.ΝΕΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗ Θεόδωρου ΜΕΤΙΚΑΡΙΔΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ζωγραφιώτισες και Ζωγραφιώτες, Με αίσθημα ευθύνης αλλά με αποφασιστικότητα και αισιοδοξία, έχω την τιμή να ανακοινώσω σε όλους εσάς, την ίδρυση της νέας Δημοτικής παράταξης *«Ενωτική Δύναμη Ζωγράφου»* με την οποία ως επικεφαλής, θα είμαι υποψήφιος για την Δημαρχία, στις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές του Μαΐου. Φιλοδοξούμε, εγώ και οι συνεργάτες μου, να ενώσουμε όλες τις δυνάμεις του Δήμου μας.

 Όλοι μαζί σε έναν αγώνα κοινό για όλους μας. Γιατί τα προβλήματα μας αφορούν όλους. Πολλαπλασιάζονται, δυστυχώς ολοένα και περισσότερο, εξαιτίας των συνθηκών της πολύπλευρης κρίση... περισσότερα »

.«Δε θα κάτσω να πεθάνω»

Ο Παύλος Σιούφας ουδέποτε υπήρξε επαγγελματίας πολιτικός. Με μια λιτή επιστολή την Τετάρτη το πρωί ανακοίνωσε ότι παραιτείται από βουλευτής Καρδίτσας της ΝΔ αιφνιδιάζοντας τους πάντες. Τι κι αν δεν είχε κλείσει ούτε ενάμιση χρόνο στα βουλευτικά έδρανα. Αφορμή για να τα βροντήξει ήταν η επιδείνωση της υγείας του. 

Αιτία η αυξανόμενη πίεση και απογοήτευση που τού προξένησε η πολιτική, λένε, σύμφωνα με τη «Real News», όσοι τον γνωρίζουν καλά. «Οι γιατροί μού ζήτησαν να παραιτηθώ από τον Οκτώβριο. Έφυγα ένα ταξίδι στη Σαγκάη και επιστρέφοντας χειροτέρεψα», δηλώνει στην εφημερίδα ο Π. Σ... περισσότερα »

.Εμπορεύονταν ακατάλληλο κρέας αλόγου

 Μια μεγάλη υπόθεση εμπορίας αλογίσιου κρέατος ακατάλληλου για κατανάλωση, όχι όμως απαραιτήτως και επικίνδυνου για την υγεία, αποκαλύφθηκε σήμερα στη νότια Γαλλία μετά από μια έρευνα που επεκτάθηκε και στη γειτονική Ισπανία.
Τουλάχιστον 21 ύποπτοι έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής στη Γαλλία, όπως ανέφερε μια πηγή προσκείμενη στην έρευνα.

Οι αρχές ερευνούν κατά πόσον προωθήθηκε στην αγορά κρέας αλόγων τα οποία είχαν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν από φαρμακευτικές εταιρείες και εργαστήρια ή προέρχονταν από ιππικούς ομίλους. 

Περίπου 200 άλογα, 60 εκ των οποίων είχαν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν από τη φαρμακευτική εταιρεία Sanofi, πουλήθηκαν για το κρέας τους αφού παραποιήθηκαν προηγουμένως τα πιστοποιητικά των κτηνιάτρων.

.Βλάβη στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος

Βλάβη στα όργανα παρουσίασε το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, με αποτέλεσμα, ένα τέταρτο μετά την απογείωσή του για την πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, το Μπακού, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και οι συνεργάτες του να επιστρέψουν στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας.

Αυτή την ώρα διεξάγεται έλεγχος στο αεροσκάφος, και μόλις επιτραπεί, αυτό θα αναχωρήσει και πάλι για το Μπακού, όπου ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στην εκδήλωση υπογραφής της έναρξης του Αγωγού Φυσικού Αερίου TAP και του κοιτάσματος «Σαχ Ντενίζ 2». 

