.Δίκαιο χαρακτήρισε τον αγώνα των αγροτών ο Αλέξης Τσίπρας

 Συνάντηση με αντιπροσωπείες αγροτών από την Κρήτη (Παγκρήτιο Συντονιστικό των Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Συλλόγων) και την Πελοπόννησο αλλά και από την υπόλοιπη Ελλάδα που πραγματοποίησαν σήμερα παναγροτικό συλλαλητήριο στην Πλατεία Συντάγματος, είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.
Η αντιπροσωπεία των αγροτών επέδωσε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισμα διαμαρτυρίας για φορολόγηση των αγροτεμαχίων, με το νέο νόμο για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε δίκαιο τον αγώνα των αγροτών, τονίζοντας ότι «το υψηλό ενεργειακό κόστος και το κόστος παραγωγής καταστρέφουν την αγροτική παραγωγή και ερημώνουν την ύπαιθρο». 

Επιπλέον, σημείωσε ότι «για τον ΣΥΡΙΖΑ ο αγροτικός και κτηνοτροφικός τομέας αποτελεί βασικό πυλώνα για την παραγωγική ανασυγκρότηση» και ότι «η υπερφορολόγηση των αγροτεμαχίων μαζί με την έλλειψη ρευστότητας πλήττουν την αγροτική παραγωγή.

.Την ανεργία ιεραρχούν ως το σημαντικότερο πρόβλημα οι Έλληνες

 To 29% των Ελλήνων χαρακτηρίζουν καλή ή μάλλον καλή την κατάσταση του νοικοκυριού τους ενώ το 71% τη θεωρεί ότι είναι κακή έως πολύ κακή, σύμφωνα με το ευρωβαρόμετρο που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες και πραγματοποιήθηκε το Νοέμβριο.

Σχετικά με την απασχόληση το 99% των Ελλήνων, χαρακτηρίζει την κατάσταση κακή, ενώ ο μέσος όρος στην ΕΕ ήταν 78%. Για την επαγγελματική τους κατάσταση οι Έλληνες σε ποσοστό 55% την χαρακτηρίζουν κακή, ενώ μόνο το 22% εμφανίζεται ικανοποιημένο. 
Αντίθετα στην ΕΕ υπερτερούν σαφώς με 54% οι θετικές απαντήσεις έναντι 22% των αρνητικών.

Στην ερώτηση σε ποιά κατεύθυνση κινείται η χώρα, το 81% απάντησε ότι η Ελλάδα ακολουθεί λάθος δρόμο, ενώ μόνο το 9% πιστεύει ότι κινείται στη σωστή κατεύθυνση. 

Πάντως σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση υπάρχει μια αύξηση 4 μονάδων των θετικών απαντήσεων. Στην ΕΕ το 26% θεωρεί ότι τα πράγματα πάνε στη σωστή κατεύθυνση και το 56% σε λάθος.

Ιεραρχώντας τα τρία σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα, οι Έλληνες σε ποσοστό 65% κατατάσσουν πρώτη την ανεργία και στη συνέχεια με 52% την οικονομία και 20% τη φορολογία.

.Καμία σύγκλιση κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ στο ν/σ για τους πλειστηριασμούς

Με μεγάλη απόσταση των θέσεών τους ως προς το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς και την αποτελεσματικότητά του για την προστασία των δανειοληπτών, εμφανίστηκαν τα κόμματα της συμπολίτευσης και η αξιωματική αντιπολίτευση. 

Οι εισηγητές ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ μίλησαν για θεσμοθέτηση ενός πλέγματος προστασίας, που συμπληρώνει το υφιστάμενο καθεστώς, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι ο νόμος αυτός παρατείνει ένα καθεστώς, το οποίο δεν λειτούργησε τα τρία προηγούμενα χρόνια.

Ως το πιο πρωτοποριακό νομοθέτημα σε όλη την Ευρώπη, χαρακτήρισε ο εισηγητής της ΝΔ Γιώργος Γεωργαντάς το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς. Εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ ο Θάνος Μωραΐτης τόνισε ότι το κυρίαρχο σημείο του νομοσχεδίου είναι το νέο τοπίο στο οποίο θα βρεθούν χιλιάδες οικογένειες και η κοινωνία περιμένει από τη Βουλή να νομοθετήσει για το δημόσιο συμφέρον και την κοινωνική συνοχή. 

