενιζέλος επαναβεβαίωσαν τη θέση ότι δεν πρόκειται να αποδεχθούν νέα δημοσιονομικά μέτρα και επεσήμαναν ότι στις συναντήσεις που θα έχουν με τους εκπροσώπους των δανειστών θα καταστήσουν σαφές πως το όποιο δημοσιονομικό κενό προκύψει θα καλυφθεί από τις διαρθρωτικές αλλαγές

Οι δύο ηγέτες, την ώρα που στον δημόσιο βίο κυριαρχούν οι εισαγγελικές έρευνες για σειρά θεμάτων, συζήτησαν εφ' ολης της ύλης και σύμφωνα με πληροφορίες, ετέθη και το ζήτημα της δικαστικής διερεύνησης που είναι σε εξέλιξη για τις μίζες στα εξοπλιστικά και τις δανειοδοτήσεις από το Τ.Τ. Σύμφωνα με τ... περισσότερα »

.«Παράθυρο» Ι. Στουρνάρα για μείωση του πετρελαίου θέρμανσης

Ανοικτό άφησε, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, το ενδεχόμενο να μειωθεί ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης, υπό την αίρεση, όμως, του περιορισμού της φοροδιαφυγής. Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο υπουργός Οικονομικών συνέστησε λίγη υπομονή στους πολίτες και υποστήριξε ότι, αν και δεν μπορούν να υπάρξουν γενικευμένες μειώσεις φόρων, «εάν μπορέσουμε να καταπολεμήσουμε το λαθρεμπόριο στο ναυτιλιακό καύσιμο, τότε θα μπορέσουμε να μειώσουμε τον φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης».

Παράλληλα, ανέφερε ότι ο ΦΠΑ στην εστίαση δεν θα επανέλθει εφέτος στο 23%, ενώ θα επιδιωχθεί να διατηρηθεί στο 13% και τα επόμενα χρόνια.

Αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, οι οποίες αναμένεται να επαναρχίσουν το προσεχές διάστημα, ο υπουργός ανέφερε ότι υπάρχει πολιτικός κίνδυνος, διότι οι εκπρόσωποι των δανειστών πιέζουν για τη λήψη μέτρων. 

Σημείωσε δε, ότι δύσκολα θα επιτευχθεί συμφωνία στο Eurogroup της 27ης Ιανουαρίου (σ.σ. στο συγκεκριμένο ενδεχόμενο, η συμφωνία για την έγκριση της δόσης των 3,1 δισ. ευρώ από την ευρωπαϊκή πλευρά, μετατίθεται για το Eurogroup της 17ης Φεβρουαρίου. Αντίστοιχα, οι δύο δόσεις - 1,8 δισ. ευρώ η κάθε μια, σύνολο 3,6 δισ. ευρώ - από το ΔΝΤ, αναμένεται να εγκριθούν από το Ταμείο στο τέλος Φεβρουαρίου ή στις αρχές Μαρτίου).

Ο κ. Στουρνάρας αναφέρθηκε και στο θέμα της μείωσης των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, επισημαίνοντας πως αυτό θα προχωρήσει και ότι από την κυβέρνηση έχουν προταθεί ισοδύναμα μέτρα. 

.Ευ. Βενιζέλος: Επάνοδος στις αγορές «το ταχύτερο δυνατό»

Για τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας, συζήτησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί. Σε δηλώσεις του, μετά τη συνάντηση, ο .κ. Βενιζέλος προέβλεψε επάνοδο της Ελλάδας στις αγορές «το ταχύτερο δυνατό»

Εξάλλου, οι προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας  ήταν το βασικό θέμα της συζήτησης του Ευ. Βενιζέλου με τον Γάλλο υπουργό Εξωτερικών Λ. Φαμπιούς. «Πρόκειται για προτεραιότητες των λαών και των κοινωνιών της ΕΕ» δήλωσε ο Ευ.
 Βενιζέλος στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε από κοινού με τον Γάλλο υπουργό. 

«Πρόκειται για την ανάπτυξη, την απασχόληση, το κοινωνικό κράτος, την ανεργία των νέων, την παράνομη μετανάστευση, την προστασία των συνόρων, την ολοκλήρωση της οικονομικής διακυβέρνησης και ιδίως της τραπεζικής ένωσης για να υπάρχει μια πραγματικά ενιαία τραπεζική αγορά» πρόσθεσε.

 Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι «η Γαλλία θα είναι στο πλευρό της Ελλάδας» για να την υποστηρίξει κατά την προεδρία της στην ΕΕ, για την οποία «είναι σίγουρος ότι θα την ασκήσει με επιτυχή τρόπο».

.Αλ. Τσίπρας: Προσκλητήριο προς όλους τους Ευρωπαίους πολίτες

Προσκλητήριο «που απευθύνεται σε όλους τους πολίτες της Ευρώπης που έχουν δημοκρατικές ευαισθησίες, ανεξάρτητα από την ιδεολογία τους ή τα κόμματα που υποστηρίζουν» χαρακτηρίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας την υποψηφιότητά του για την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε άρθρο του στο περιοδικό New Europe.