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης θα υπογραφεί και η συμφωνία ιδιωτικοποίησης του ΔΕΣΦΑ μεταξύ του Προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ κ. Κωνσταντίνου Μανιατόπουλου και του Προέδρου της Socar κ. Ρόβναγκ Αμπντουλάγιεφ, παρουσία του Προέδρου του Αζερμπαϊτζάν κ. Ιλχάμ Αλίγιεφ και του Έλληνα Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο πρωθυπουργός επιστρέφει στην Αθήνα το απόγευμα της Τρίτης.

.Οι δηλώσεις «πόθεν έσχες» των πολιτικών αρχηγών

Στη δήλωση περιουσιακής του κατάστασης, ο κ. Σαμαράς δηλώνει εισοδήματα, συνολικά από βουλευτική αποζημίωση και άλλες πηγές 128.184,79 ευρώ. Το 2010, το συνολικό εισόδημα του πρωθυπουργού ήταν 127.212 ευρώ. Το 2011, ο κ. Σαμαράς εισέπραξε από τη βουλευτική αποζημίωση, 99.854,8 ευρώ και από άλλες πηγές, 28.329,99 ευρώ.

Μειωμένα κατά 8.500 ευρώ ήταν τα εισοδήματα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, το 2011, συγκριτικά με το 2010. Το 2010, είχε δηλώσει συνολικά εισοδήματα 82.572,54 ευρώ. Το 2011, όμως, από τη βουλευτική αποζημίωση έλαβε 72.330 ευρώ και ακόμη 1.740 ευρώ από άλλες πηγές, δηλαδή 74.070,24 ευρώ, συνολικά.

Μειωμένα εισοδήματα δήλωσαν, το 2011, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος και η σύζυγός του, Βασιλική Μπακατσέλου. Το 2011, ο κ. Βενιζέλος από τη βουλευτική του αποζημίωση πήρε 94.310,05 ευρώ, δηλαδή 7.593 ευρώ λιγότερα, συγκριτικά με την οικονομική χρήση του 2010, που η βουλευτική του αποζημίωση ανήλθε σε 101.903,80 ευρώ.

Η βουλευτική αποζημίωση της Αλέκας Παπαρήγα είναι κατά 9.754,85 ευρώ μειωμένη, το 2011. Το οικονομικό έτος 2012 εισέπραξε συνολικά 70.612,71 ευρώ, έναντι 79.367,56 ευρώ το προηγούμενο οικονομικό έτος.

Μειωμένη κατά 16.243 είναι η βουλευτική αποζημίωση του κ. Κουβέλη, καθώς δηλώνει για το 2011, 88.735 ευρώ έναντι 104.978 ευρώ, που είχε δηλώσει το προηγούμενο οικονομικό έτος.

Ο γενικός γραμματέας της ΧΑ, Νίκος Μιχαλολιάκος δηλώνει, το 2011, εισοδήματα 23.932,21 ευρώ και η σύζυγός του, Ελένη Ζαρούλια 33.698 ευρώ, από διάφορες πηγές. Το ζεύγος δεν δηλώνει ποσά από βουλευτική αποζημίωση, καθότι δεν αποτελούσαν μέλη της Βουλής, αφού εξελέγησαν το 2012.

.Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για τους αυτοκινητόδρομους στην Ελλάδα

Tη χρηματοδοτική υποστήριξη της ΕΕ ύψους 2,97 δισ. ευρώ για την κατασκευή τεσσάρων αυτοκινητοδρόμων στην Ελλάδα ενέκρινε σήμερα ο επίτροπος περιφερειακής πολιτικής Γιοχάνες Χαν.

Σύμφωνα με την Επιτροπή, οι επενδύσεις αυτές - που συγκαταλέγονται μεταξύ των σημαντικότερων έργων υποδομής στην Ελλάδα - είναι καθοριστικής σημασίας για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας, καθώς συνδέουν τις περιφέρειές της με ταχείς και ασφαλείς αυτοκινητοδρόμους. 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαπίστωσε επίσης ότι η οικονομική ενίσχυση που χορήγησε η Ελλάδα είναι σύμφωνη με τους κανόνες της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι ελληνικές αρχές χαρακτήρισαν τους αυτοκινητοδρόμους ως επενδύσεις «έργων προτεραιότητας», καθοριστικό παράγοντα για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την ανάπτυξη της χώρας και των περιφερειών της. 

