.ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΗΜΕΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΩΝ 420 ΕΥΡΩ

Χαλαρώνουν τα μέτρα σε ό,τι αφορά στις συνολικές αναλήψεις από τα *ΑΤΜ*στο διάστημα μιας εβδομάδας. Η χαλάρωση δεν αφορά στο ποσό που παραμένει στα 420 ευρώ (7Χ60), αλλά στην... ημέρα που μπορεί κάποιος να κάνει τη συγκεκριμένη ανάληψη. Μέχρι τώρα η εβδομάδα «μετρούσε» από το Σάββατο έως την Παρασκευή της επόμενης εβδομάδας. 

Αν την Παρασκευή δεν πραγματοποιούσες την ανάληψη, τότε το... κοντέρ μηδένιζε και η εβδομάδα άρχιζε από την αρχή. Σαν αποτέλεσμα είχαμε την περασμένη Παρασκευή ατελειώτες ουρές εμπρός από τα ΑΤΜ αλλά και επεισόδια ανάμεσα στους πολίτες. Τι αλλάζει Πλέον, οι πο... περισσότερα »

.Π. Λαφαζάνης: Ο αγώνας για το "ΟΧΙ" συνεχίζεται μέχρι το τέλος

«Το ένοχο κατεστημένο της χώρας, μετά το νέο μνημόνιο που συνομολόγησε η κυβέρνηση, αποθρασύνθηκε και έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο ρεβανσισμού ώστε να ζητάει ευθέως να ποινικοποιηθεί το Plan B και να αρχίσουν να διώκονται ποινικά όσοι το υποστηρίζουν» αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

«Αν το κατεστημένο της μνημονιακής υποτέλειας της χώρας, αντί να πληρώσει για την καταστροφή, πιστεύει ότι μπορεί να βγει και από πάνω και να μετατρέψει την Ελλάδα σε μετεμφυλιακή αρένα είναι πικρά γελασμένο» προσθέτει ο κ. Λαφαζάνης, καταλήγοντας «το «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού δεν ηττήθηκε ούτε έχει παραδοθεί βορά στη χλεύη των ηττημένων. Ο αγώνας για το «ΟΧΙ» συνεχίζεται μέχρι το τέλος».

.Εξηγήσεις από τον Τσίπρα για το σχέδιο Βαρουφάκη ζητάει η Γεννηματά

Απαντήσεις για το «σχέδιο Βαρουφάκη» ζητεί από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, με επίκαιρη ερώτησή της, στην οποία κάνει λόγο για μεγάλο πολιτικό σκάνδαλο. Όπως αναφέρει, ο κ. Τσίπρας οφείλει να ενημερώσει τη Βουλή και τον ελληνικό λαό για τους σχεδιασμούς του Plan B, καθώς και για την προσωπική του ανάμειξη σε αυτούς. 

«Δεν μπορεί πια να σιωπά και να κρύβεται αφήνοντας να εννοηθεί ότι πρόκειται για "πρωτοβουλίες" συνεργατών του, αλλά και του αρμόδιου επί των Οικονομικών υπουργού του», σημειώνει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. *Ολόκληρο το κείμενο της ερώτησ...περισσότερα »
Νέα δεδομένα στην εσωκομματική μάχη στο ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να βάλει ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος, κάνοντας λόγο για «τρίτο πόλο» στο εσωτερικό του κόμματος.
Μιλώντας στα Παραπολιτικά ο κ. Μητρόπουλος σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «στο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπολογίζουν τον τρίτο πόλο, τον πολυπληθέστερο που έφερε το κόμμα στην εξουσία».

«Έχουμε μπλέξει σε μια ιδεολογική αντιπαράθεση που έρχεται από μακριά, από πολύ παλιά, δεν υπολογίζουν όμως εμάς» συνέχισε ο κ. Μητρόπουλος απευθύνοντας έκκληση στον πρωθυπουργό να αναλάβει πρωτοβουλίες για να βρεθεί λύση, οι οποίες ωστόσο δεν θα περιλαμβάνουν πειθαρχικές κυρώσεις.

.Χαλάρωση των περιορισμών στην ανάληψη μετρητών

«Κυλιόμενο» και προσαρμοσμένο στις ανάγκες των καταθετών για αναλήψεις, θα είναι το διάστημα από αύριο Τετάρτη 29 Ιουλίου και έως την Παρασκευή 31 Ιουλίου. 

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, το συγκεκριμένο διάστημα θα είναι δυνατή- οποιαδήποτε από τις τρεις αυτές ημέρες- η ανάληψη από τα γκισέ των τραπεζών (τις εργάσιμες ημέρες) ή από τα ΑΤΜ (όλο το 24ωρο) ποσού έως το όριο των 420 ευρώ ανά καταθέτη και ανά πιστωτικό ίδρυμα. 

Για παράδειγμα, εάν από το περασμένο Σάββατο 25 Ιουλίου έως και σήμερα κάποιος δεν έχει προβεί σε ανάληψη μετρητών, θα μπορεί να κάνει ανάληψη έω... περισσότερα »

.«Πράσινο» από την ΕΚΤ για την επαναλειτουργία του ΧΑ

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την επαναλειτουργία της χρηματιστηριακής αγοράς, μετά από ένα μήνα διακοπής των συναλλαγών, λόγω της επιβολής των ελέγχων κεφαλαίου (capital controls). 

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική τράπεζα απέστειλε την τελική της εισήγηση σύμφωνα με την οποία οι συναλλαγές των ξένων επενδυτών θα είναι ελεύθερες, ενώ οι Έλληνες επενδυτές δεν θα έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε αγορές μετοχών χρησιμοποιώντας το «παλαιό χρήμα». 

Στην ουσία οι Έλληνες επενδυτές θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν κατά κύριο λόγο «φρέσκο» χρήμα για να αγοράσουν μετοχές. Θα μπορούν να αγορ... περισσότερα »

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.