Τασσόμενος κατά του νομοσχεδίου εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, ο εισηγητής του κόμματος Γιώργος Σταθάκης, είπε ότι επιδεινώνει τους όρους σε σχέση ακόμη και με τον νόμο 4161 και τελευταία ασφάλεια παραμένει η προσφυγή στον νόμο Κατσέλη, όπως δηλαδή ήταν αρχικά πριν το 2010.

.Προχωρά η κατασκευή εννέα αιολικών πάρκων στις Κυκλάδες

Εγκρίθηκαν με απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννη Μανιάτη, οι περιβαλλοντικοί όροι για την κατασκευή και λειτουργία εννέα μεγάλων αιολικών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, συνολικής ισχύος 218,5 MW στα νησιά Νάξο, Πάρο, Τήνο και Άνδρο του νομού Κυκλάδων, καθώς και για τη διασύνδεση των αιολικών πάρκων με το Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Παλλήνης στην Αττική μέσω γραμμής μεταφοράς 150 κιλοβόλτ.

Με την ίδια απόφαση απορρίφθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για την κατασκευή και λειτουργία άλλου αιολικού πάρκου ισχύος 36,8MW στην Άνδρο.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ η κατασκευή των έργων αυτών, θα αποφέρει περίπου 262 εκατ. ευρώ στην πραγματική οικονομία, ενώ κατά τη λειτουργία τους θα παράγουν ετησίως περίπου 506 GWh «πράσινης» ηλεκτρικής ενέργειας, που αντιστοιχεί περίπου στο 1% της ηλεκτρικής ζήτησης στο διασυνδεδεμένο ηλεκτρικό σύστημα.

.Οι επιστήμονες αντέστρεψαν τη διαδικασία της γήρανσης σε ποντίκια

Αυστραλοί και αμερικανοί επιστήμονες ελπίζουν ότι ένας παράγοντας που αντιστρέφει τους κύριους δείκτες της γήρανσης σε δοκιμές σε ποντίκια μπορεί να δοκιμασθεί στον άνθρωπο ήδη από τον επόμενο χρόνο, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας The Guardian.
Κατά την έρευνα η οποία πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ και της Νέας Νότιας Ουαλίας, ανακαλύφθηκε ένας τρόπος αποκατάστασης της αποτελεσματικής λειτουργίας των κυττάρων, αντιστρέφοντας πλήρως τη διαδικασία της γήρανσης των μυών.

Ποντίκια ηλικίας δύο ετών έλαβαν μία χημική ουσία επί διάστημα μίας εβδομάδας με αποτέλεσμα την επιστροφή των κύριων δεικτών της γήρανσης στα επίπεδα της ηλικίας έξι μηνών στα ποντίκια. Οι επιστήμονες δηλώνουν ότι αυτό είναι ισοδύναμο με το να κάνει κανείς έναν 60χρονο να αισθάνεται σαν 20χρονος.

.Τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής για οικονομία, μετανάστευση

Η οικονομική ανάκαμψη είναι ακόμη περιορισμένη, άνιση και εύθραυστη, αλλά οι προοπτικές καθίστανται σταδιακά θετικότερες, επισημαίνεται μεταξύ άλλων στα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για την οικονομική και κοινωνική πολιτική.

Οι 28 υπογράμμισαν ότι η αποφασιστική και φιλόδοξη εφαρμογή των συμφωνημένων πολιτικών θα στηρίξει την οικονομική ανάκαμψη και τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης το 2014 και το 2015. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα συμπεράσματα, οι πολιτικές των χωρών μελών θα πρέπει να επικεντρωθούν κυρίως:

- στην ενίσχυση των φορολογικών και άλλων κινήτρων για τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης, συμπεριλαμβανομένης της ελάφρυνσης της φορολόγησης της εργασίας,

- στην παράταση του επαγγελματικού βίου, την αύξηση της συμμετοχής στην αγορά εργασίας, την επίσπευση των ενεργών μέτρων για την αγορά εργασίας και τη συνέχιση του εκσυγχρονισμού των συστημάτων εκπαίδευσης και κατάρτισης, περιλαμβανομένης της δια βίου μάθησης και της επαγγελματικής επιμόρφωσης,

- στην εξασφάλιση ότι οι μισθολογικές εξελίξεις συνάδουν με την αύξηση της παραγωγικότητας,
- στην αντιμετώπιση της αναντιστοιχίας των δεξιοτήτων,
- στην αύξηση της κινητικότητας των εργαζομένων.

