.Τρεις συλλήψεις χτες βράδυ μετά τα μεσάνυχτα στο Κοιμητήριο Ζωγράφου


Τρεις συλλήψεις επίδοξων κλεπτών χτες στις δυόμιση μετά τα μεσάνυχτα στο Κοιμητήριο Ζωγράφου ! Οι άνδρες της εταιρείας φύλαξης του Νεκροταφείου, εντόπισαν, ακινητοποίησαν και παρέδωσαν στην Αστυνομία Ζωγράφου τους τρεις κακοποιούς για τα περαιτέρω.
Απλά διερωτόμαστε τι θα γινόταν αν στη θέση των ανδρών της εταιρείας φύλαξης, μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα, ήταν εργαζόμενοι του Δήμου μας όπως κάποιοι τζάμπα μάγκες αβίαστα και ανεπίτρεπτα πρότειναν. 

Τι θα έλεγαν αν , λέμε αν, είχαμε τίποτε δυσάρεστες εξελίξεις σε βάρος των εργαζομένων. Γιατί κάποτε τα πράγματα πρέπει να λέγονται με το όνομά τους και να μη παίζονται παιγνίδια εντυπώσεων σε βάρος τρίτων.

.Τι παγίδες κρύβει ο νέος νόμος για τους 18άρηδες


Για πρώτη φορά, όλοι οι νέοι άνω των 18 ετών, ακόμη κι αν είναι μαθητές Λυκείου, φοιτητές ή φαντάροι, θα πρέπει να υποβάλουν φορολογική δήλωση, είτε έχουν εισόδημα είτε όχι. 

Η απόφαση αυτή, που αφορά εκατοντάδες χιλιάδες νέους, κρύβει παγίδες και φορολογικές επιβαρύνσεις – έστω και μικρές – για τους ίδιους τους νέους, αλλά και για τους γονείς τους. 

Όπως αναφέρει σήμερα το «Βήμα της Κυριακής», οι ενήλικοι νέοι, είτε είναι προστατευόμενα τέκνα είτε όχι, που δεν έχουν στο όνομά τους κανένα περιουσιακό στοιχείο ούτε καν καταθέσεις σε κοινούς λογαριασμούς με τους γονείς τους, είναι εκείνοι που δεν θα επιβαρυνθούν με κάποιο ποσό. 

Ωστόσο ακόμη και εκείνοι θα πρέπει να υποβάλουν φορολογική δήλωση, στην οποία θα εμφανίσουν μηδενικά τεκμαρτά εισοδήματα οπότε θα απαλλάσσονται από το ελάχιστο τεκμήριο των 3.000 ευρώ και θα παραμένουν σε κάθε περίπτωση αφορολόγητοι. 

Σε κάθε περίπτωση πάντως θα πρέπει να εκδώσουν ΑΦΜ, εάν δεν έχουν ήδη. 

Οι νέοι που είναι συνδικαιούχοι σε τραπεζικούς λογαριασμούς των γονέων τους, θα πρέπει να δηλώσουν εισόδημα από τόκους καταθέσεων, ακόμη και αν το ποσό είναι 1 ευρώ! Σε αυτήην την περίπτωση θα τους «χρεώνεται» αυτόματα τεκμαρτό εισόδημα 3.000 ευρώ! Για εισόδημα ύψους 3.000 ευρώ θα πρέπει να προσκομίσουν αποδείξεις ύψους 750 ευρώ. 

Εάν δεν το πράξουν, απειλούνται με επιβολή φόρου ύψους 75 ευρώ. Αν το τεκμαρτό εισόδημα είναι άνω των 5.000 τότε οι νέοι θα επιβαρυνθούν με φόρο εισοδήματος τουλάχιστον 10% για το τμήμα του εισοδήματος που είναι πάνω από το ποσό αυτό.

.Σάλος με τη διάταξη Πανούση για τη δωροδοκία

«Δεν είναι δωροδοκία η απλή υλική παροχή προς έκφραση ευγνωμοσύνης». Πολλές ερμηνείες και αντιδράσεις έχει προκαλέσει, διάταξη που κατέθεσε στη βουλή ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Γιάννης Πανούσης, με την οποία ουσιαστικά επιτρέπεται να δοθεί δώρο σε κάποιον γιατρό σε ένδειξη ευγνωμοσύνης.

