.Η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ


«Ο ΣΥΡΙΖΑ ψάχνει απεγνωσμένα ευκαιρίες να “δικαιώσει” την αδιέξοδη, τυχοδιωκτική πολιτική του! Δεν τον ενδιαφέρει η Κύπρος, δεν τον ενδιαφέρουν οι τράπεζες της Κύπρου, δεν τον ενδιαφέρουν οι καταθέσεις και το βιός των Κυπρίων. Τον ενδιαφέρουν μόνο στενά κομματικά οφέλη» αναφέρει η απάντηση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ. 

«Στην Κύπρο, όμως, όλη αυτή η δημαγωγία του χρεοκόπησε. Άμεσα, απόλυτα και ολοφάνερα πλέον.

Τον ΣΥΡΙΖΑ δεν τον ενδιαφέρει η “εθνικά υπερήφανη στάση” σε οποιοδήποτε θέμα. Άλλωστε, σε κανένα θέμα δεν έχει εθνικά υπερήφανη στάση. 

Σε όλα τα ανοιχτά εθνικά θέματα ζητάει πλήρη υποχώρηση της Ελλάδας. Σε πολλά, δικαιώνει τα χειρότερα επιχειρήματα των εχθρών της Ελλάδας. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί τον Ελληνισμό στην πλήρη απομόνωση. Και καταγγέλλει όσους του αντιστέκονται. 

Ας καταγγέλλει όσο θέλει. Τώρα πια τον κατάλαβαν όλοι. Και στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Αλλά ούτε αυτό το έχει καταλάβει ακόμα…

Αν το καταλάβαινε, θα έπρεπε να ντρέπεται. Αλλά πέρα που δεν καταλαβαίνει, δεν έχει ούτε τσίπα, ούτε ντροπή» προσθέτει η ανακοίνωση. 

.Σόιμπλε: Η Ελλάδα προχωράει μπροστά, σας στηρίζουμε


«Συνεχίστε με συνέπεια τον δρόμο που συμφωνήθηκε και μην ανησυχείτε» διαμηνύει στη χώρα μας ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο δεύτερο μέρος της συνέντευξης που παραχώρησε στην εφημερίδα «Τα Νέα».

«Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να εξηγηθεί στους Έλληνες με κάθε ηρεμία το εξής: στη διάρκεια της κρίσης το χρέος της Ελλάδας αυξήθηκε τόσο πολύ ώστε η χώρα ακόμη και με βοήθεια από τους εταίρους της ευρωζώνης ποτέ δεν θα ήταν σε θέση να πληρώσει τα χρέη της. Η Ελλάδα θα πάθαινε ασφυξία από το χρέος», σημειώνει.

Και προσθέτει: «Χωρίς κούρεμα δεν θα είχε καμία πιθανότητα να αναρρώσει, να μειώσει την ανεργία, να έχει μέλλον. Οι πιστωτές της Ελλάδας είχαν ωφεληθεί προηγουμένως από τις υψηλές αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, κατά συνέπεια αυτοί έπρεπε να αναλάβουν το ρίσκο. 

Ωφελήθηκαν επίσης από το γεγονός ότι ο οφειλέτης τους σταθεροποιήθηκε με το κούρεμα και το πρόγραμμα βοήθειας. Το κούρεμα ήταν απαραίτητο για να βγει η Ελλάδα από την παγίδα του χρέους. Για αυτό αγωνίστηκα πολύ».

.«Θα επενδύσουμε στην Ελλάδα»


Την μεταφορά των κεντρικών γραφείων Νότιας Ευρώπης της εταιρείας λογισμικού επιχειρησιακών εφαρμογών SAP, στην Ελλάδα, ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος του γερμανικού κολοσσού, μετά την σημερινή συνάντησή του με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Jim Hagemann Snabe χαρακτήρισε πολύ παραγωγική τη συνομιλία που είχε με τον κ. Σαμαρά, τονίζοντας πως στόχος της εταιρείας του είναι να στηρίξει την ανάπτυξη στην Ελλάδα, κάτι που αποτελεί - όπως σημείωσε - και την ατζέντα της ελληνικής κυβέρνησης.