Σε ό,τι αφορά τη μετανάστευση το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανακοίνωση της Επιτροπής η οποία περιγράφει τριάντα οκτώ επιχειρησιακές δράσεις. 
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κάλεσε να καταβληθούν όλες οι δυνατές προσπάθειες προκειμένου να εφαρμοστούν οι δράσεις που προτείνονται στην ανακοίνωση με σαφές χρονοδιάγραμμα.

.Χριστουγεννιάτικο δέντρο, φτιαγμένο από κουτιά με γάλα, από τους Γιατρούς του Κόσμου

Ένα δέντρο φτιαγμένο από κουτιά με γάλα για τα παιδιά, που έχουν ανάγκη, στήνουν για τέταρτη συνεχή χρονιά οι Γιατροί του Κόσμου. 

Το δέντρο στην Αθήνα θα στηθεί στα Προπύλαια, στη στάση μετρό Πανεπιστήμιο, και φέτος θα «απλώσει τα κλαδιά του» και σε άλλες πόλεις της Ελλάδος.
Στη Θεσσαλονίκη, στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας & Τσιμισκή, στην Πάτρα στην πλατεία Γεωργίου και στα Χανιά στην πλατεία 1866.
 Εκτός από κουτιά με γάλα, οι ΓτΚ συγκεντρώνουν βρεφικό γάλα σε σκόνη, παιδικές τροφές, ρύζι, όσπρια, ζυμαρικά, λάδι και ζάχαρη.

.Στο Σύνταγμα οι αγρότες

Πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο Σύνταγμα πανελλαδικό συλλαλητήριο αγροτών και εκπροσώπων των αγροτικών συνεταιριστικών και συνδικαλιστικών οργανώσεων της χώρας. Οι αγρότες εκφράζουν την αντίθεσή τους στη φορολόγηση των αγροτεμαχίων, τα οποία, όπως αναφέρουν, είναι εργαλεία δουλειάς και είναι παράλογο να φορολογούνται.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηρακλείου, Γ. Τζωρτζάκης, δήλωσε ότι η φορολόγηση των αγροτεμαχίων θα αποτελέσει τη χαριστική βολή στον αγροτικό τομέα, ενώ ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ Τζαννέτος Καραμίχας δήλωσε ότι αμφισβητούνται δύο βασικές αξίες, η ελευθερία και η ιδιοκτησία.

Οι αγρότες θα επιδώσουν ψήφισμα στη Βουλή.

.Πρόσθετο επίδομα ανεργίας 200 ευρώ για έναν χρόνο από το 2014 στους μακροχρόνια ανέργους

Ειδικό επίδομα στήριξης, για έναν ακόμη χρόνο μετά τη λήξη του δικαιώματος της τακτικής επιδότησης ανεργίας από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), θα λαμβάνουν από την 1η Ιανουαρίου του 2014 οι μακροχρόνια άνεργοι με απόφαση της κυβέρνησης, που υπογράφεται από τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση και τον υφυπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.

«Με αυτή μας την πρωτοβουλία κάνουμε ακόμη ένα βήμα για την υλοποίηση της δέσμευσης της κυβέρνησης για την ενίσχυση του πλέγματος προστασίας των πιο ευάλωτων κοινωνικών ομάδων της χώρας μας», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Όπως πρόσθεσε, «στηρίζουμε τους μακροχρόνια ανέργους, με την καθιέρωση ειδικής πρόσθετης ενίσχυσης για άλλους 12 μήνες, πέραν της επιδότησης ανεργίας που έχουν ήδη λάβει. 

Αυτό το ειδικό επίδομα εντάσσεται σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο στήριξης των ανέργων, με τον συνδυασμό εισοδηματικών ενισχύσεων και καινοτόμων ενεργητικών προγραμμάτων επανένταξης στην απασχόληση. Οικοδομούμε από την αρχή, αυτήν τη φορά σε στέρεες βάσεις και με όρους διαφάνειας και αποτελεσματικότητας το κοινωνικό πρόσωπο της χώρας μας», κατέληξε ο υπουργός Εργασίας.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, το ύψος του επιδόματος, δεν μπορεί να υπερβεί το ποσό των 200 ευρώ ανά μήνα και θα καταβάλλεται για όσο χρονικό διάστημα οι δικαιούχοι παραμένουν άνεργοι όχι όμως για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από τους 12 μήνες.