Η πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Νίκη Παγώνη ζήτησε την απόσυρση της διάταξης, γιατί, όπως είπε, θεωρεί ότι προσβάλει το ιατρικό λειτούργημα, σε συνέντευξή της στο MEGA.

Στη ρύθμιση δεν περιλαμβάνεται η διευκρίνιση, «χωρίς χρηματικό αντίτιμο», η οποία ζήτησε ο κύριος Πανούσης με έγγραφό του προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, να προστεθεί ή να αποσυρθεί εντελώς η επίμαχη διάταξη

.Εφιαλτικές προβλέψεις για την κυπριακή οικονομία


«Η έγκριση της δανειακής σύμβασης για την Κύπρο από το Eurogroup είναι μια ανακούφιση, αλλά δεν προσφέρεται για πανηγυρισμούς». 

Αυτή η δήλωση του εκπροσώπου της κυπριακής κυβέρνησης, Χρήστου Στυλιανίδη, δείχνει την κρυφή – πλην σαφή – ανησυχία της Λευκωσίας για τις προοπτικές της οικονομίας του νησιού, μετά το κούρεμα στις καταθέσεις των τραπεζών και τα μέτρα, που περιλαμβάνονται στο μνημόνιο, αλλά – κυρίως – για τις επιπτώσεις αυτών στο οικονομικό κλίμα της μεγαλονήσου.

Οι επιφυλάξεις αυτές, που διατυπώνονται από επίσημα κυβερνητικά χείλη, κάθε άλλο παρά τυχαίες είναι, καθώς δεν στηρίζονται μόνο σε ανησυχία από… ένστικτο, αλλά σε συγκεκριμένα δεδομένα και προβλέψεις.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα το news.gr ομάδα Αμερικανών οικονομολόγων προχώρησε σε προβολές για την πορεία της κυπριακής οικονομίας. 

Οι προβολές αυτές είναι οι προκαταρκτικές και αποτελούν μέρος μελέτης, η οποία βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, γίνονται μετά από ενδελεχή μελέτη όλων των στοιχείων, που έχουν ήδη προκύψει από τις δραματικές αλλαγές στα δημοσιονομικά και στην αγορά της χώρας, από τις 16 Μαρτίου έως σήμερα, και με τη χρήση τελευταίων οικονομικών μοντέλων.

Τα νούμερα, που προκύπτουν για το 2015, είναι πραγματικά εφιαλτικά:

Προβλέπεται ύφεση, που μπορεί να ξεπεράσει το 20%(!) – κοντά στο 21% - και ανεργία στα επίπεδα του 45%!

Τα δύο αυτά νούμερα – και μόνο –, αν επιβεβαιωθούν μόλις ολοκληρωθεί η μελέτη, σημαίνουν στην ουσία ότι δεν θα υπάρχει οικονομία, δεν θα λειτουργεί η οικονομική δραστηριότητα.

Πληροφορίες από τη Λευκωσία αναφέρουν ότι όλα αυτά έχουν περιέλθει – έστω και ανεπίσημα – στη γνώση του Προεδρικού Μεγάρου και του Νίκου Αναστασιάδη, γι΄ αυτό και η κυβέρνηση επιχειρεί να θωρακισθεί εγκαίρως αυτή τη φορά. Με ποιο τρόπο;

.ΑΕΚ-Πανθρακικός 0-1, διεκόπη στο 87'


Μπροστά σε 30.000 φιλάθλους της στο ΟΑΚΑ και στο ντεμπούτο του Τραϊανού Δέλλα στον πάγκο, η ΑΕΚ φάνηκε κατώτερη των περιστάσεων γνωρίζοντας την ήττα με 1-0 από τον Πανθρακικό, με αυτογκόλ του Μπουγαϊδη στο 87΄, αλλά σ' έναν αγώνα που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. 