Κατά τη διάρκεια της κατασκευής των αυτοκινητοδρόμων αναμένεται να δημιουργηθούν περισσότερες από 6.000 θέσεις εργασίας. Τα έργα θα ολοκληρωθούν έως το τέλος του 2015, ενώ στη συνέχεια θα απασχολούνται στη διαχείρισή τους περίπου 1.700 άτομα.

.Ποινική δίωξη στον Γ. Παπαντωνίου

Στην άσκηση ποινικής δίωξης για δύο πράξεις ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες -η μία εκ των οποίων είναι σε βαθμό κακουργήματος- σε βάρος του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου προχώρησε η Εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Ράικου για την υπόθεση των χρημάτων που εντοπίστηκαν, μέσω της «λίστας Λαγκάρντ», σε λογαριασμό της συζύγου του. 

Η εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη στον πρώην υπουργό για το κακούργημα της ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες που αφορά το έτος 2010, ενώ για αντίστοιχη πράξη που αφορά το έτος 2009 απήγγειλε πλημμεληματικού βαθμού κατηγορία.

Η δίωξη στρέφεται και κατά της συζύγου του κ. Παπαντωνίου, Σταυρούλας Κουράκου, σε βάρος της οποίας συντάχθηκε κατηγορητήριο για το αδίκημα της άμεσης συνέργειας στις πράξεις του πρώην υπουργού.

.Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για την Υγεία

Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για τα θέματα της Υγείας, βρίσκεται σε εξέλιξη στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή των αρμόδιων υπουργών και του προεδρείου του Πανελλήνιου Ιατρικου Συλλόγου.  Στόχος να βρεθεί λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει στον ΕΟΠΥΥ με την απεργία των γιατρών να συνεχίζεται. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, οι γιατροί αναμένεται «να θέσουν στον πρωθυπουργό της χώρας όλα τα θέματα που αφορούν στην υγεία και περίθαλψη του Ελληνικού λαού. 

Συγκεκριμένα θα αναφερθούν στην υγειονομική κρίση που υπάρχει στη χώρα μας, στην αποδυνάμωση των δημοσίων δομών υγείας, στα προβλήματα επιβίωσης των μικρών και μεσαίων ιδιωτικών ιατρείων και εργαστηρίων, καθώς επίσης και στην επίταση των προβλημάτων που σχετίζονται με τη δημόσια υγεία».

.«Γιατί αποτυγχάνουν τα έθνη»: μια μελέτη για τα αίτια της φτώχειας και του πλούτου των κρατών

Γιατί κάποια κράτη είναι πλούσια και κάποια πάμφτωχα; Γιατί οι πολίτες χωρών της Δύσης ευημερούν ενώ έθνη της Ανατολής φυτοζωούν; Γιατί σε άλλα μέρη του πλανήτη υψώνονται πολυτελείς αγέρωχοι ουρανοξύστες και σε άλλες γωνιές του κόσμου υπάρχουν χαμόσπιτα εξαθλιωμένα; Ποιος ευθύνεται για την υπανάπτυξη; Η γεωγραφία; Το κλίμα; Ο πολιτισμός; Οι ηγέτες; Η... μοίρα; 

Όχι, υποστηρίζουν οι Αμερικανοί οικονομολόγοι Ντάρον Ατζέμογλου και Τζέιμς Ρόμπενσον στο βιβλίο τους «Γιατί αποτυγχάνουν τα έθνη», που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Λιβάνη σε μετάφραση του Άγγελου Φιλιππάτου. 

