.Μήνυμα από ΔΝΤ για προώθηση των μεταρρυθμίσεων

Η Ελλάδα πρέπει να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις, στις οποίες συμφώνησε, διότι με τον τρόπο αυτό θα δημιουργηθούν οι συνθήκες εξόδου από την κατάσταση φτώχειας στην οποία περιήλθε ο ελληνικός λαός, είπε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Μπιλ Μάρεϊ, και σημείωσε πως το συγκεκριμένο θέμα, που στο Ταμείο χαρακτηρίζεται σοβαρότατο, θα τεθεί στην έκτη επιθεώρηση, ως ένα εκ των βασικών ζητημάτων που θα συζητηθούν με τις ελληνικές αρχές. 

Ο κ. Μάρεϊ απαντούσε σε ερώτηση του «Εθνους», σύμφωνα με την οποία τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής έχουν καταδείξει ότι ένας στους τρεις Έλλη... περισσότερα »

.Ο Κ. Παπούλιας εγκαινίασε την έκθεση για τα 40 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

«Σήμερα είναι μια μέρα μνήμης και μεγάλου σεβασμού σε όσους αγωνίστηκαν, φυλακίστηκαν εξορίστηκαν για να αποκατασταθεί η Δημοκρατία στην Ελλάδα. Τιμάμε σήμερα όλους αυτούς και είναι ένα φωτεινό παράδειγμα για όλους μας, σε περιόδους κρίσης η φλόγα της ελευθερίας και των δημοκρατικών θεσμών πρέπει να κυριαρχεί. 

Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους συνεργάστηκαν για αυτή την έκθεση. Μια θαυμάσια έκθεση» δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, εγκαινιάζοντας στη Βουλή την Έκθεση με τίτλο «Η Δημοκρατία δικαίω ουδέποτε κατελύθη, 40 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας».

Η έκθεση την οποία προετοίμασαν η Βιβλιοθήκη της Βουλής και το Ίδρυμα της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, υπό την επιστημονική εποπτεία ειδικών επιτροπών, ανοίγει τις πύλες της σήμερα 24 Ιουλίου με τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλ. Τσίπρας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλης, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας, βουλευτές κομμάτων και εκπρόσωποι της στρατιωτικής και θρησκευτικής ηγεσίας.

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε στεφάνι στον ιστορικό χώρο του πρώην στρατοπέδου ΕΑΤ- ΕΣΑ, στο Πάρκο Ελευθερίας.

.Περισσότεροι από 2,2 δισ. άνθρωποι στον πλανήτη είναι φτωχοί ή βρίσκονται στα όρια της φτώχειας

Περισσότεροι από 2,2 δισεκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη είναι φτωχοί ή βρίσκονται στα όρια της φτώχειας, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί λόγω της χρηματοπιστωτικής κρίσης και των φυσικών καταστροφών, προειδοποίησε σήμερα ο ΟΗΕ.

Στην έκθεσή του για το 2014 που δημοσιοποιήθηκε στο Τόκιο, το Πρόγραμμα του ΟΗΕ για την Ανάπτυξη (UNDP) επικαλείται τις τιμές των τροφίμων και τις σφοδρές συγκρούσεις ως άλλες αιτίες επιδείνωσης της φτώχειας.

Παρότι παγκοσμίως η φτώχεια υποχωρεί, το UNDP προειδοποιεί για αυξανόμενες ανισότητες και "διαρθρωτικές αδυναμίες", οι οποίες συνιστούν σοβαρές απειλές στην καταπολέμηση της μάστιγας αυτής.

.ΟΑΕΔ: Ξεκινά το πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ανέργων

Ξεκινά σήμερα η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ωφελούμενων των δράσεων «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας- ΤοπΣΑ» και «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες- ΤοπΕΚΟ».

Όπως ανακοινώθηκε, το Πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο, στο πλαίσιο του Θεματικού Άξονα 3, Άξονες Προτεραιότητας 7 και 8: «Διευκόλυνση της πρόσβασης στην απασχόληση» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη του Ανθρώπινου Δυναμικού» 2007- 2013.

Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις, υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση υπαγωγής, η οποία είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oaed.gr) και την αποστέλλουν μέσω του συστήματος ηλεκτρονικών αιτήσεων (http://ait.oaed.gr/) στο ΚΠΑ2, στην αρμοδιότητα του οποίου υπάγεται η έδρα της επιχείρησης επιλέγοντας από τη σχετική στήλη.

