.Αιχμηρή ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ με αφορμή τη λίστα Λαγκάρντ


Ανακοίνωση σε ειρωνικό τόνο εξέδωσε το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, στην οποία κάνει λόγο για  «ολοκληρωτικό φιάσκο» του ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, υποστηρίζοντας ότι τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκονται «σε απόλυτη σύγχυση και απόγνωση».

Το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ σχολιάζει το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται δημοσιεύματα του Ιουλίου του 2011 που αναφέρονται σε σύσκεψη στο γραφείο του τότε Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στη Βουλή με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, παρουσία στην αρχή και του Ιωάννη Διώτη, την ημέρα που φέρεται να “γεννήθηκε” το επίμαχο USB με την αλλοιωμένη λίστα Λαγκάρντ.

[Ωσάν να ανακάλυψε την Αμερική, ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιεί σήμερα αυτήν την τρομακτική «αποκάλυψη» για να αποδείξει ότι οι κ.κ. Βενιζέλος και Διώτης είχαν συναντηθεί πριν από τα τέλη Ιουλίου-αρχές Αυγούστου, όπως κατέθεσαν και οι δύο στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας”, σχολιάζει η ανακοίνωση, και συνεχίζει: 

“Μα, από πού αντλούν το συμπέρασμα ότι πριν ο κ. Διώτης ζητήσει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον κ. Βενιζέλο δεν μετείχε σε αλεπάλληλες συσκέψεις και συναντήσεις με τον υπουργό για θέματα που αφορούν την φοροδιαφυγή; 

Το πρωί της συγκεκριμένης ημέρας είχε πραγματοποιηθεί η τρίτη κατά σειρά ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών από την ημέρα που ανέλαβε καθήκοντα ο κ. Βενιζέλος, με τη συμμετοχή τόσο του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Π.Οικονόμου, των γενικών γραμματέων και γενικών διευθυντών του ΥΠΟΙΚ, όσο και του κ. Διώτη».

Το ΠΑΣΟΚ επισημαίνει μάλιστα πως το παράδοξο είναι το ακριβώς αντίστροφο, ότι δηλαδή ο κ. Διώτης δεν ενημέρωσε τον νέο υπουργό αμέσως, αλλά περίμενε σχεδόν δύο μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του νέου υπουργού (17/6/2011) για να ζητήσει κατ’ ιδίαν συνάντηση μαζί του και να τον ενημερώσει για τη λίστα Λαγκάρντ.

«Η αλήθεια, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να ανατρέψει, είναι ότι όταν ενημερώθηκε με καθυστέρηση ο κ. Βενιζέλος, αφέθηκε στο γραφείο του ένα καινούργιο, απλό, άτυπο αντίγραφο για λόγους πολιτικής ενημέρωσης και φυσικά το ΣΔΟΕ, δια του επικεφαλής του, 
κατείχε ως αρμόδια υπηρεσία, μελετούσε, αξιολογούσε και διατήρησε το ψηφιακό υλικό, το οποίο κάκιστα δεν αφέθηκε στη θέση του όταν αντικαταστάθηκε ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ», υποστηρίζει στην ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.

Η ανακοίνωση κλείνει με την εξής φράση: «Ως εδώ με την πολιτική χυδαιότητα που «πιάνεται από τα μαλλιά της».

.Νέα σειρά εμπρηστικών επιθέσεων


Μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων με γκαζάκια και μολότοφ σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στα γραφεία της ΝΔ σε Αργυρούπολη, Γλυφάδα και Κυψέλη προκαλώντας μικρές υλικές ζημιές καθώς και σε δύο ΑΤΜ της Eurobank στην Καισαριανή. Στη Γλυφάδα άγνωστοι πέταξαν τούβλα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. 

