.Θρησκεία, τρομοκρατία, Grexit στο πεδίο μάχης ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Σε όλο το φάσμα της ελληνικής καθημερινότητας έχει περάσει, όπως ήταν αναμενόμενο, η προεκλογική κόντρα της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς πλησιάζουμε ολοένα και περισσότερο στην ημέρα της κάλπης. Εκτός από τα ζητήματα της κεντρικής πολιτικής, στο επίκεντρο μπαίνουν και θέματα που άπτονται της θρησκείας, αλλά και της τρομοκρατίας και, φυσικά, του Grexit. 

Κι αν, τα «καυτά» ζητήματα της τρομοκρατίας και της εξόδου ή όχι της χώρας από το ευρώ ήταν δεδομένο πως θα βρεθούν στο προσκήνιο το ζήτημα της θρησκείας προέκυψε τις τελευταίες δύο ημέρες. *«Ιερός πόλεμος»: Η... εικονομαχία...περισσότερα »

.Με ποιο ποσοστό ένα κόμμα σχηματίζει αυτοδύναμη κυβέρνηση

Ρόλο-κλειδί στην αυτοδυναμία του πρώτου κόμματος παίζει το άθροισμα των κομμάτων που θα μείνουν εκτός Βουλής. Αν αυτό κυμανθεί στα επίπεδα του Μαΐου του 2012, η επόμενη κυβέρνηση μπορεί να είναι κάλλιστα μονοκομματική. Στις εκλογές αυτές η διασπορά των ψήφων ήταν μεγάλη και *τα εκτός Βουλής κόμματα συγκέντρωσαν 19,02%*. 

Στην περίπτωση, λοιπόν, που σημειωθεί στις επερχόμενες εκλογές ένα ανάλογο φαινόμενο, τότε αρκεί στο πρώτο κόμμα ποσοστό *33% για να αποσπάσει 152 έδρες*. Τα ψιλά γράμματα του υφιστάμενου εκλογικού συστήματος είναι καθοριστικά για τις πολιτικές εξελίξεις, καθώς, παρά... περισσότερα »

.Στο αγιολόγιο της Ορθόδοξης Εκκλησίας κατέταξε το Οικουμενικό Πατριαρχείο τον μακαριστό Παΐσιο

Σε αγιοκατάταξη του μακαριστού Παΐσιου, προχώρησε με σημερινή της ομόφωνη απόφαση η Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ύστερα από σχετική εισήγηση της Κανονικής Επιτροπής.

Ο Όσιος Παΐσιος o Αγιορείτης, κατά κόσμον Αρσένιος Εζνεπίδης -γεννήθηκε τον Ιούλιο του 1924 στα Φάρασα της Καππαδοκίας και «έφυγε» τον Ιούλιο του 1994- ήταν Έλληνας μοναχός που έγινε ευρέως γνωστός για τον βίο και το έργο του. 

Ο πατέρας του ονομαζόταν Πρόδρομος, ήταν πρόεδρος των Φαράσων, και η μητέρα του Ευλαμπία. Είχε ακόμη 8 αδέλφια. Στις 7 Αυγούστου του 1924, μια εβδομάδα πριν οι Φαρασιώτες φύγουν για την Ελλάδα, βαφτίστηκε από τον ιερέα της ενορίας Αρσένιο, τον οποίο η Ορθόδοξη Εκκλησία αναγνώρισε ως άγιο. Ο Αρσένιος επέμεινε και του έδωσε το δικό του όνομα «για να αφήσει καλόγερο στο πόδι του», όπως είχε πει.

.Μέσο αποπληθωρισμό 1,3% εμφάνισε η Ελλάδα το 2014

Με αποπληθωρισμό 1,3% έκλεισε το 2014 σε μέσα επίπεδα, μετά και από τη νέα μείωση του πληθωρισμού κατά 2,6% τον περασμένο Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, τον Δεκέμβριο σε σύγκριση με τον Νοέμβριο 2014, καταγράφηκαν ανατιμήσεις σε νωπά ψάρια (2,5%), γαλακτοκομικά και αυγά (0,4%), νωπό αρνί και κατσίκι (2,7%), νωπά πουλερικά (2,7%) και φάρμακα (0,9%), ενώ ο πληθωρισμός επιβαρύνθηκε και από την επαναφορά των τιμών στα επίπεδα πριν από το δεκαήμερο των εκπτώσεων. 

Στον αντίποδα, μεγάλες μειώσεις τιμών καταγράφηκαν, μεταξύ άλλων, σε πετρέλαιο θέρμανσης (8,1%), βενζίνη (6,6%), νωπά φρούτα (6,7%) και νωπά λαχανικά (3,6%).

