.Μήνυμα Ομπάμα σε Ερντογάν για τις βιαιότητες στον μουσουλμανικό κόσμο

Ο Αμερικανός πρόεδρος κ.Μπαράκ Ομπάμα ζήτησε προσωπικά από τον Τούρκο Πρωθυπουργό κ.Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να καταγγείλει τις βιαιότητες στον μουσουλμανικό κόσμο που προκλήθηκαν από τη δυσφημιστική για το Ισλάμ ταινία, σύμφωνα με όσα δήλωσε την Παρασκευή ο Λευκός Οίκος.

Ο κ.Ερντογάν, που πραγματοποιεί επίσκεψη στην Γιάλτα της Ουκρανίας, έχει ήδη δηλώσει ότι αυτή η ταινία είναι μια "πρόκληση", αλλά δεν μπορεί να δικαιολογήσει τις φονικές επιθέσεις εναντίον των αμερικανικών διπλωματικών αποστολών.

"Κανείς δεν μπορεί να κάνει τέτοια πράγματα στο όνομα του Ισλάμ, όπως συνέβη στη Λιβύη στην επίθεση εναντίον της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής" στη Βεγγάζη (ανατολικά), στην οποία τέσσερις Αμερικανοί σκοτώθηκαν, δήλωσε ο κ.Ερντογάν.

Ο εκπρόσωπος της Προεδρίας των ΗΠΑ, κ.Τζέι Κάρνεϊ δήλωσε ότι εκτός από τηλεφωνικές κλήσεις τις τελευταίες ημέρες στους ηγέτες της Λιβύης, της Αιγύπτου και της Υεμένης, 

ο κ.Ομπάμα "έστειλε προσωπικό μήνυμα στον Τούρκο ηγέτη, τον Πρωθυπουργό Ερντογάν για να του ζητήσει βοήθεια και να πάρει θέση κατά της βίας".

"Και νομίζω ότι είδατε ότι ο Πρωθυπουργός το έκανε και ο Πρόεδρος είναι πολύ ευγνώμων για αυτές τις δηλώσεις", πρόσθεσε ο κ.Κάρνεϊ

.Εβδομάδα εργασίας έξι ημερών στην Ελλάδα απαιτεί η τρόικα»


Υπό τον τίτλο: «Εβδομάδα εργασίας έξι ημερών στην Ελλάδα απαιτεί η τρόικα» ο βρετανικός Guardian αναφέρεται στις εξελίξεις στην Ελλάδα και στο αίτημα της τρόικας, μέσω email, να αλλάξουν όλα εκ νέου στην αγορά εργασίας.

Όπως γράφει η εφημερίδα η κυβέρνηση στην Αθήνα είναι υπό πίεση να εφαρμόσει την εξαήμερη εργασία προκειμένου να λάβει τη δόση των 31 δισ. ευρώ.

Στην επιστολή, οι εκπρόσωποι της τρόικας επιμένουν για ριζικές μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, από τους κατώτατους μισθούς μέχρι τα όρια υπερωριακής απασχόλησης και το ευέλικτο ωράριο εργασίας.

Η εφημερίδα αναφέρει πως, μετά από μια μακρά καθυστέρηση που προκαλείται από μήνες πολιτικής παράλυσης στην Ελλάδα, οι επιθεωρητές της τρόικας επιστρέφουν στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα.

.Ικανοποιημένοι οι Μέρκελ-Μόντι


Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν σήμερα το απόγευμα η Γερμανίδα καγκελάριος και ο Ιταλός πρωθυπουργός προκειμένου να συζητήσουν για τις εξελίξεις στην Ευρωζώνη.
Όπως αναφέρεται σε ανακοινωθέν της ιταλικής κυβέρνησης "διαπιστώθηκε ότι η εβδομάδα που ολοκληρώνεται ήταν ιδιαίτερα θετική για την Ευρώπη. 

Η καγκελάριος και ο Ιταλός πρωθυπουργός συμφώνησαν να παραμείνουν σε στενή επαφή για την διευκόλυνση της προετοιμασίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 19ης Οκτωβρίου".

Σχετικά με την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη "διαπιστώθηκε επίσης πρόοδος σε ότι αφορά την επίγνωση
ότι οι λύσεις, για να ξεπεραστεί η κρίση, πρέπει να προκύψουν από μια πιο στενή συνεργασία σε ευρωπαϊκό πλαίσιο".
Η Άνγκελα Μέρκελ και ο Μάριο Μόντι, τέλος, εξέφρασαν την ανησυχία τους για την κατάσταση στην Μέση Ανατολή, μετά τις βίαιες διαδηλώσεις των τελευταίων ωρών.

