.ΠΕΡΙΟΔΕΥΕΙ Ο ΛΕΤΑ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ...


Στο Παρίσι, δεύτερο σταθμό της ευρωπαϊκής περιοδείας του, μεταβαίνει σήμερα ο νέος πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ενρίκο Λέτα, στο πλαίσιο των προσπαθειών του για την επίτευξη μίας μέσης λύση μεταξύ αυτών που υποστηρίζουν τις πολιτικές λιτότητας και εκείνων που στηρίζουν τη βιώσιμη ανάπτυξη...
Μετά το Βερολίνο, όπου συναντήθηκε χτες με την Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, η οποία του έκανε μάθημα για την "δημοσιονομική προσαρμογή¨, ο νέος Ιταλός πρωθυπουργός θα βρεθεί στη γαλλική πρωτεύουσα όπου θα έχει συνομιλίες στο Μέγαρο των Ηλυσίων με τον Σοσιαλιστή πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ. 

Μάλιστα, πολιτικοί παρατηρητές επισημαίνουν ότι είναι ήδη σαφές ότι με τον Ολάντ υπάρχει, ουσιαστικά, κοινή στρατηγική.

Στη συνέχεια ο Λέτα θα μεταβεί στις Βρυξέλλες όπου θα έχει συνομιλίες με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπέι και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, στο πρόγραμμά του ο Λέτα βάζει και την Μαδρίτη. Μετά τις Βρυξέλλες, ο Ιταλός πρωθυπουργός θα μεταβεί στην Ισπανία όπου θα έχει συνομιλίες με τον πρωθυπουργό της χώρας, Μαριάνο Ραχόι.

Στόχος του νέου επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης είναι να προτείνει στρατηγικές για να μετριασθεί η λιτότητα και να ευνοηθεί η οικονομική ανάπτυξη.

.ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΝΕΟ 5ΕΥΡΟ...


«Πρεμιέρα» αύριο για το νέο χαρτονόμισμα των πέντε ευρώ που θα κυκλοφορήσει σε όλη την Ευρωζώνη μέσω των ταμείων των τραπεζών και των αυτόματων ταμειολογιστικών μηχανών (ATM).
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, οι προετοιμασίες για την εισαγωγή του νέου χαρτονομίσματος των πέντε ευρώ, ...
του πρώτου τραπεζογραμματίου της σειράς «Ευρώπη», έχουν ολοκληρωθεί. Επισημαίνεται ακόμη πως στο νέο τραπεζογραμμάτιο έχουν ενσωματωθεί καινούργια και ενισχυμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας. 

Στο υδατογράφημα και στο ολόγραμμα εμφανίζεται μια προσωπογραφία της Ευρώπης, μιας μορφής της ελληνικής μυθολογίας, από την οποία προήλθε και η ονομασία της νέας σειράς τραπεζογραμματίων.

Με τη βοήθεια μικρών ανάγλυφων γραμμών στην αριστερή και τη δεξιά άκρη του τραπεζογραμματίου διευκολύνεται η αναγνώρισή του, ιδίως από άτομα με προβλήματα όρασης.

Τα τραπεζογραμμάτια των πέντε ευρώ της πρώτης σειράς θα συνεχίσουν να κυκλοφορούν παράλληλα με τα νέα τραπεζογραμμάτια, αλλά θα αρχίσουν σταδιακά να αποσύρονται. Η ημερομηνία κατά την οποία θα πάψουν να αποτελούν νόμιμο χρήμα θα ανακοινωθεί εγκαίρως.

Ωστόσο, ακόμη και μετά την ημερομηνία αυτή, θα διατηρήσουν την αξία τους επ' αόριστον και θα μπορούν να ανταλλάσσονται ανά πάσα στιγμή στις κεντρικές τράπεζες.

.O ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΓΟΡΑ ΤΟΥ 33% ΤΟΥ ΟΠΑΠ...


Με ικανοποίηση υποδέχτηκε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνννης Στουρνάρας, την είδηση της εξαγοράς του 33% του ΟΠΑΠ από την Emma Delta, μετά τη βελτιωμένη προσφορά που υπέβαλε η τελευταία...
Απηχώντας τις απόψεις της κυβέρνησης για τις αποκρατικοποιήσεις, ο κ. Στουρνάρας ανέφερε, σε δήλωσή του: «Με επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα η πρώτη μεγάλη αποκρατικοποίηση που πραγματοποιήθηκε στη χώρα μας».

«Τα οφέλη για το ελληνικό Δημόσιο είναι πολλαπλά, αφού αποδεικνύεται η εμπιστοσύνη των επενδυτικών κεφαλαίων στην ελληνική Οικονομία και ταυτόχρονα εξασφαλίζονται, για πρώτη φορά, πέραν του τιμήματος, και έσοδα από φόρους 30% επί των μικτών κερδών, που θα μπαίνουν κάθε χρόνο στο δημόσιο ταμείο» σημείωσε ως πρις τις επιμέρους λεπτομέρειες της συμφωνίας ο υπουργός Οικονομικών.

