.ο "άνθρωπος με το γαρίφαλο", ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης Νίκος Μπελογιάννης.

Σαν σήμερα, τις πρώτες πρωινές ώρες της 30ής Μαρτίου 1952, εκτελείται, παρά την παγκόσμια κατακραυγή, ο "άνθρωπος με το γαρίφαλο", ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης Νίκος Μπελογιάννης.


.Μετά μουσικής ο 2ος Ημιμαραθώνιος Αθήνας


Μελωδικό θα είναι το ξεκίνημα για τους δρομείς που θα δώσουν δυναμικά το «παρών» στον 2ο Ημιμαραθώνιο Αθήνας, το πρωί της Κυριακής. Από τις 8.30 το πρωί η Φιλαρμονική Πνευστών του Δήμου Αθηναίων, υπό την διεύθυνση του Χρήστου Παππού, υπόσχεται να δώσει το ρυθμό και να ανεβάσει τη διάθεση τόσο των 10.000 και πλέον δρομέων, όσο και των θεατών που αναμένεται να πλημμυρίσουν τους κεντρικούς δρόμους για να τους χειροκροτήσουν, με γνωστές μελωδίες από το ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο.
Η γιορτινή διάθεση μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στην Πλατεία Συντάγματος δεν θα σταματήσει όμως στις 9:00, οπότε και θα δοθεί η εκκίνηση για τους δρομείς του Ημιμαραθωνίου. Η Φιλαρμονική Πνευστών του Δήμου Αθηναίων θα παραμείνει στην αφετηρία για να συνοδεύσει όλους τους αγώνες που θα ακολουθήσουν έως τις 11:00.
 
Ακόμη λοιπόν κι εκείνοι που δεν έχουν αποφασίσει να τρέξουν ?αν και προλαβαίνουν διότι υπενθυμίζουμε ότι οι εγγραφές για τα 3χλμ θα κλείσουν το Σάββατο και η συμμετοχή είναι δωρεάν? έχουν λόγο να κατέβουν το πρωί της Κυριακής για μία βόλτα στο κέντρο της Αθήνας, ώστε να παρακολουθήσουν τον αγώνα, να χειροκροτήσουν τους δρομείς και να απολαύσουν τη γιορτινή ατμόσφαιρα σε μία πόλη χωρίς αυτοκίνητα.

.Η Μόσχα καλεί Βόρεια - Νότια Κορέα και ΗΠΑ να επιδείξουν μέγιστη αυτοσυγκράτηση


Η Ρωσία κάλεσε σήμερα την Βόρεια Κορέα και την Νότια Κορέα όπως και τις ΗΠΑ να επιδείξουν "μέγιστη υπευθυνότητα και αυτοσυγκράτηση", μετά την ανακοίνωση της Πιονγκγιάνγκ ότι στην χώρα έχει κηρυχθεί κατάσταση πολέμου με την Σεούλ.

"Αναμένουμε από τα δύο στρατόπεδα να επιδείξουν μέγιστη υπευθυνότητα και αυτοσυγκράτηση και ότι κανείς δεν θα ξεπεράσει το σημείο χωρίς επιστροφή", δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ ο Γκριγκόρι Λογκβίνοφ, ο αξιωματούχος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών που είναι επιφορτισμένος με θέματα που αφορούν την κορεατική χερσόνησο.

"Δεν μπορούμε φυσικά να μείνουμε αδιάφοροι την στιγμή που υπάρχει μια κλιμάκωση της έντασης", πρόσθεσε ο ίδιος. "Δεν μπορούμε να μην ανησυχούμε", σημείωσε.

Η Ρωσία βρίσκεται διαρκώς σε επαφή με τους εταίρους της στις εξαμερείς διαπραγματεύσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας (την Βόρεια Κορέα, την Νότια Κορέα, την Κίνα, τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία), πρόσθεσε.

Εξάλλου διπλωματική πηγή που επικαλείται το Ίντερφαξ δήλωσε σχετικά με την θέση της Ουάσινγκτον και της Σεούλ στην τρέχουσα κρίση: "Η κατάσταση είναι βεβαίως πολύ τεταμένη και επικίνδυνη, αλλά υπάρχουν και ενθαρρυντικά στοιχεία: η αντίδραση των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας είναι μετρημένη και ήρεμη έως έναν βαθμό".

.Το αίσθημα της δίκαιης μοιρασιάς ξεκίνησε ήδη από τους χιμπατζήδες


Η πανανθρώπινη τάση για δίκαιη μοιρασιά είναι πιθανό να έχει πολύ πιο βαθιές εξελικτικές ρίζες, από ό,τι πίστευαν ως τώρα οι επιστήμονες. Μια νέα αμερικανική έρευνα υποστηρίζει ότι ακόμα και οι χιμπατζήδες διαθέτουν ένα αίσθημα δικαιοσύνης, που φαίνεται πως τελικά δεν είναι αποκλειστικό ανθρώπινο προνόμιο.
Οι ερευνητές έβαλαν τους στενότερους γενετικά συγγενείς του ανθρώπου να παίξουν ένα οικονομικό παίγνιο (το λεγόμενο «τελεσιγραφικό παίγνιο» ή "Ultimatum Game").