Δικαιούχοι του επιδόματος είναι μακροχρόνια άνεργοι, ηλικίας από 20 μέχρι και 66 ετών, των οποίων το ετήσιο οικογενειακό εισόδημά τους δεν ξεπερνά το ποσό των 10.000 ευρώ.

Δικαιούχοι του επιδόματος μπορεί να είναι και περισσότερα μέλη της ίδιας οικογένειας, εφόσον πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις.
Η αίτηση για τη χορήγηση του επιδόματος μπορεί να γίνει μέσα σε δύο μήνες, από τη λήξη της 12μηνης τακτικής επιδότησης λόγω ανεργίας.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να είναι προσεκτικοί, ώστε κατά τον χρόνο της υποβολής της αίτησης για τη χορήγηση του επιδόματος, να συντρέχουν τα όρια ηλικίας του ανέργου ή των ανήλικων τέκνων καθώς και ο χρόνος ανεργίας.

.Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων

Ψηφίστηκε επί της αρχής τις πρώτες πρωινές ώρες στην Ολομέλεια της Βουλής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την καθιέρωση του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων, το οποίο περιλαμβάνει και πληθώρα άλλων διατάξεων. 

Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε επί της αρχής από τις κοινοβουλευτικές ομάδες της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, ενώ καταψηφίστηκε από τα υπόλοιπα κόμματα.

Ο υπουργός Οικονομικών Ι. Στουρνάρας κατέθεσε σειρά νομοτεχνικών αλλαγών και προσθηκών στο νομοσχέδιο που αφορούν κυρίως τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, αλλά και αγρότες.

.ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΘΕΛΟΥΣΙΑΣ ΓΙΑ 2000 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ

Με στόχο την αποχώρηση 2.000 υπαλλήλων ξεκινάει σήμερα και ολοκληρώνεται στις 30 Δεκεμβρίου το πρόγραμμα εθελούσιας που ανακοίνωσε χθες η Εθνική Τράπεζα. Το συνολικό κόστος εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε... 
160 εκατ. ευρώ και το ετήσιο όφελος για την τράπεζα ανέρχεται σε 120 εκατ. ευρώ. 

Το πρόγραμμα ανακοινώθηκε αφού ξεπεράστηκαν τα προβλήματα που είχαν ανακύψει με το Ταμείο αυτασφάλειας της τράπεζας. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους υπαλλήλους της Εθνικής, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων της πρώην FBB και της πρώην Probank, ανάλογα με την κατηγορία που εμπίπτει ο καθένας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το συγκεκριμένο πρόγραμμα της τράπεζας απευθύνεται ουσιαστικά σε όσους έχουν θεμελιώσει δικαίωμα σύνταξης ή βρίσκονται κοντά στη σύνταξη, ενώ χαρακτηρίζεται αρκετά πιο εξειδικευμένο από τα αντίστοιχα προγράμματα της Πειραιώς και της Eurobank και θα βασιστεί σε κατηγορίες εργαζόμενων με γνώμονα κυρίως τα έτη προϋπηρεσίας.

Οι λεπτομέρειες του προγράμματος γνωστοποιήθηκαν στους εργαζόμενους της τράπεζας.
Οσοι από τους εργαζομένους εκδηλώσουν ενδιαφέρον για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, οι συμβάσεις τους θα λυθούν την 31η Δεκεμβρίου 2013.
Το πρόγραμμα χωρίζεται σε τέσσερις βασικές κατηγορίες και κάποιες ακόμη υποκατηγορίες.

Οι δύο βασικές κατηγορίες είναι όσοι θεμελιώνουν δικαίωμα άμεσης λήψης πλήρους σύνταξης και όσοι υπάλληλοι θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης έως το 2016. Η τρίτη κατηγορία αφορά όσους έχουν ενσωματωθεί από τις τράπεζες FBB και Pro Bank, ενώ η τέταρτη κατηγορία αφορά τους «υποστηρικτικούς» υπαλλήλους (τεχνικούς, καθαρίστριες κ.α.).

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.