Το κορυφαίο αυτό πανεπιστημιακό δίδυμο - ο πρώτος καθηγητής στο Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης και ο δεύτερος στο Χάρβαρντ- αφού για 15 χρόνια ερεύνησε τις συνθήκες ανάπτυξης σχεδόν όλων των χωρών του κόσμου και έχοντας μελετήσει μια ογκώδη βιβλιογραφία τουλάχιστον 325 βιβλίων, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι : 

Ο καθοριστικός παράγοντας για την πορεία ευημερίας είναι η λειτουργία πολιτικών και οικονομικών θεσμών . 

.Το «πόθεν έσχες» του Ευάγγελου Βενιζέλου

Αξιοσέβαστες καταθέσεις, 27 οικόπεδα και ακίνητα, χρεόγραφα, αλλά και δύο αυτοκίνητα δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος για το οικονομικό έτος 2012 (χρήση 2011).

Το 2011, ο κ. Βενιζέλος από τη βουλευτική του αποζημίωση πήρε 94.310,05 ευρώ, δηλαδή 7.593 ευρώ λιγότερα, συγκριτικά με την οικονομική χρήση του 2010, που η βουλευτική του αποζημίωση ανήλθε σε 101.903,80 ευρώ. Η σύζυγός του, είχε έσοδα το 2011 που ανήλθαν σε 55.607,37 ευρώ, ενώ το 2010 είχε δηλώσει 60.049,80 ευρώ, δηλαδή περίπου 5.000 ευρώ περισσότερα.

Όσον αφορά τους λογαριασμούς τού κ. Βενιζέλου, της συζύγου του και της κόρης τους, αυτοί ανέρχονται συνολικά στο ποσό του 1,6 εκατ. ευρώ, μειωμένο συγκριτικά με το 2010 κατά περίπου 700.000 ευρώ. Επίσης, δηλώνουν 128.730 ευρώ, 61 δολάρια και 84.444 λίρες Αγγλίας.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δηλώνει 9.772,783 μερίδια σε αμοιβαία κεφάλαια της Eurobank, μαζί τη σύζυγο και την κόρη του. Οι μετοχές που δηλώνουν η σύζυγος και η κόρη τους, (σ.σ. ο κ. Βενιζέλος δεν δηλώνει πουθενά αλλού μερίδια) παραμένουν αμετάβλητες και ανέρχονται σε 3.222.926 τεμάχια. 

Επίσης, διαθέτουν 48.091,611 μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων και ομόλογα (bonds εξωτ. Δημοσίου) με αξία κτήσης 100.496,34 ευρώ. Η μόνη μεταβολή που δηλώθηκε το 2011 αφορά την απόκτηση ομολόγων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας, με αξία κτήσης 104.009,29 ευρώ.

Ουδεμία μεταβολή δηλώνεται στην ακίνητη περιουσία του ζεύγους Βενιζέλου το 2011. Συγκεκριμένα, από κοινού με τη σύζυγό του κατέχουν 27 ακίνητα (διαμερίσματα, γραφεία, καταστήματα, αποθήκες και χώρους στάθμευσης). 

Τα εννέα από αυτά βρίσκονται κατά 100% στην κυριότητα του κ. Βενιζέλου και τα υπόλοιπα πέντε, κατά 100% στην κυριότητα της συζύγου του. Πέντε ακίνητα του ζεύγους Βενιζέλου βρίσκονται στην Αθήνα και τα υπόλοιπα στη Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, ο κ. Βενιζέλος κατέχει το 100% των εξής ακινήτων: στη Θεσσαλονίκη, γραφείο 95,2 τμ, διαμέρισμα 88,31 τμ, πάρκινγκ 12,5 τμ και αγροτεμάχιο 3.000 τμ. Στην Αθήνα, διαμέρισμα 202,4 τμ, τρία πάρκινγκ (18,2 τμ και 10,8 τμ και 11,7 τμ), αποθήκη 6,5 τμ. Η σύζυγός του έχει στη Θεσσαλονίκη, γραφεία 179,9 τμ και 203 τμ, κατάστημα 40 τμ, οικία 230 τμ σε σύνολο 4.080 τμ, διαμέρισμα 229 τμ. 