.Ευ. Βενιζέλος: Η Δημοκρατική Παράταξη καταγγέλλει και τον εκφοβισμό και τον εφησυχασμό

 «Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η πολιτική αβεβαιότητα και θα συνεχίσει, αν δεν είναι το ΠΑΣΟΚ ισχυρό, ο τρίτος πόλος, ο φορέας της τρίτης εντολής, ο καταλύτης» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας σε στελέχη των μαζικών κοινωνικών κινημάτων, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, και κάλεσε όλους «στην κοίτη της παράταξης, εδώ που η ψήφος είναι χρήσιμη παραταξιακά και εθνικά».

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στην «αδιέξοδη», όπως τη χαρακτήρισε, συζήτηση που εξελίσσεται σήμερα σε σχέση με τις χρηματοδοτικές αντοχές της χώρας, σε σχέση με τα «περιβόητα» έντοκα γραμμάτια, ασκώντας κριτική 

και παίρνοντας αποστάσεις, εμμέσως πλην σαφώς, τόσο από τη ΝΔ όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι η Δημοκρατική Παράταξη καταγγέλλει απερίφραστα και τον εκφοβισμό και τον εφησυχασμό, την όποια παραποίηση των δεδομένων, οποιαδήποτε αλλοίωση της πραγματικής εικόνας. Σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ λέει την αλήθεια.
 

.«Νέα αθλιότητα» του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει η ΝΔ

Για «νέα αθλιότητα» του ΣΥΡΙΖΑ κατά του πρωθυπουργού κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, απευθύνοντας έκκληση σε όλα τα δημοκρατικά κόμματα να τη καταδικάσουν. 

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «ο υποψήφιος Βουλευτής του και μέλος της Πολιτικής τους Γραμματείας Στάθης Λεουτσάκος είπε σήμερα το πρωί (επί λέξει - Mega) ότι ο τρομοκράτης δολοφόνος Ξηρός είναι “συνεργάτης του Πρωθυπουργού”!». 

Η ΝΔ καλεί τον κ. Τσίπρα «να αποπέμψει αμέσως τον άθλιο υβριστή από τα ψηφοδέλτιά του», συμπληρώνοντας πως «αν ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί να μάθει ο Ελληνικός λαός για τα κόμματα που συνε... περισσότερα »

.Κουτσούμπας: Λίγη τσίπα δεν βλάφτει!

Για «θράσος» κατηγορεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σημειώνοντας πως «επιδιώκει να εκβιάσει όσους νοιώθουν αριστεροί».

Αφορμή αποτέλεσε το χθεσινό άνοιγμα του Αλέξη Τσίπρα στο Κομουνιστικό Κόμμα για μετεκλογική συνεργασία. «Όσοι δεν θελήσουν να αλλοιώσουν το πρόγραμμά μας είναι καλοδεχούμενοι για συνεργασία. 

Θεωρώ αδιανόητο να σφυρίζει αδιάφορα το ΚΚΕ σε αυτή την ιστορική στιγμή. Αδιανόητο να αρνηθεί το ΚΚΕ να δώσει έστω την ψήφο ανοχής του σε μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε, μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Απαντώντας, ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε: «Έχει μεγάλο θράσος ο κ. Τσίπρας. Επιδιώκει να εκβιάσει όσους νοιώθουν αριστεροί. Αυτό, λοιπόν, που είναι αδιανόητο είναι να ζητάει από το ΚΚΕ, στο όνομα μάλιστα της αριστεράς, να πάμε μαζί «να σώσουμε», όπως ο ίδιος είπε, την ΕΕ, το ευρώ, τους μονοπωλιακούς ομίλους, να ξεχάσει ο λαός, όσα όλοι αυτοί του πήραν, όλα όσα έχασε.

Λίγη τσίπα δεν βλάφτει!».

.Σενάρια για νέα δίμηνη παράταση στην Ελλάδα

Μέσα στα μετεκλεγογικά σενάρια που ακούγονται για την Ελλάδα στο Βερολίνο και επειδή τα χρονικά περιθώρια της διεξαγωγής των εκλογών και τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης στη χώρα, εξετάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, το ενδεχόμενο να δοθεί νέα δίμηνη παράταση στην Ελλάδα, ώστε να κλείσουν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα και να τερματιστεί το τρέχον πρόγραμμα, χωρίς να ζητηθεί νέα έγκριση του γερμανικού Κοινοβουλίου. 

Την ίδια ώρα συνεχίζεται η κουβέντα για «κούρεμα» του ελληνικού χρέους στη Γερμανία. Κορυφαίοι οικονομολόγοι της χώρας συμφωνούν πως για να γίνει βιώσιμο το ελληνικό χρέος πρέπει να κουρεφθεί, με την προϋπόθεση να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις και να συνεχίσει η Ελλάδα να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της.

Το μεγάλο αγκάθι για το κούρεμα του χρέους είναι ότι δύσκολα το συγκεκριμένο ενδεχόμενο θα περάσει από το γερμανικό Κοινοβούλιο. 

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.