Και κατέληξε: «Το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων θα συνεχιστεί από την κυβέρνηση με αποφασιστικότητα, προκειμένου να επισπευστεί η έξοδος της χώρας από την κρίση με τους ταχύτερους δυνατούς χρόνους και επωφελέστερους όρους για την εθνική μας οικονομία».

.ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΙ ΠΟΡΤΟΓΑΛΟΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ...


Ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των εργατικών συνδικάτων χιλιάδες άνθρωποι και κατέβηκαν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι κατά της πολιτικής λιτότητας που έχει επιβληθεί στη χώρα μετά το πρόγραμμα δανεισμού από την «τρόικα» ...
των πιστωτών της (ΕΕ, ΔΝΤ,ΕΚΤ).

«Έξω η τρόικα!», «ΔΝΤ Go Home!», «Η τρόικα δε με βοηθά, με κλέβει!», «Όχι στην προσωρινή εργασία, όχι στην ανεργία, όχι στην εξορία!», ήσαν ορισμένα από τα γραπτά συνθήματα στις επιγραφές που ύψωναν ορισμένοι διαδηλωτές του κινήματος May Day στο κέντρο της πρωτεύουσας, προτού συγκλίνουν προς τον κύριο όγκο της διαδήλωσης υπό την καθοδήγηση του κυριότερου εργατικού σωματείου της χώρας CGTP.

Τα δύο μεγαλύτερα συνδικάτα της χώρας αποφάσισαν φέτος να διαδηλώσουν χωριστά στο κέντρο της πορτογαλικής πρωτεύουσας. 

Οι δύο ενώσεις έχουν διχασθεί αναφορικά με τη στάση που τηρούν έναντι του νέου κώδικα εργασίας που υιοθετήθηκε το περασμένο έτος και ο οποίος έγινε αποδεκτός από την UGT στα πλαίσια ξεχωριστής συμφωνίας που υπέγραψε με τις εργοδοτικές ενώσεις και με τον οποίο έχει διαφωνήσει απόλυτα η CGTP.

Η προσκείμενη στο Κομμουνιστικό Κόμμα CGTP επέλεξε ως σύνθημά της τη «μάχη κατά της φτωχοποίησης», ενώ η σοσιαλίζουσα UGT διαδήλωσε υπό το σύνθημα «ανάπτυξη και θέσεις εργασίας».

Η CGTP διοργάνωσε επίσης περίπου άλλες 40 εκδηλώσεις σε «όλη τη χώρα», αξιώνοντας ως επί το πλείστον «αλλαγή της κυβέρνησης».

.Ταραχές στην Κωνσταντινούπολη κατά τις διαδηλώσεις για την Πρωτομαγιά


«Σαν την Β' Πολιορκία της Βιέννης». Αυτό είναι το χαρακτηριστικό σχόλιο στα κοινωνικά μέσα στην Τουρκία σχετικά με τα αστυνομικά μέτρα που έχουν ληφθεί σήμερα προκειμένου να εμποδιστεί η πρόσβαση των αριστερών συνδικάτων στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης για την Πρωτομαγιά.

Οι συνολικά 40 χιλιάδες αστυνομικοί και οι εκτεταμένη χρήση βίας και δακρυγόνων σε διάφορες περιοχές της Κωνσταντινούπολης όπου συγκεντρώθηκαν εργαζόμενοι της εργατικής συνομοσπονδίας ΝΤΙΣΚ και της συνομοσπονδίας δημοσίων υπαλλήλων ΚΕΣΚ, ήταν η αφορμή για το εν λόγω σχόλιο.

Το πρωί, οι συγκεντρωμένοι μπροστά από τα κεντρικά γραφεία της ΝΤΙΣΚ στο Σισλί της Πόλης επιχείρησαν να κάνουν πορεία προς το Ταξίμ, αλλά επενέβη η αστυνομία με γκλομπς, πεπιεσμένο νερό και δακρυγόνα. 

Οι αστυνομικοί έριξαν δακρυγόνα και μέσα στα γραφεία της ΝΤΙΣΚ, αλλά και στον κήπο του κρατικού νοσοκομείου στο Σισλί, όπου προσπάθησαν να καταφύγουν οι εργαζόμενοι. 

Μεταξύ των τραυματιών που μετακομίστηκαν στο νοσοκομείο είναι και ο αντιπρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Γκιουρσέλ Τεκίν.

Εκτός από την παρουσία της αστυνομίας, παραμένουν κλειστοί στην κυκλοφορία πολλοί δρόμοι στην Κωνσταντινούπολη που οδηγούν στο Ταξίμ. Ταυτόχρονα δεν εκτελούνται δρομολόγια μέσων μαζικής μεταφοράς.

Οι αρχές είχαν ανακοινώσει ότι θα απαγορευτεί η πρόσβαση στην πλατεία Ταξίμ, προβάλλοντας ως δικαιολογία τα έργα αναμόρφωσης της πλατείας.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.