.ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ...ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ...

. ΔΗΜΑΡ: Πρέπει να υψωθεί τείχος απέναντι στη Χρυσή Αυγή


«H προώθηση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου αποτελεί επιτακτική δημοκρατική ανάγκη», αναφέρει η Δημοκρατική Αριστερά, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να υψωθεί ένα τείχος απέναντι στη Χρυσή Αυγή.

«Κάθε μέρα γινόμαστε μάρτυρες της μισαλλοδοξίας και των ακροτήτων της Χρυσής Αυγής», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της.

«Τα τελευταία “επεισόδια” περιλαμβάνουν την οπλοφορία βουλευτών ακόμα και εντός της βουλής, την προσπάθεια μετατροπής του κοινοβουλίου σε αρένα, τις ρατσιστικές συμπεριφορές, τις παράνομες δραστηριότητες, τις βιαιοπραγίες κατά ανυπεράσπιστων μεταναστών.

Τις περισσότερος φορές θλιβεροί πρωταγωνιστές είναι οι ίδιοι οι βουλευτές του νεοναζιστικού μορφώματος», τονίζει η ΔΗΜΑΡ.


.Αύξηση των προσλήψεων, σύμφωνα με τον ΣΕΠΕ


Μεταστροφή του κλίματος στην αγορά εργασίας με αύξηση των προσλήψεων και των συμβάσεων πλήρους απασχόλησης αποτυπώνουν τα στοιχεία του α' τριμήνου του 2013 του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από τον Ειδικό Γραμματέα του Σώματος Μιχάλη Κανδαράκη.

Συγκεκριμένα, για το α' τρίμηνο του 2013, για πρώτη φορά από το 2010, διαπιστώνεται αύξηση των νέων προσλήψεων κατά 7,79% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Ακόμη, οι εργοδότες οι οποίοι στη συγκεκριμένη περίοδο προχώρησαν σε νέες προσλήψεις, επέλεξαν την πλήρη απασχόληση των εργαζομένων (αύξηση κατά 19,25%) σε σχέση με τις ευέλικτες μορφές απασχόλησης, ενώ αντίστοιχα μειώθηκαν κατά 23,37%, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, οι μετατροπές των συμβάσεων εργασίας από πλήρη σε μερική και εκ περιτροπής απασχόληση.

.Ομάδα συντονισμού για τις συμφωνίες με την Κίνα


Η αποτίμηση του ταξιδιού στην Κίνα και η χάραξη της στρατηγικής που θα ακολουθηθεί από εδώ και πέρα, με στόχο την υλοποίηση των συμφωνιών και την περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων των δυο χωρών, ήταν το θέμα της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Με απόφαση του πρωθυπουργού δημιουργήθηκε η ομάδα συντονισμού, η οποία θα βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους εμπλεκόμενους υπουργούς, έτσι ώστε να μη χαθεί χρόνος.

Την ομάδα αυτή αποτελούν ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μυταράκης, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέλιος Σταυρίδης, ο διευθύνων σύμβουλος του Invest in Greece Στέφανος Ισάϊας και ο προϊστάμενος του γραφείου του πρωθυπουργού για τον ψηφιακό σχεδιασμό Δημήτρης Πτωχός.

.Νέοι οικονομικοί εισαγγελείς οι Παναγιώτης Αθανασίου και Γαληνός Μπρης


Το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου τοποθέτησε σήμερα στις θέσεις των οικονομικών εισαγγελέων Γρ. Πεπόνη και Σπ. Μουζακίτη, τους αντεισαγγελείς Εφετών Αθηνών Παν. Αθανασίου και Γαληνό Μπρη.

Οι Γρήγορης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης είχαν ζητήσει από το ΑΔΣ να μην ανανεωθεί η θητεία τους.

 Οι ίδιοι μάλιστα επικαλούμενοι την επικάλυψη των αρμοδιοτήτων τους από τον νέο θεσμό του εισαγγελέα διαφθοράς (που ανέλαβε η Ελένη Ράικου) έχουν ήδη διαβιβάσει όλες σχεδόν τις δικογραφίες που χειριζόντουσαν στο Εφετείο Αθηνών.

.Αντ. Ρουπακιώτης: Το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο "δεν φωτογραφίζει κανέναν"


«Aν θέλουμε να αποκρούσουμε τον νεοναζισμό οφείλουμε να παράξουμε» δήλωσε στη ΝΕΤ ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντ. Ρουπακιώτης και ζητησε να ψηφιστεί άμεσα το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. 

Το σχέδιο νόμου «δεν έχει ταυτότητα, δεν φωτογραφίζει κανέναν και δεν στρέφεται εναντίον κανενός» τόνισε.

«Όσοι παραβούν το Σύνταγμα, ο εισαγγελέας και στη συνέχεια τα δικαστήρια θα έχουν λόγο γι αυτούς» είπε χαρακτηριστικά, ενώ επισήμανε ότι το Σύνταγμα δε έχει πρόνοια για να τεθεί κάποιο κόμμα εκτός νόμου, 

αλλά πρόσθεσε ότι υπάρχουν νόμοι που τιμωρούν πράξεις βίας ή άλλες συμπεριφορές και μέσω αυτών μπορούν να παραπεμφθούν σε δίκη βουλευτές που τυχόν τους παραβιάζουν.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης σημείωσε ότι με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο επικαιροποιούνται παλαιότεροι νόμοι σύμφωνα με το ευρωπαϊκό δίκαιο, επισήμανε ότι «είναι ίσως το επιεικέστερο νομοσχέδιο σε σχέση με αυτά που εφαρμόζονται σε άλλες χώρες της ΕΕ» και υπογράμμισε ότι «κανένα κόμμα δεν δικαιούται να αντιμετωπίσει το φάσμα του νεοναζισμού με εκλογικά κριτήρια». 

Τόνισε, επίσης, ότι όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου είναι υποχρεωμένα να βρουν συγκλίσεις για την αντιμετώπιση των φαινομένων του ρατσισμού.

."Σε νέες δοκιμές πυραύλων θα προχωρήσει η Β. Κορέα"


Η Νότια Κορέα προβλέπει πως η Βόρεια Κορέα θα προχωρήσει και σε άλλες πυραυλικές δοκιμές, μετά από αυτές που πραγματοποίησε στη διάρκεια του σαββατοκύριακου, αναγκάζοντας των ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών να κάνει λόγο για "επικίνδυνη κλιμάκωση".

"Ο στρατός μας παρακολουθεί από κοντά τις στρατιωτικές δραστηριότητες της Βόρειας Κορέας, επειδή υπάρχει πιθανότητα για νέες δοκιμές", δήλωσε σε δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος του νοτιοκορεατικού υπουργείου Άμυνας Κιμ Μιν-Σέοκ.

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε από τις ανατολικές της ακτές προς τη Θάλασσα της Ιαπωνίας τρεις πυραύλους μικρού βεληνεκούς το Σάββατο και έναν την Κυριακή, πιθανόν στο πλαίσιο στρατιωτικών γυμνασίων, σύμφωνα με την Σεούλ. 

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.