«Θα επενδύσουμε στην Ελλάδα» τόνισε ο κ. Hagemann, δηλώνοντας εντυπωσιασμένος από την πρόοδο που σημειώνεται στην χώρα μας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό εξετάστηκαν τρόποι συνεργασίας με στόχο τη μείωση της ανεργίας και την ενίσχυση της καινοτόμου επιχειρηματικότητας, με τον κ. Hagemann να δεσμεύεται πως θα στηρίξει πρωτοβουλίες νέων επιχειρηματιών.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Hagemann

«Σας ευχαριστώ πολύ. Είχαμε μία πολύ παραγωγική συνάντηση με τον Πρωθυπουργό. Πρέπει να σας πω, προσωπικά, ότι είμαι εντυπωσιασμένος με την πρόοδο που σημειώνει η Ελλάδα.

Όντας ο μεγαλύτερος παγκόσμιος προμηθευτής λογισμικού, βρισκόμαστε εδώ, για να επιταχύνουμε τη διαδικασία της αύξησης της καινοτομίας και της ανάπτυξης, διότι αυτό είναι πραγματικά η ατζέντα για το μέλλον της Ελλάδας. 

Βλέπουμε μια αγορά με πολλούς ευφυείς ανθρώπους, βλέπουμε μια αγορά όπου το λογισμικό θα μπορούσε να παίξει σημαντικό ρόλο και είμαστε εδώ να επενδύσουμε και να επιταχύνουμε τη διαδικασία. 

Μεταφέραμε τα κεντρικά γραφεία Νοτίου Ευρώπης της εταιρείας στην Αθήνα, για να επικεντρωθούμε σε αυτή την αγορά και σήμερα μιλήσαμε πώς θα μπορούσαμε να λύσουμε το πρόβλημα της ανεργίας εκπαιδεύοντας νέους ανθρώπους. 

Μιλήσαμε για το πώς μπορούμε να εμπνεύσουμε τις μικρές νεοφυείς επιχειρήσεις να ενισχύσουν την τεχνολογία μας και να οδηγήσουν στην ανάπτυξη της καινοτομίας σε παγκόσμιο επίπεδο. Πολύ παραγωγική συνάντηση. Σας ευχαριστώ πολύ». 

.«Διαγραφή του ελληνικού χρέους μετά τις γερμανικές εκλογές»


Νέα διαγραφή χρέους για την Ελλάδα μετά τις γερμανικές εκλογές του Σεπτεμβρίου προβλέπει ο αρχηγός του γερμανικού κόμματος της αντιπολίτευσης «Ντι Λίνκε», Γκρέγκορ Γκίζι, σε συνέντευξή του στο αυστριακό περιοδικό «Προφίλ». Μάλιστα, τονίζει χαρακτηριστικά ότι με τη διαγραφή αυτή «θα χάσουμε πραγματικά πολλά χρήματα».

Ο γερμανός πολιτικός αναφέρει πως ήταν ο πρώτος που είχε επισημάνει στη γερμανική ομοσπονδιακή Βουλή την ανάγκη ενός Σχεδίου Μάρσαλ για τη Νότια Ευρώπη, και επισημαίνει ότι στην Ελλάδα υπάρχουν 2.000 οικογένειες που κατέχουν το 80% του πλούτου και μέχρι τώρα δεν χρειάστηκε να πληρώσουν ούτε ένα ευρώ, κάτι που κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει σε μία νοσοκόμα που αρχικά κόβεται ο μισθός της και έπειτα η σύνταξη.

Κατά την άποψή του, στην περίπτωση αυτή, των φοροφυγάδων, θα πρέπει να εφαρμόζεται στην Ευρώπη, κατ' εξαίρεση, αμερικανικό δίκαιο, δηλαδή οι πολίτες της Αυστρίας, της Γερμανίας ή της Ελλάδας, να μπορούν να κατοικούν και να έχουν τις περιουσίες τους όπου θέλουν, όμως να καταβάλουν φόρους στην πατρίδα τους. 

Για το λόγο αυτό υποστηρίζει έναν πανευρωπαϊκό ενιαίο φόρο περιουσίας - με ένα αφορολόγητο ποσό ενός εκατομμυρίου ευρώ - από τα έσοδα του οποίου θα χρηματοδοτούνται αναπτυξιακά προγράμματα.

Ο κ. Γκίζι καταδικάζει την πολιτική που εφαρμόζεται για τη Νότια Ευρώπη, η οποία, όπως λέει, οδηγεί τους ανθρώπους στο συμπέρασμα ότι η Ευρώπη αποτελεί εργαλείο κοινωνικής αποδόμησης, ή αυτό που γίνεται τώρα με τις καταθέσεις στην Κύπρο δεν είναι τίποτε άλλο από απαλλοτρίωση.