Παρουσιάζοντας το πολιτικό πλαίσιο της υποψηφιότητάς του, ο Αλέξης Τσίπρας τονίζει ότι είναι μία υποψηφιότητα που διεκδικεί την εντολή να φέρει στην Ευρώπη την ελπίδα και την αλλαγή. Ο κ. Τσίπρας τονίζει ότι η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση αποκάλυψε τις ανεπάρκειες και τα όρια που έχει η διαδικασία της νεοφιλελεύθερης ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. 

Πρόκειται, αναφέρει χαρακτηριστικά, για μία ολοκλήρωση που στηρίζεται στη χρηματοοικονομική φιλελευθεροποίηση και σε μια νομισματική ένωση, η οποία προωθείται από ένα ομοίωμα της Γερμανικής Κεντρικής Τράπεζας που ακούει στο όνομα «Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα»

.Ι. Βρούτσης: Οι συνταξιούχοι δεν θα ζημιωθούν ούτε ευρώ

Καθησυχαστικός εμφανίζεται ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, για το ενδεχόμενο νέας μείωσης των συντάξεων εξαιτίας του νέου τρόπου υπολογισμού της παρακράτησης του Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών. Ο υπουργός Εργασίας διαβεβαίωσε χθες με δηλώσεις του ότι οι συνταξιούχοι με το νέο σύστημα δεν θα ζημιωθούν ούτε ένα λεπτό του ευρώ και πρόσθεσε ότι αντίθετα, στο τέλος του έτους θα έχουν και όφελος 1,5% επειδή η παρακράτηση θα συνυπολογιστεί με τον φόρο εισοδήματος κατά την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων.

Με το νέο σύστημα υπολογισμού, που θα ισχύσει αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου, ο φόρος θα υπολογίζεται ανά μήνα με βάση το άθροισμα των συντάξεων και με ενιαίους συντελεστές. Σύμφωνα με τα όσα ίσχυαν έως τώρα ο υπολογισμός της παρακράτησης γινόταν χωριστά για τις επικουρικές συντάξεις και τα επιδόματα και με χαμηλότερους συντελεστές ανάλογα με το ύψος της επικουρικής σύνταξης.

.Ξεκινούν σήμερα οι εκπτώσεις

Ξεκινούν σήμερα οι χειμερινές εκπτώσεις οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι και την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014.

Σε ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας αναφέρεται ότι τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν ανοικτά την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014 με προτεινόμενο, από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών, ωράριο 11.00- 18.00.

Ο τζίρος, κατά το δίμηνο των χειμερινών εκπτώσεων θα κινηθεί περίπου 10%, χαμηλότερα σε σύγκριση με πέρσι, ενώ η επισκεψιμότητα θα κυμανθεί στα 
ίδια επίπεδα, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου

.«Αποκτούν υπόσταση οι θυσίες του ελληνικού λαού»

Τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί, συνάντησε νωρίς το απόγευμα (πριν από την επίσκεψή του στον Λωράν Φαμπιούς) ο Ευάγγελος Βενιζέλος, με την ιδιότητα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, αλλά και αυτής του πρώην υπουργού Οικονομικών, όπως δήλωσε ο ίδιος στους δημοσιογράφους.

Εξήγησε ότι με τον Πιερ Μοσκοβισί μίλησε για τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας, για το πρωτογενές πλεόνασμα που σημαίνει πάρα πολλά γιατί «αποκτούν υπόσταση και με νούμερα, οι μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού».

Αυτό σημαίνει, υπογράμμισε, ότι «τώρα έχουμε τις προϋποθέσεις για την επισημοποίηση και την επιβεβαίωση της μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας του ελληνικού δημόσιου χρέους». 

«Θα μπορέσουμε επομένως να λύσουμε όλα τα προβλήματα που αφορούν στην ολοκλήρωση του προγράμματος και στη σταδιακή αλλά ασφαλή επάνοδο της Ελλάδας στην κανονικότητα. Και κανονικότητα σημαίνει θεσμική ισοτιμία πολιτικά, αλλά και πρόσβαση στις αγορές οικονομικά» επισήμανε. 

Σε ερώτημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ για το πότε προβλέπει την επιστροφή στην εν λόγω κανονικότητα και εάν θα μπορούσε να προσδιορισθεί για το δεύτερο εξάμηνο του 2014, ο κ. Βενιζέλος απάντησε:

«Το ταχύτερο δυνατό. Οι αγορές έχουν μια σοφία, έχουν ένστικτο και ξέρουν. Ο διεθνής ιδιωτικός τομέας επενδύει αυτήν τη στιγμή πολλές ελπίδες στην Ελλάδα. Το βλέπει κανείς σε πολλές δηλώσεις παραγόντων της διεθνούς χρηματοοικονομικής και οικονομικής ζωής και έχει πολύ μεγάλη σημασία εμείς οι ίδιοι εσωτερικά να μην υπονομεύουμε την προσπάθεια.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.