«Ας ξέρουν οι νυχτοβάτες ότι δεν φοβίζουν και δεν τρομοκρατούν κανέναν», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία και ζητά την καθολική καταδίκη των επιθέσεων από όλες τις πολιτικές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένου του ΣΥΡΙΖΑ.
Εν τω μεταξύ, η οργάνωση «Κύκλοι Παραβατικών/Πυρήνας Εραστές της Ανομίας - Μαχόμενη Μειοψηφία» ανέλαβε, μέσω ιστοσελίδας του αντιεξουσιαστικού χώρου, την εύθυνη για τις επιθέσεις σε οικίες δημοσιογράφων. 
Οι επιθέσεις προκάλεσαν νέο γύρο πολιτικής αντιπαράθεσης. «Επιχειρείται ανοιχτή τρομοκρατία στο χώρο των μέσων ενημέρωσης, έναν ζωτικό χώρο της δημοκρατίας μας», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Επιτέλους -διερωτήθηκε ο κ. Κεδίκογλου- τι θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ  για να αποκηρύξει τους χαϊδεμένους κουκουλοφόρους του». 

Για τεχνητή πόλωση και ένταση που προκαλεί ανησυχία έκανε λόγο σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επισήμανε ότι η βία δεν συμβαδίζει με το αξιακό περιεχόμενο της αριστεράς. Παράλληλα, ζήτησε να παταχθεί η παραβατικότητα. 


Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΝΔ τονίζεται: «Καταδικάζουμε, με τον πιο έντονο τρόπο, τις άνανδρες εμπρηστικές επιθέσεις σε σπίτια δημοσιογράφων. Η συντονισμένη απόπειρα τρομοκράτησης των εκπροσώπων του Τύπου, θα πέσει στο κενό. Υποχρέωση όλων μας είναι η έμπρακτη και ουσιαστική στήριξη των πυλώνων της Δημοκρατίας».

Ο ανεκδιήγητος κ. Κεδίκογλου και οι πολιτικοί του προϊστάμενοι αν δεν ήταν κακοήθεις θα έλεγα ότι είναι χαζοί, δήλωσε στον Α984 και τη Νόνη Καραγιάννη ο Γιάννης Μπαλάφας, μέλος της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχει ένα παιχνίδι δημιουργίας έντασης, πρόσθεσε και το λάθος στο κόμμα μας είναι ότι ορισμένοι έχουν την αφέλεια και την επιπολαιότητα ότι δεν καταλαβαίνουν πως πρόκειται για προσπάθεια αποπροσανατολισμού.

Καταδικάζει η Δημοκρατική Αριστερά τις επιθέσεις τονίζοντας ότι «ο φαύλος κύκλος της βίας παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις». Μιλώντας στον Α984 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης τόνισε οτι η Δημοκρατική Αριστερά δεν θα ακολουθήσει χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογραμμίζοντας οτι πρέπει να παραμείνουμε στην ουσία.

«Η αλυσίδα της τυφλής βίας, της ανομίας και πολιτικής αποσταθεροποίησης, είναι οργανωμένο σχέδιο κατατρομοκράτησης και πρέπει να σταματήσει άμεσα», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.

«Η κυβέρνηση έχει αφήσει ελεύθερους δέκα αλήτες - πασίγνωστους στις Αρχές - να βάζουν γκαζάκια για να αποπροσανατολίζεται ο λαός από τα μείζονα εθνικά και κοινωνικά ζητήματα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή σχετικά με τις εμπρηστικές επιθέσεις σε σπίτια δημοσιογράφων και προσθέτει: «Η αριστερή τρομοκρατία και οι παράνομες καταλήψεις είναι προβλήματα που λύνονται εντός ολίγων ωρών, εάν υπάρχει πολιτική βούληση».

Για περίεργα κέντρα που στοχοποιούν την ελευθερία της άποψης και την ενημέρωση, εκφοβίζοντας την κοινωνία, έκανε λόγο σε δήλωση του ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Δημήτρης Τρίμης.
Ανακοίνωση κυβερνητικού εκπροσώπου
Οι δημοσιογράφοι δεν τρομοκρατούνται, τονίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) και «καταδικάζει με οργή την προσπάθεια αγνώστων να τρομοκρατήσουν δημοσιογράφους». Η ΠΟΕΣΥ επαναλαμβάνει ότι «οποιαδήποτε μορφή τρομοκρατίας και από οποιονδήποτε, που αποβλέπει στη φίμωση των λειτουργών του Τύπου, θα συναντά πάντα τη συνολική αντίδραση και αντίσταση του δημοσιογραφικού κόσμου».
«Η κυβέρνηση ζητά μόνο το αυτονόητο σε μια Δημοκρατία: τη σαφέστατη καταγγελία και αποκήρυξη κάθε μορφής βίας από το σύνολο του πολιτικού κόσμου» δήλωσε μεταξύ άλλων, λίγο νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου με αφορμή την επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στην κυβέρνηση.
«Τι χρεία μαρτύρων άλλων έχουμε όταν οι ίδιοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για λυντσάρισμα πολιτικών αντιπάλων, εκθειάζουν την «καλή» πολιτική βία και τη νομιμοποιούν; Αυτά είναι κηρύγματα εμφυλιοπολεμικής μισαλλοδοξίας που οδηγούν σε βομβιστικές επιθέσεις σε κατοικίες δημοσιογράφων και πολιτικά γραφεία» τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Ανακοίνωση ΠΑΣΟΚ