. «Στα μέσα Οκτωβρίου οι αποφάσεις για την Ελλάδα»


Για τα μέσα Οκτωβρίου παραπέμπονται οι αποφάσεις για την Ελλάδα, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Ζ. K. Γιούνκερ, πρόεδρος του Eurogroup.

Αμέσως μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup, ο κ. Γιούνκερ ανέφερε η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει σημαντικές αποφάσεις, ενώ ζήτησε από την τρόικα και την Ελλάδα να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις.

«Μας ενθάρρυνε η πρόοδος που έχει επιτύχει η ελληνική κυβέρνηση και έχουμε κάθε ελπίδα ότι θα επιτευχθεί ο στόχος που έχει τεθεί», ανέφερε ο κ. Γιούνκερ, αλλά πρόσθεσε πως δεν αναμένει αποφάσεις του Eurogroup πριν από το δεύτερο μισό του Οκτωβρίου.

Ο κ. Γιούνκεραπαντώντας σε σχετική ερώτηση τόνισε ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να φύγει από τη ζώνη του Ευρώ.

«Η Ελλάδα έχει εφαρμόσει τα μέτρα που συμφωνήθηκαν. Έχουμε τον τρόπο να ελέγχουμε κατά πόσον έχουν εφαρμοσθεί τα μέτρα», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος του Eurogroup είπε ότι δεν αναμένει την έκθεση της τρόικας για την Ελλάδα στο άμεσο μέλλον, αλλά μάλλον στις αρχές Οκτωβρίου.

Σχετικά με την Πορτογαλία, σημείωσε ότι περιμένει να επιστρέψει στις αγορές το 2013, ενώ αναφορικά με την Κύπρο την κάλεσε να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της για το εάν χρειάζεται πακέτο.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε ότι έχει επιτευχθεί πρόοδος στην Ελλάδα και έχει ξεκινήσει η απόδοση των μέτρων που έχουν ληφθεί, όπως στους τομείς της μείωσης των δαπανών και της αύξησης των εσόδων.

«Πρέπει να γίνει προσπάθεια για επίτευξη σταθερότητας και εξυγίανσης και για μεταρρυθμίσεις. Η Ελλάδα έχει ήδη καταβάλει τεράστιες προσπάθειες και θα πρέπει να συνεχίσει να το κάνει», είπε η κ. Λαγκάρντ.

Ωστόσο, απέφυγε να απαντήσει σε ερώτηση κατά πόσο είναι εφικτό η Ελλάδα να φθάσει στον στόχο της μείωσης του χρέους της στο 120% του ΑΕΠ μέχρι το 2020, λέγοντας ότι συνεχίζεται ο απολογισμός των δεσμεύσεων των ελληνικών αρχών και γι' αυτό είναι πολύ νωρίς να λεχθεί κατά πόσο ο στόχος θα επιτευχθεί.

Αναφέροντας πως η διαδικασία αναθεώρησης για την πρόοδο της Ελλάδας ξεκίνησε πριν από μια βδομάδα, είπε ότι είναι πρόωρο να γίνει λόγος για χρονοδιαγράμματα κατάληξης των διαπραγματεύσεων. «Οι στόχοι είναι πολύ ψηλοί, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που θα πρέπει να ληφθούν υπόψη και ο χρόνος είναι ένας από αυτούς και πρέπει να ληφθεί υπόψη», ανέφερε η κ. Λαγκάρντ.

.Πουπάκης εναντίον Βρούτση


Αντιδράσεις στη ΝΔ εξακολουθούν να προκαλούν τα σενάρια για αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, με αφορμή και το γνωστό mail της τρόικας.
Για τριτοκοσμικές απαιτήσεις της τρόικας, για την ισοπέδωση των εναπομεινάντων εργασιακών δικαιωμάτων στον ιδιωτικό τομέα, έκανε λόγο ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, και πρώην Πρόεδρος της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα, Κώστας Πουπάκης.
Άφησε εμμέσως αιχμές σε βάρος και του αρμόδιου Υπουργού, Γιάννη Βρούτση κάνοντας λόγο για κυβερνητικούς παράγοντες που καυχώνται με αλαζονική συμπεριφορά ότι «φιλελευθεροποίησαν το εργασιακό καθεστώς στην Ελλάδα από την πρακτική του σοβιέτ που υπήρχε».
Ο κύριος Πουπάκης πήρε αποστάσεις από τη διαγραφή Κιουτσούκη, λέγοντας ότι τα συνδικάτα πρέπει να έχουν διακριτό ρόλο από την εκτελεστική εξουσία.
«Οι συνοπτικές διαδικασίες διαγραφής μου, των οποίων τη νομιμότητα αμφισβητώ δείχνουν πως αντιλαμβάνονται κάποιοι τη δημοκρατία και την ελευθερία του λόγου και τον πλουραλισμό των απόψεων» δήλωσε ο πρόεδρος τη ΔΑΚΕ, Νίκος Κιουτσούκης, σχολιάζοντας τη διαγραφή του από τη ΝΔ.