Το εν λόγω παίγνιο, στο οποίο δύο άτομα καλούνται να συμφωνήσουν για να μοιράσουν μεταξύ τους ένα ποσό χρημάτων ή άλλων αγαθών, χρησιμοποιείται κατ? εξοχήν από τους οικονομολόγους σε πειράματα δίκαιης οικονομικής συμπεριφοράς με τους ανθρώπους. 
Συνήθως οι άνθρωποι προσφέρονται να δώσουν το 40% έως 50% των χρημάτων στον άλλο, ενώ δεν δέχονται να πάρουν κάτω από το 20%.

Στην τροποποιημένη εκδοχή του τεστ, δύο χιμπατζήδες κλήθηκαν να μοιράσουν χρωματιστές μάρκες (που αντιστοιχούσαν σε κομμάτια μπανάνας) και, όπως φάνηκε, δεν τους έλλειψε η γενναιοδωρία, καθώς μια έμφυτη αίσθηση δίκαιης μοιρασιάς τους απέτρεψε από το να τα κρατήσουν όλα για τον εαυτό τους. Το ποσοστό των απόλυτα δίκαιων προσφορών (50%-50%) κυμάνθηκε μεταξύ 58% και 92%.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το πείραμα αυτό αποτελεί μια ακόμα ένδειξη για το γεγονός ότι η δίκαιη μοιρασιά βρίσκεται στα θεμέλια των λίγο-πολύ συνεργατικών ανθρώπινων κοινωνιών (και πιθανώς εξηγεί γιατί οι άνθρωποι ενδόμυχα ενοχλούνται τόσο πολύ από την άδικη διανομή των αγαθών σε μια κοινωνία).

Η νέα έρευνα -που πειραματίστηκε με τρία ζευγάρια χιμπατζήδων- αφού έδειξε ότι τα ζώα είχαν την τάση να προσφέρουν στους άλλους ένα δίκαιο και ίσο μερίδιο τροφής, επανέλαβε το πείραμα με παιδιά ηλικίας δύο έως επτά ετών. Όπως φάνηκε, τόσο οι χιμπατζήδες όσο και οι άνθρωποι σε μικρή ηλικία τείνουν να μοιράζουν δίκαια την τροφή τους.

Είναι πάντως αξιοσημείωτο ότι και στα δύο πειράματα, όταν απαιτείτο η συμφωνία του άλλου για την μοιρασιά, τότε τόσο οι χιμπατζήδες όσο και τα παιδιά έτειναν να κάνουν δίκαιες προσφορές (συχνά του τύπου «μισά-μισά»). 

Όταν όμως το παίγνιο απαιτούσε από τον συμπαίκτη να είναι παθητικός και δεν απαιτείτο η συναίνεσή του για τη διανομή, τότε τόσο οι χιμπατζήδες όσο και τα παιδιά έκαναν πολύ πιο εγωιστικές προσφορές, προκειμένου να κρατήσουν όσο γινόταν περισσότερα για τους ίδιους.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα δύο είδη -άνθρωποι και πίθηκοι- εξελίχτηκαν σε ένα δύσκολο περιβάλλον όπου ήταν ανάγκη να συνεργάζονται για να επιβιώσουν. Έτσι, έχουν πλέον αφομοιώσει ότι, αν θέλουν να αποκομίζουν τα οφέλη της συνεργασίας, πρέπει να μοιράζονται δίκαια με τους άλλους. Αλλά πάντα καιροφυλακτεί η παράλληλη τάση για εγωιστική συμπεριφορά.

.Αντικαθιστούν τους λαμπτήρες του οδικού δικτύου μειώνοντας την κατανάλωση ρεύματος


Στη μείωση της κατανάλωσης ρεύματος κατά 68,51% στοχεύει ο δήμος Χερσονήσου με την αντικατάσταση λαμπτήρων παλαιάς τεχνολογίας που υπάρχουν σήμερα στο αστικό - οδικό δίκτυο φωτισμού της περιοχής, από ενεργειακούς λαμπτήρες LED.

Το σύνολο του έργου ανέρχεται σε 335.745,72 ευρώ, και η χρηματοδότηση θα γίνει από το Πράσινο Ταμείο του Υ.ΠΕ.ΚΑ., ενώ η σχετική υπογραφή της σύμβασης έγινε μεταξύ του δήμου Χερσονήσου και της αναδόχου εταιρίας.