Ασκώντας έντονη κριτική στην (πρώτη) απόφαση του Eurogroup για τη φορολόγηση των καταθέσεων στην Κύπρο, ο αρχηγός του κόμματος της αντιπολίτευσης παρατηρεί πως θα έπρεπε από την αρχή να είχε αποσαφηνιστεί ότι δεν πλήττονται οι καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ, διότι δεν είναι δυνατό να σύρονται στην καταβολή αυτού του φόρου οι μικροκαταθέτες, οι οποίοι δεν φταίνε σε τίποτε.

Τέλος, καταδικάζοντας την υπερεξουσία των τραπεζών ζητά τον περιορισμό των μεγεθών τους και τη διαμόρφωση ενός δημόσιου νομικού καθεστώτος, όπως αυτό που ισχύει για τα ταμιευτήρια.

.ΠΑΣΟΚ: Ο ΣΥΡΙΖΑ επενδύει πολιτικά στο σενάριο της καταστροφής


Την ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την ενημέρωση του Αλέξη Τσίπρα, από τον υπουργό Οικονομικών, σχολίασε το ΠΑΣΟΚ.

«Αντί η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να συνετιστεί μετά την στάση που τήρησε σε σχέση με τις εξελίξεις στην Κύπρο, προσπαθεί, χωρίς κανένα ενδοιασμό και κανένα αίσθημα ευθύνης, να υπονομεύσει με προβοκατόρικες δήθεν ρητορικές ερωτήσεις το κλίμα στην ελληνική οικονομία», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση. 

Και καταλήγει: «Αντί να εκφράσει την ικανοποίησή της γιατί το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι στεγανοποιημένο σε σχέση με το κυπριακό, εκφράζουν ουσιαστικά τη λύπη τους. Ομολογούν έτσι για μια ακόμη φορά ότι επενδύουν πολιτικά στο σενάριο της καταστροφής που ευτυχώς δεν τους βγαίνει».

.Δήλωση βόμβα Ντάισελμπλουμ σε Reuters και Financial Times


Ως ένα νέο πρότυπο για την επίλυση τραπεζικών προβλημάτων στην ευρωζώνη, χαρακτήρισε το πρόγραμμα διάσωσης που συμφωνήθηκε σήμερα για την Κύπρο ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, τονίζοντας ότι κι άλλες χώρες μπορεί να χρειαστεί να αναδιαρθρώσουν τους τραπεζικούς τομείς τους.

«Αυτό που κάναμε την περασμένη νύκτα είναι αυτό που αποκαλώ απώθηση κινδύνων», δήλωσε Reuters και τους Financial Times ο ολλανδός υπουργός Οικονομικών, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος ηγείται του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, λίγες ώρες αφότου επιτεύχθηκε η συμφωνία για την Κύπρο. 

«Αν υπάρχει κίνδυνος σε μια τράπεζα, η πρώτη μας ερώτηση θα πρέπει να είναι, 'τι θα κάνετε εσείς στην τράπεζα γι' αυτό; Τι μπορείτε να κάνετε για να ανακεφαλαιοποιθείτε μόνοι σας;'. 

Αν η τράπεζα δεν μπορεί να το καταφέρει, τότε θα μιλήσουμε στους κατόχους μετοχών και τους κατόχους ομολόγων, θα τους ζητήσουμε να συμβάλουν στην ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζας, και αν είναι απαραίτητο θα το ζητήσουμε και από τους κατόχους ανασφάλιστων καταθέσεων άνω των 100.000 ευρώ» ανέφερε.

«Αν θέλουμε να έχουμε έναν υγιή χρηματοπιστωτικό τομέα, ο μόνος τρόπος είναι να πούμε, 'Κοίτα, εκεί όπου αναλαμβάνεις κινδύνους, πρέπει και να τους αντιμετωπίζεις και, αν δεν μπορείς να τους αντιμετωπίσεις, τότε δεν θα έπρεπε να τους είχες αναλάβει'», δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ. «Αυτή είναι μια προσέγγιση που πιστεύω ότι τώρα που βγήκαμε από την αιχμή της κρίσης, θα πρέπει να υιοθετήσουμε» είπε.

Ερωτηθείς τι σημαίνει αυτή η νέα προσέγγιση για χώρες της ευρωζώνης που έχουν τραπεζικούς τομείς με υψηλή μόχλευση, όπως το Λουξεμβούργο και η Μάλτα, καθώς και για άλλες χώρες με τραπεζικά προβλήματα, όπως η Σλοβενία, ο Ντάισελμπλουμ είπε πως θα πρέπει να συρρικνώσουν τις τράπεζες.