.Συμβούλιο της Ευρώπης: Υπό κατάρρευση το ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα


Τον κώδωνα του κινδύνου για επικείμενη κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματος στην Ελλάδα εξαιτίας των μέτρων λιτότητας, της διογκούμενης ανεργίας και των περικοπών σε μισθούς και συντάξεις, κρούει προς την ελληνική κυβέρνηση και την τρόικα η Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου Ευρώπης (ΣτΕ), σε απόφαση της που υιοθετήθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου 2012 και πρόκειται σύντομα να δοθεί στη δημοσιότητα.

Αξιολογώντας το βαθμό συμμόρφωσης της Ελλάδος προς τα όσα πρεσβεύει ο Ευρωπαϊκός Κώδικας Κοινωνικής Ασφάλισης- που έχει υπογράψει και έχει θέσει σε ισχύ η Ελλάδα από τις 9 Ιουνίου 1981, 

η Επιτροπή Υπουργών του ΣτΕ τονίζει τόσο προς την ελληνική κυβέρνηση όσο και προς τους εκπροσώπους της μηχανισμού στήριξης, ότι τα μέτρα λιτότητας που ελήφθησαν, στο πλαίσιο της δημοσιονομικής εξυγίανσης της χώρας, επηρεάζουν σοβαρά τη βιωσιμότητα του εθνικού συστήματος κοινωνικής ασφάλισης.

Είναι επιτακτική ανάγκη να διατηρηθούν οι παροχές της κοινωνικής ασφάλισης στην Ελλάδα, τουλάχιστον στα ελάχιστα επίπεδα που προβλέπει ο Κώδικας, προκειμένου να αποτραπεί η πτώχευση του πληθυσμού και να μην διαταραχθεί σοβαρά η κοινωνική ειρήνη, επισημαίνει χαρακτηριστικά στην απόφαση της η Επιτροπή.

Σημειώνεται, μάλιστα, στη σχετική απόφαση ότι, οι παρατηρήσεις και οι προβλέψεις που περιλαμβάνονται σ' αυτήν στηρίζονται στα δεδομένα που υπήρχαν στον τομέα του εθνικού συστήματος κοινωνικής ασφάλισης στην Ελλάδα, κατά την περίοδο από 1ης Ιουλίου 2010 μέχρι και την 30η Ιουνίου 2011.

.Ιαπωνία: Σταδιακή διακοπή της παραγωγής πυρηνικής ενέργειας


Η ιαπωνική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα τη σταδιακή διακοπή της χρήσης της πυρηνικής ενέργειας σε διάστημα 30 ετών, δεκαοχτώ μήνες μετά το δυστύχημα στη Φουκουσίμα που προκάλεσε μια χωρίς προηγούμενο καταστροφή στον κόσμο μετά το δυστύχημα στο Τσερνόμπιλ πριν από 25 χρόνια.

Η Ιαπωνία είναι η τρίτη χώρα, μετά τη Γερμανία και την Ελβετία, που γνωστοποιεί την πρόθεσή της να σταματήσει τη λειτουργία των αντιδραστήρων της μετά το δυστύχημα της 11ης Μαρτίου του 2011 στο σταθμό Φουκουσίμα Νταΐτσι, 220 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Τόκιο.

«Η κυβέρνηση θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μηδενίσει τη χρήση πυρηνικής ενέργειας σε διάστημα 30 ετών», αναφέρεται σε ανακοίνωση της κυβέρνησης που αναφέρεται στο νέο ενεργειακόπρόγραμμα.

Η κυβέρνηση θέτει τρεις αρχές για την επίτευξη του στόχου της: τη μη κατασκευή νέου πυρηνικού σταθμού, τη διακοπή της λειτουργίας των πυρηνικών αντιδραστήρων που λειτουργούν ακόμα ύστερα από 40 χρόνια και τη μη επαναλειτουργία μονάδων παρά μόνον ύστερα από ελέγχους ασφαλείας.