Σύμφωνα με τη σύμβαση, η παράδοση της προμήθειας θα γίνει μέσα σε έξι εβδομάδες στα σημεία που θα υποδειχθούν από την αρμόδια υπηρεσία του δήμου και θα τοποθετηθούν από την ανάδοχο εταιρεία.

«Το όραμα του δήμου, όπως αυτό καταγράφεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμά του για το 2011-2014, είναι η ανάδειξή του σε οικονομικό, τουριστικό και πολιτιστικό πόλο ανάπτυξης, υιοθετώντας και εφαρμόζοντας τις βασικές αρχές της Βιώσιμης Ανάπτυξης», ανέφερε ο δήμαρχος Χερσονήσου Ζαχαρίας Δοξαστάκης.

Ο ίδιος πρόσθεσε, πως στρατηγικός στόχος της δημοτικής αρχής είναι να καταστήσει «πράσινο» τον δήμο Χερσονήσου και η προτεινόμενη πράξη είναι σε πλήρη συμφωνία με τους στόχους που έχει θέσει ως μέλος του «Συμφώνου των Δημάρχων» οι οποίοι προσβλέπουν σε ένα περιβάλλον με μειωμένους ρύπους αερίων του θερμοκηπίου.

.Η Michelin διαψεύδει το κλείσιμο της ελληνικής θυγατρικής της


Η εταιρεία Michelin, με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα, διαψεύδει με επίσημη ανακοίνωσή της τις φήμες σύμφωνα με τις οποίες η εταιρεία έχει την πρόθεση να κλείσει την ελληνική θυγατρική της.

«Η Michelin δεν πρόκειται να κλείσει την θυγατρική της στην Ελλάδα. Αντιθέτως, η Michelin προτίθεται να ενισχύσει μακροχρόνια την παρουσία της στις αγορές που έχουν μελλοντικές προοπτικές ανάπτυξης και η Ελλάδα είναι μία από αυτές» επισημαίνει ο David Jean, Commercial Director της Michelin στην Ελλάδα.

Η Michelin, σύμφωνα με τον κ. David Jean έχει σκοπό να δημιουργήσει μια νέα εμπορική ζώνη. Αυτή η νέα εμπορική ζώνη ονομάστηκε «Europe Centrale Sud» και περιλαμβάνει μαζί με την Ελλάδα, που θα έχει δεσπόζουσα θέση τις: Αλβανία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, FYROM, Κροατία, Κύπρο, Ουγγαρία, Μαυροβούνιο, Ρουμανία, Σερβία και Σλοβενία. Η κεντρική διοίκηση της εμπορικής ζώνης θα έχει έδρα το Βουκουρέστι.

«Αυτή η νέα οργάνωση δεν θα επηρεάσει τις καθημερινές εμπορικές δραστηριότητες στην Ελλάδα και δεν θα αλλάξει τίποτα για τους καταναλωτές και τους πελάτες της εταιρείας. Οι εμπορικές ομάδες της Michelin στην Ελλάδα θα συνεχίσουν να εξυπηρετούν τους πελάτες με την ίδια ποιότητα υπηρεσιών και προϊόντων. 

Η Ελλάδα άλλωστε, θα είναι η σημαντικότερη αγορά για την Michelin στη νέα εμπορική ζώνη και το ελληνικό εμπορικό τμήμα θα δει την περιοχή ευθύνης του να εξαπλώνεται καθώς αναλαμβάνει και την περιοχή της Αλβανίας» αναφέρει ο κ. David Jean και συνεχίζει: 

«Ο στόχος της νέας οργάνωσης είναι η αποτελεσματικότερη διαχείριση των πωλήσεων μεριμνώντας πάντοτε για το όφελος στον τελικό καταναλωτή. Γι' αυτό η εμπορική διαχείριση των πωλήσεων των κρατών αυτών (τιμολόγηση) θα πραγματοποιείται από το Βουκουρέστι».

.Υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας η κηδεία του Θ. Νάκου


Υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας τελέστηκε στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου στο Βόλο, η κηδεία του β' Αντιπροέδρου της Βουλής και Βουλευτή Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας, Θανάση Νάκο, ο οποίος «έφυγε» από την ζωή την Πέμπτη, σε ηλικία 63 ετών, έπειτα από πολυήμερη νοσηλεία στην Εντατική Μονάδα του θεραπευτηρίου «Υγεία» με λοίμωξη του αναπνευστικού, έπειτα από εγχείρηση καρδιάς.

Τα μέτρα ασφαλείας πέριξ του Μητροπολιτικού Ναού είναι δρακόντεια, αφού νωρίτερα στην πόλη αφίχθησαν ο πρώην Πρωθυπουργός Καραμανλής, ο πρόεδρος της Βουλής Μεϊμαράκης, οι υπουργοί Δένδιας, Αβραμόπουλος και Λυκουρέντζος, ο πρώην υπουργός Παυλόπουλος και πλήθος πολιτικού κόσμου.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.