«Κατηγορηματικά και απερίφραστα» καταδικάζει το ΠΑΣΟΚ, όπως δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος, Φώφη Γεννηματά, την τοποθέτηση εμπρηστικών μηχανισμών με γκαζάκια σε σπίτια δημοσιογράφων.

Η κ. Γεννηματά τόνισε ότι «η αλυσίδα της τυφλής βίας, της ανομίας και πολιτικής αποσταθεροποίησης με επιθέσεις κατά γραφείων πολιτικών κομμάτων, δημοσίων κτιρίων και πανεπιστημιακών χώρων, δημάρχων, πολιτικών και τώρα δημοσιογράφων, είναι οργανωμένο σχέδιο κατατρομοκράτησης και πρέπει να σταματήσει άμεσα».

Σημείωσε δε πως «η κοινωνική και πολιτική ειρήνη στη χώρα μας πρέπει να διαφυλαχθούν με κάθε τρόπο χωρίς εκπτώσεις και φτηνές δικαιολογίες» και υπογράμμισε ότι «όλες οι πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις έχουμε χρέος να προστατεύσουμε τη Δημοκρατική Ομαλότητα στη Πατρίδα μας».

Δήλωση Παπαρήγα

«Θα μπορούσε να πει κανείς για "παλικάρια της φακής", θα μπορούσε να πει για "ανεγκέφαλους", θα μπορούσε να μιλήσει για αυτούς που θέλουν να αποπροσανατολίσουν» είπε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, για τις επιθέσεις σε σπίτια δημοσιογράφων, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή. Για το ΚΚΕ η καταδίκη είναι αυτονόητη, ενώ το ερώτημα που αναφύεται είναι «που αποβλέπουν αυτά τα πράγματα», τόνισε.

Κληθείσα να διευκρινίσει το τελευταίο, η κ. Παπαρήγα είπε ότι «εντάσσεται σε έναν σχεδιασμό που πάει να συσκοτίσει ποιον αγώνα χρειαζόμαστε σήμερα».
Υπενθυμίζεται ότι οι εμπρηστικές επιθέσεις εκδηλώθηκαν στις εισόδους των κατοικιών των δημοσιογράφων Γιώργου Οικονομέα, Αντώνη Σκυλάκου, Αντώνη Λιάρου, Χρήστου Κώνστα και Πέτρου Καρσιώτη.

.Κεδίκογλου: Η κυβέρνηση ζητά το αυτονόητο, την αποκήρυξη κάθε μορφής βίας


«Η κυβέρνηση ζητά μόνο το αυτονόητο σε μια Δημοκρατία: τη σαφέστατη καταγγελία και αποκήρυξη κάθε μορφής βίας από το σύνολο του πολιτικού κόσμου» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου με αφορμή την επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στην κυβέρνηση.  

«Τι χρεία μαρτύρων άλλων έχουμε όταν οι ίδιοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για λυντσάρισμα πολιτικών αντιπάλων, εκθειάζουν την «καλή» πολιτική βία και τη νομιμοποιούν; Αυτά είναι κηρύγματα εμφυλιοπολεμικής μισαλλοδοξίας που οδηγούν σε βομβιστικές επιθέσεις σε κατοικίες δημοσιογράφων και πολιτικά γραφεία» τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Νωρίτερα, ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγόρησε την κυβέρνηση με ανακοίνωσή του, ότι «πανικόβλητη προσπαθεί να αλλάξει την ατζέντα από τη Λίστα Λαγκάρντ και το νέο νομοσχέδιο φορολεηλασίας» προσθέτοντας ότι «σε αυτό το σχέδιο εντάσσονται οι επιθέσεις εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και η προσπάθεια δημιουργίας ενός εμφυλιοπολεμικού κλίματος όπου ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ προωθεί τη...βία, την ανομία και την έλευση των εξωγήινων στον πλανήτη μας». 

