.Το έγκλημα στη Γαλλία

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΨΗΣ 

H μισή αλήθεια είναι συχνά χειρότερη από το ψέμα. Και με αφορμή το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι, μαζί με τις εκδηλώσεις συμπαράστασης από τη συντριπτική πλειονότητα των πολιτών, υπάρχει μια προσπάθεια από συγκεκριμένους κύκλους με αληθοφανείς αφορισμούς να μετριασθεί η σημασία του εγκλήματος.

 Τα επιχειρήματα πολλά. «Γιατί γίναμε ξαφνικά όλοι Παριζιάνοι;», αναρωτιόταν για παράδειγμα βουλευτίνα προοδευτικού κόμματος «και δεν είμαστε Ρώσοι ή Λιβανέζοι;». Είμαστε επιλεκτικά ευαίσθητοι και υποκριτές; Η απάντηση βέβαια βρίσκεται στο ίδιο το γεγονός και στον τρόπο δ... περισσότερα »

.Πολιτική ανεντιμότητα

*Μόλις* χθες ήταν που λέγαμε για τις «μεγάλες κουβέντες» και πόσο εύκολες τις έχουν εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ. Για τα ΜΑΤ ήταν η κουβέντα αν θυμάστε. 

Εκείνο το άθλιο αστυνομικό σώμα, που το μόνο που ονειρεύονταν ως αντιπολιτευόμενοι και αντιμνημονιακοί ήταν να έρθουν στην εξουσία και να το καταργήσουν και τώρα το πάνε ολοταχώς για να το αναδείξουν σε δεξί τους χέρι στη διαχείριση και τη διατήρηση της εξουσίας.

 *Φυσικά* την ευκολία των συριζαίων να σταμπάρουν με χυδαίους ή απλώς υβριστικούς χαρακτηρισμούς τους πολιτικούς αντιπάλους την ξέραμε. Είχαν δώσει δείγματα γραφής με τα «γερμανοτσολιά...περισσότερα »

.Η κλεψύδρα της κυβέρνησης αδειάζει επικίνδυνα

Λες και το ξέραμε. Το γράφαμε τόσο καιρό και το πιστεύαμε. Αυτή η κυβέρνηση, αυτή η νέα λυκοσυμμαχία των λαϊκιστών της Αριστεράς με τους ψεκασμένους της δεξιάς δεν θα μπορούσε να έχει καμιά τύχη. Σιγά – σιγά το κουβάρι της άθλιας συμπόρευσης, της χειρότερης κυβέρνησης που είδε ποτέ ο τόπος, άρχισε να ξετυλίγεται. 

Η αποχώρηση του Γ. Σακελλαρίδη, στενού συνεργάτη του Τσίπρα μέχρι πρότινος και οι διαγραφές του Στ. Παναγούλη και του Ν. Νικολόπουλου από τους ΑΝΕΛ ουσιαστικά δίνει το στίγμα της πολιτικής κρίσης που περνά η κυβέρνηση. Αν ο Σακελλαρίδης δεν είχε την ευθιξία να παραδώσει την... περισσότερα »

.EE: Αναθεωρείται η Σένγκεν – Αυστηροί έλεγχοι στα εξωτερικά σύνορα

Σε συμφωνία σε τρία σημεία για την αποτροπή μελλοντικών τρομοκρατικών χτυπημάτων σε ευρωπαϊκό έδαφος κατέληξαν οι υπουργοί Εσωτερικών και Δικαιοσύνης στις Βρυξέλλες, στο έκτακτο Συμβούλιο της Ε.Ε. 

Οι «28» αποφάσισαν να δράσουν άμεσα για την καταπολέμηση του εμπορίου όπλων σε ευρωπαϊκό έδαφος μέσω της καλύτερης συνεργασίας των εθνικών αστυνομικών, αντιτρομοκρατικών και δικαστικών αρχών, στην ενίσχυση του ευρωπαϊκού αρχείου καταγραφής δεδομένων των επιβατών στις αεροπορικές μεταφορές (PNR) και στην μεταρρύθμιση της Συνθήκης Σένγκεν, ώστε να επιβάλλονται αυστηροί έλεγχοι στα εξωτερικά ... περισσότερα »

.Προϋπολογισμός 2016: Μέτρο -μέτρο οι παγίδες που κρύβει

Το μόνο θετικό του νέου Προϋπολογισμού είναι ότι φέρνει (;) μηδενική ύφεση το 2015, δείγμα του ότι το «μαύρο» χρήμα και το ρευστό κάτω από το. στρώμα απορρόφησαν μεγάλο μέρος των επιπτώσεων από τα capital controls. Τ

ο κακό είναι ότι αυτό το «μαξιλάρι» δεν επαρκούσε για τη μεγάλη ανατροπή και τη στροφή σε ανάπτυξη από το 2016, καθώς όπως προκύπτει από τις προβλέψεις, την επόμενη χρονιά θα έχουμε μικρότερη ύφεση από τις αρχικές εκτιμήσεις αλλά μεγαλύτερη από φέτος! Σε κάθε περίπτωση ο λογαριασμός για να βγουν τα νούμερα του Προγράμματος είναι ο ίδιος ή σχεδόν ο ίδιος, καθώς σε σύγκριση...περισσότερα »

..Αλλάζουν όλα στις μετακινήσεις προς την Ευρώπη–Αυστηροί έλεγχοι στα σύνορα

Δραματικές αλλαγές στις μετακινήσεις πολιτών στην Ε.Ε. αποφάσισαν οι υπουργοί Εσωτερικών και Δικαιοσύνης των 28 μετά το μακελειό στο Παρίσι. 

Στην έκτακτη συνεδρίαση στις Βρυξέλλες πήραν μια σειρά αποφάσεων που θα οδηγήσουν μείζονες αλλαγές – ακόμη και για ευρωπαίους πολίτες – μεταξύ των οποίων και της συνθήκης Σένγκεν. 

Οπως συμφωνήθηκε: · Θα ενισχυθούν οι έλεγχοι στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ - μέτρο που θα αφορά και σε Ευρωπαίους πολίτες. · Την άμεση εφαρμογή των απαραίτητων συστηματικών και συντονισμένων ελέγχων στα εξωτερικά σύνορα, ανάμεσά τους και σε άτομα που απολαμβ... περισσότερα »

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.