Δικαιούχοι είναι όλες οι επιχειρήσεις και γενικά οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, που ασκούν οικονομική δραστηριότητα.

Επίσης, δικαιούχοι είναι και οι Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚοινΣεπ) που έχουν ιδρυθεί στο πλαίσιο των δράσεων ΤοπΣΑ ή ΤοπΕΚΟ κι επιθυμούν να προσλάβουν με το πρόγραμμα μέλη τους ως εργαζόμενους.

.«Η αναδιάρθρωση της ελληνικής οικονομίας φέρνει αποτελέσματα» αναφέρει το Bloomberg

«Η αναδιάρθρωση της ελληνικής οικονομίας φέρνει αποτελέσματα και η ελληνική δημόσια διοίκηση συνεχίζει τον σημαντικό εξορθολογισμό του ανθρώπινου δυναμικού της» επισημαίνεται σε άρθρο στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg το οποίο αναφέρεται στην τριμηνιαία έκθεση της Task Force της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Όπως τονίζεται, σύμφωνα με δηλώσεις στελέχους του ΔΝΤ, «έχει επέλθει κόπωση από τις απαιτούμενες προσαρμογές και αυτό καθιστά δύσκολες τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις».

Στη συνέχεια, καταγράφονται δηλώσεις του καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πάνου Τσακλόγλου, σύμφωνα με τις οποίες «παρά τις πολλές συζητήσεις περί του αντιθέτου, η Ελλάδα έχει εφαρμόσει πολλές μεταρρυθμίσεις» και ότι «το σημείο έναρξης ήταν πολύ χαμηλό και τα πλήρη οφέλη αυτών των μεταρρυθμίσεων θα φανούν όταν η οικονομία αρχίσει να ανακάμπτει».

Μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι «καθώς η χώρα αγωνίζεται, με ποσοστό ανεργίας στο 27%, βρίσκεται στην κορυφή ανάμεσα στα αναπτυγμένα κράτη όσον αφορά την ανταπόκριση στις μεταρρυθμίσεις, σύμφωνα με την ετήσια κατάταξη του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης» σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Τέλος, τονίζεται ότι «η Ελλάδα έχει μειώσει περαιτέρω το κόστος έναρξης επιχειρήσεων και τη φορολογία μεταβίβασης ιδιοκτησίας, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή». 

Σύμφωνα με δήλωση εκπροσώπου του Υπουργείου Οικονομικών, «η κυβέρνηση θα φέρει σύντομα, στο τέλος αυτής ή την ερχόμενη εβδομάδα, προς ψήφιση νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει ρυθμίσεις που σκοπό έχουν να ικανοποιήσουν τους όρους της τρόικας».

.Προς εκτόνωση οι ενδοκυβερνητικές τριβές

Προς εκτόνωση δείχνουν να βαίνουν οι ενδοκυβερνητικές τριβές μετά τη συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου. «Όλα καλά, όλα είναι υπό έλεγχο» τόνισε μιλώντας στους δημοσιογράφους ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης λίγο μετά το τέλος της συνομιλίας, στο επίκεντρο της οποίας ήταν η επίμαχη αξιολόγηση στο δημόσιο. Όπως προκύπτει από τη σύσκεψη, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το πλαίσιο της συζήτησης είναι ότι όλα τα θέματα θα αντιμετωπιστούν.

Επιπλέον, η κατεύθυνση της κυβέρνησης είναι ότι πρέπει να μεταδίδει προς τους εταίρους και την κοινωνία το μήνυμα της σταθερότητας και της τήρησης των δεσμεύσεων, και το μήνυμα της αλλαγής σελίδας και της κοινωνικής ευαισθησίας.

Οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι με αυτή τη γραμμή θα πορευτεί η κυβέρνηση και συμπλήρωναν ότι αυτό είναι που θέλει και το ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας ότι, άλλωστε, το ΠΑΣΟΚ δεν είχε ποτέ στρατηγικές αμφιταλαντεύσεις και ότι από τη αρχή της κρίσης σήκωσε το βάρος για να φτάσουμε στο σημερινό σημείο που να μπορεί η χώρα να αφήσει πίσω την κρίση και τα μνημόνια και να προχωρήσει στην ανάπτυξη, την αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος της ανεργίας και στην κοινωνική συνοχή.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.