H κυβέρνηση και η ΝΔ γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ δεν έχει σχέση ούτε με τους εμπρησμούς γραφείων, ούτε με άλλες πράξεις τυφλής βίας που σε καμία περίπτωση δεν στρέφονται ενάντια στο μνημονιακό σύστημα, από το οποίο μάλιστα και αξιοποιούνται, επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ και σημειώνει ότι αυτή την αυτονόητη καταδίκη μας, η ΝΔ και η κυβέρνηση ηθελημένα φαίνεται να την αγνοούν.

.Ξεκινούν εντατικές μετρήσεις της ατμοσφαιρικής ρύπανσης


Εντατικές μετρήσεις της σωματιδιακής και αέριας ρύπανσης, ξεκίνησαν από χθες, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΣΠΑ?ΘΑΛΗΣ», ερευνητικά κέντρα και πανεπιστήμια της Ελλάδας.
Όπως ενημερώνει το ΑΠΕ - ΜΠΕ ο διευθυντής του Ινστιτούτου Ερευνών Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Χάρης Καμπεζίδης, «οι έρευνες, διάρκειας ενός μηνός, θα είναι επισταμένες και συστηματικές. 

Δεν θα αφορούν μόνο τις συγκεντρώσεις, αλλά και τη χημική τους σύσταση ?εάν συσσωματώνονται με άλλους ρύπους και σχηματίζουν νέα προϊόντα».
Η απόφαση αυτή λήφθηκε μετά την εντυπωσιακή αύξηση του νέφους αιθαλομίχλης, που παρουσιάζεται φέτος στην περιοχή της πρωτεύουσας και όχι μόνο.
Το πείραμα θα διαρκέσει έως τις 10 Φεβρουαρίου και θα γίνει τόσο στην Αθήνα όσο και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας και φέρει τον τίτλο «Προσδιορισμός των πηγών και των φυσικοχημικών ιδιοτήτων των λεπτόκοκκων και υπερλεπτόκοκκων αιωρούμενων σωματιδίων του ατμοσφαιρικού αερολύματος που επηρεάζουν το κλίμα της Ελλάδας». 

Στην Αθήνα, το κυρίως τμήμα του εξοπλισμού μέτρησης θα βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στο Θησείο, ενώ μετρήσεις θα γίνονται επίσης στις εγκαταστάσεις του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», στην Αγία Παρασκευή και του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στην Πεντέλη.

Παράλληλες μετρήσεις, για το ίδιο χρονικό διάστημα, θα πραγματοποιούνται στις μεγαλύτερες ελληνικές πόλεις (Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Ιωάννινα), καθώς και στους απομακρυσμένους σταθμούς υποβάθρου «Φοινοκαλιά» (Λασίθι, Κρήτη) και «ΝΕΟ Navarino Environmental Observatory» (Μεσσηνία).

Το πείραμα αναμένεται να δώσει απαντήσεις σχετικά με την κατανομή των μεγεθών των σωματιδίων, που εκπέμπονται στην ατμόσφαιρα και τις συγκεντρώσεις τους, ενώ σε σχεδόν πραγματικό χρόνο θα υπάρχει μια πρώτη εικόνα για τη χημική τους σύσταση και την περιεκτικότητά τους σε τοξικές και επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία ενώσεις.

Επίσης, θα παρακολουθούνται βασικοί αέριοι ρύποι, όπως οι πτητικές οργανικές ενώσεις, το μονοξείδιο του άνθρακα, το διοξείδιο του θείου και τα οξείδια του αζώτου, οι οποίοι επίσης το προηγούμενο διάστημα σημείωσαν αυξημένα επίπεδα κατά τη διάρκεια των βραδινών ωρών.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.