Αμέσως μετά εκατοντάδες οπαδοί της Ένωσης εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο, κάποιοι απο αυτούς έφτασαν μέχρι τα αποδυτήρια και αυτό είχε ως αποτέλεσμα την αποχώρηση των ομάδων και τη διακοπή του αγώνα. 

Σχεδόν 1,5 ώρα μετά, ο διαιτητής Τριτσώνης αποφάσισε την οριστική διακοπή, που πέρα από τον μηδενισμό της γηπεδούχου, ανάλογα με το τι θα γράψει ο διαιτητής στο φύλλο αγώνα, μπορεί να επιφέρει και αφαίρεση βαθμών για την Ενωση, γεγονός που θα οριστικοποιήσει τον υποβιβασμό της στη Β' Εθνική κατηγορία. Σε διαφορετική περίπτωση (και πάντα ανάλογα με το φ.α.) τα πάντα θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική.

.Την Πέμπτη ή την Παρασκευή η ψηφοφορία για το κυπριακό πακέτο διάσωσης


Την Πέμπτη ή, το αργότερο, την Παρασκευή θα τεθεί σε ψηφοφορία στο γερμανικό ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο το πρόγραμμα διάσωσης της Κύπρου, μετά την έγκριση που έλαβε από το Eurogoup. Το σχετικό αίτημα επρόκειτο να διαβιβάσει στον πρόεδρο του Σώματος Νόρμπερτ Λάμερτ εντός του Σαββατοκύριακου ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Κατά την ίδια συνεδρίαση αναμένεται ακόμη να ψηφιστεί η αύξηση του ποσοστού συμμετοχής της Γερμανίας στον EFSF, καθώς η Κύπρος αναστέλει την συνεισφορά της, αλλά και η επταετής παράταση για την αποπληρωμή των δανείων της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας.

Σύμφωνα με δηλώσεις Γερμανών αξιωματούχων τις τελευταίες ημέρες, οι ψηφοφορίες αναμένεται να ολοκληρωθούν χωρίς προβλήματα, αν και δεν αποκλείεται
 

.Η Γερμανία αποκτά κόμμα το οποίο αντιτίθεται στο ευρώ


Με τη συμμετοχή 1500 μελών από όλη τη χώρα άρχισε νωρίτερα σήμερα το ιδρυτικό συνέδριο του κόμματος που αντιτίθεται στο ευρώ, «Εναλλακτική για την Γερμανία»("Alternative fuer Deutschland", AfD), σε κεντρικό ξενοδοχείο του Βερολίνου.

Στην εναρκτήρια ομιλία του, ο εκπρόσωπος του προεδρείου του κόμματος καθηγητής Μπερντ Λούκε δήλωσε ότι κοινός στόχος είναι «να σταματήσει η κατάφωρη παραβίαση του δημοκρατικού κράτους δικαίου και των οικονομικών αρχών» και πρόσθεσε: «Θέλουμε να αποτρέψουμε την ζημία σε βάρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Γερμανίας. 

Θέλουμε το ευρωπαϊκό σχέδιο συνεργασίας να διατηρηθεί στην παράδοση των μεγάλων γερμανών πολιτικών, όπως ο Κόνραντ Αντενάουερ, ο Χέλμουτ Σμιντ, ο Χανς Ντίτριχ Γκένσερ και ο Χέλμουτ Κολ».

Αργότερα σήμερα αναμένεται να αναδειχθεί η ηγεσία του κόμματος, ενώ δεν είναι βέβαιο ότι το AfD θα προλάβει να εκπληρώσει τους απαραίτητους όρους στις προβλεπόμενες προθεσμίες προκειμένου να συμμετάσχει στις εκλογές του Σεπτεμβρίου. Θεωρείται ωστόσο βέβαιη η συμμετοχή του στις εκλογές για την ευρωβουλή, το 2014.

Μεταξύ των μελών του νέου κόμματος βρίσκονται στελέχη τα οποία προέρχονται από τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) και τους Ελεύθερους Δημοκράτες (FDP), γεγονός το οποίο έχει προκαλέσει αντιδράσεις και στο εσωτερικό των κομμάτων.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.