Επίσης, είναι ιδιοκτήτες μαζί με τη σύζυγό του με μικρό ποσοστό σε άλλα 13 ακίνητα σε Θεσσαλονίκη και Καρδίτσα. Από αυτά, τα επτά είναι αγροτεμάχια, τα δύο οικόπεδα 2.600 τμ και 779 τμ, ένα κατάστημα 325 τμ, ένα γραφείο 10,7 τμ, ένας βοσκότοπος 678 τμ.

Εξάλλου, ουδεμία μεταβολή δηλώνουν στην κατοχή των δύο αυτοκινήτων τους, που έχουν αποκτήσει από το 2004 και το 2008.

.Το «πόθεν έσχες» του Πάνου Καμμένου

Σχεδόν σταθερά έσοδα σε σχέση με το προηγούμενο έτος εμφανίζει για το οικονομικό έτος 2012 (χρήση 2011) ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, ενώ χωρίς μεταβολές είναι η ακίνητη περιουσία και οι μετοχές του. Αντίθετα μειωμένα εμφανίζονται τα έσοδα και οι καταθέσεις της συζύγου του.

Για το 2011 (οικονομικό έτος 2012) ο κ. Καμμένος δηλώνει μειωμένα έσοδα από βουλευτική αποζημίωση κατά περίπου 2.000 ευρώ και αυξημένα από ενοίκια κατά 6.000 ευρώ: η βουλευτική του αποζημίωση ήταν συνολικά 86.088 ευρώ και τα έσοδα από ενοίκια στα 72.000 ευρώ, ενώ το 2010 (οικονομικό έτος 2011) η βουλευτική αποζημίωση ήταν 88.027 ευρώ και τα έσοδα από ενοίκια 66.000.

Δραστική μείωση των εισοδημάτων της από τη δικηγορία και από ενοίκια που φθάνει στα 21.265 ευρώ εμφανίζει η σύζυγός του Ελένη Τζούλη. Ειδικότερα, για το 2011 δηλώνει δικηγορικά έσοδα 9.980 ευρώ και είσπραξη ενοικίων 3.600 ευρώ, ενώ το προηγούμενο οικονομικό έτος εμφάνιζε συνολικά εισοδήματα 34.844 ευρώ.

Μειωμένες κατά 6.400 ευρώ είναι οι καταθέσεις το κ. Καμμένου και φθάνουν στα 1.600 ευρώ ενώ σχεδόν μηδενικές, μόλις 36 ευρώ, εμφανίζονται οι καταθέσεις της συζύγου του που ένα χρόνο πριν δήλωνε 11.000 ευρώ.

Αμετάβλητες είναι οι μετοχές του κ. Καμμένου -καθώς εξακολουθεί να δηλώνει 55.000 μετοχές της «Η. Καμμένος ΑΕ» αξίας κτήσης 161.150 ευρώ- όπως και η ακίνητη περιουσία του. Ο κ. Καμμένος έχει στην Καλλιθέα ένα γραφείο 1.067 τμ και το μισό κατοικίας 509 τμ στη Βουλιαγμένη.

Η Ελένη Τζούλη έχει ένα διαμέρισμα 133 τμ στη Νέα Σμύρνη από διαθήκη και ακόμη το μισό από γραφείο και αποθήκη, 33 τμ και 5 τμ αντίστοιχα, επίσης στη Νέα Σμύρνη. Η σύζυγος του προέδρου των ΑΝΕΛ δηλώνει, επίσης, ένα γραφείο στη Λεωφ. Συγγρού 143 τμ και το 25% από ένα σπίτι 177 τμ και από μία αποθήκη 90 τμ στη Σάμο.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έχει σε ακινησία, λόγω αδυναμίας πώλησής του, ένα αυτοκίνητο 4.970 κ.ε. Έχει επίσης ένα αυτοκίνητο 5.967 κ.ε. και ένα σκάφος ανοικτού τύπου 8,5 μέτρων. Η σύζυγός του, δηλώνει ένα αυτοκίνητο 1.979 κ.ε.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.