.Όσλο, Ζυρίχη και Τόκιο, οι ακριβότερες πόλεις στον κόσμο


Το Όσλο, η Ζυρίχη και το Τόκιο είναι οι ακριβότερες πόλεις στον κόσμο, όμως στην οικονομική πρωτεύουσα της Ελβετίας η αγοραστική δύναμη των μισθωτών είναι η υψηλότερη , σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της ελβετικής τράπεζας UBS που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Οι τρεις πόλεις  είναι πρώτες στη λίστα των ακριβότερων πόλεων σε σχέση με ένα καλάθι που περιλαμβάνει 122 αγαθά και υπηρεσίες, σύμφωνα με την UBS η οποία ανέλυσε την αγοραστική δύναμη σε 72 πόλεις στον κόσμο.

Η Ζυρίχη και η Γενεύη είναι οι δύο πρώτες πόλεις στον κατάλογο με τους υψηλότερους ακαθάριστους μισθούς στον κόσμο, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται η Κοπεγχάγη. Η Νέα Υόρκη βρίσκεται στην έκτη θέση, το Βερολίνο στην 19η θέση και το Παρίσι στην 21η.

Στο τέλος της λίστας βρίσκονται το Νέο Δελχί, η Τζακάρτα και η Μανίλα.

Η Αθήνα βρίσκεται στην 39η θέση ως προς το επίπεδο των τιμών και την αγοραστική δύναμη και στην 38η θέση ως προς το επίπεδο των μισθών.

.Θετικά αποτελέσματα από το σχέδιο της ΕΚΤ βλέπει ο Ντράγκι


Η Ευρώπη ήδη βλέπει "θετικά αποτελέσματα" από την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ότι είναι έτοιμη να αγοράσει απεριόριστες ποσότητες ομολόγων των κρατών της ευρωζώνης, δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι σε γερμανική εφημερίδα.
Ο Ντράγκι παραδέχθηκε όμως ότι έχει ακόμη δουλειά να κάνει για να πείσει μερικούς στη Γερμανία και μπορεί να απευθυνθεί στους βουλευτές εκεί.

"Υπήρξαν ήδη θετικά αποτελέσματα", φέρεται ότι δήλωσε στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας "Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ". "Η ανακοίνωση της διευκόλυνσης συνέβαλε στο να αυξηθεί η εμπιστοσύνη στην περιοχή του ευρώ και στο ευρώ σε όλο τον κόσμο".
"Διαχειριστές ταμείων φέρνουν τα χρήματά τους πίσω στην Ευρώπη. 

Αυτό είναι καλό για την οικονομία της περιοχής του ευρώ", τόνισε.
Ωστόσο ο Ντράγκι δήλωσε πως η αντίδραση στο σχέδιό του υπήρξε αρνητική σε τμήματα της Γερμανίας, αλλά και σε τμήματα της νότιας Ευρώπης, εξαιτίας των αυστηρών προϋποθέσεων. "Ο υπόλοιπος κόσμος μας συγχαίρει", φέρεται ότι δήλωσε.

Μερικοί στη Γερμανία φοβούνται ότι έτσι θα εκτεθούν οι φορολογούμενοι σε δισεκατομμύρια επισφαλούς χρέους και ο Ντράγκι δήλωσε πως η αντίθεση οφείλεται στο φόβο της χώρας για τον πληθωρισμό. Ο υψηλός πληθωρισμός στη δεκαετία του 1920 εξαφάνισε τις οικονομίες των ανθρώπων και συνέβαλε στην άνοδο του ναζισμού.

Ο Ντράγκι πρόσθεσε ότι πρέπει να κάνει περισσότερα για να εξηγήσει τη στρατηγική της ΕΚΤ διότι η δυσπιστία των Γερμανών αποτελεί εμπόδιο στη δουλειά του.

Ερωτηθείς αν το ευρώ μπορεί να σωθεί τώρα που το ανώτατο δικαστήριο της Γερμανίας έδωσε το πράσινο φως στο νέο ταμείο στήριξης της ευρωζώνης, ο Ντράγκι επανέλαβε πως καθένα από τα κράτη μέλη της ευρωζώνης θα πρέπει επίσης να κάνει τη δουλειά που του αναλογεί. 

Επιπλέον θα πρέπει μαζί να ολοκληρώσουν την οικονομική και νομισματική ένωση.
Η ευρωζώνη βρίσκεται "σε καλό δρόμο" για να επιλύσει την κρίση, δήλωσε ο Ντράγκι. "Βλέπουμε εξαιρετικές προόδους στην Ισπανία και την Ιταλία, ιδιαίτερα αν σκεφτεί κανείς τι έχουν κάνει τους τελευταίους έξι μήνες σε σύγκριση με τι δεν έκαναν επί τόσα πολλά χρόνια".

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.