«Σημαίνει, αντιμετώπισε το θέμα πριν σου δημιουργήσει πρόβλημα. Ενίσχυσε τις τράπεζές σου, ρύθμισε τα ισοζύγιά σου και συνειδητοποίησε πως, αν μια τράπεζα έχει πρόβλημα, η απάντηση δεν θα είναι πλέον αυτομάτως ότι θα έρθουμε να εξαφανίσουμε το πρόβλημά σου. Εσύ είσαι που θα πρέπει να το αντιμετωπίσεις» πρόσθεσε ακόμη. 

Αυτή η αξιοσημείωτη αλλαγή στάσης, για την οποία ο Ντάισελμπλουμ συμφώνησε πως πρόκειται για μια στρατηγική στροφή εκ μέρους αυτών που αποφασίζουν την πολιτική στην ΕΕ, έχει συνέπειες στο πώς θα ανακεφαλαιοποιούνται οι τράπεζες και στο πώς θα αντιδρούν οι αγορές. 

Ένα από τα σημαντικότερα βήματα που έχει κάνει τα τρία τελευταία χρόνια η ζώνη του ευρώ ήταν η ίδρυση ενός μηχανισμού διάσωσης με εγγυήσεις και κεφάλαιο 700 δισ. ευρώ του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας.

 Η προσδοκία ήταν ότι ο ΕΜΣ θα μπορεί να ανακεφαλαιοποιεί άμεσα από τα μέσα του 2014 τις τράπεζες της Ευρωζώνης. Τώρα ο Ντάισελμπλουμ λέει πως ο στόχος είναι να μην χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί ποτέ ο ΕΜΣ.

«Θα πρέπει να επιτύχουμε μια κατάσταση όπου δεν θα χρειαστεί ποτέ ούτε να σκεφτούμε καν την άμεση ανακεφαλαιοποίηση», δήλωσε. «Πιστεύω πως η προσέγγιση πρέπει να είναι, ας αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα των τραπεζών πρώτα μέσα στις τράπεζες, πριν αναζητήσουμε δημόσια χρήματα ή οποιοδήποτε άλλο εργαλείο από την πλευρά του δημοσίου. 

Οι τράπεζες θα πρέπει βασικά να είναι ικανές να σώζουν τον εαυτό τους ή τουλάχιστον να αναδιαρθρώνονται ή να ανακεφαλαιοποιούνται όσο το δυνατόν περισσότερο». 

.Χρ. Στυλιανίδης: Θα εντοπιστούν οι υπαίτιοι της οικονομικής τραγωδίας


 Τη δέσμευση της κυβέρνησης του προέδρου Αναστασιάδη να ικανοποιήσει το περί δικαίου αίσθημα της κοινωνίας και να εντοπίσει τους υπαίτιους  της πρωτοφανούς για την Κύπρο οικονομικής τραγωδίας, επαναβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρίστος Στυλιανίδης.

Σε συνέχεια της χθεσινής εξαγγελίας του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ξεκίνησε επαφές με στόχο το σχηματισμό ερευνητικής επιτροπής και διαμόρφωση των όρων εντολής της και η οποία θα αναζητήσει τυχόν ποινικές, αστικές ή πολιτικές ευθύνες για τη μεγάλη οικονομική τραγωδία που έπληξε τον τόπο. Για το θέμα αυτό , ανέφερε, ίσως να ληφθούν αποφάσεις αύριο από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Σε πολιτικό επίπεδο, ο πρόεδρος Αναστασιάδης, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο,  διαβουλεύθηκε με συνεργάτες του και άλλους συμβούλους με στόχο να ορίσει μια ομάδα διαχείρισης της οικονομικής κρίσης.

 Αυτή η ομάδα-«ομπρέλα» διαχείρισης της κρίσης θα αποτελείται από υπουργούς, εμπειρογνώμονες και θα έχει ακόμη τη βοήθεια της Βουλής των Αντιπροσώπων, είτε σε επίπεδο Επιτροπής Οικονομικών είτε σε επίπεδο Προεδρείου της Βουλής. Σε αυτή την ομάδα διαχείρισης της κρίσης θα πρέπει να αξιοποιηθούν, όπως σημειώνεται, όσοι μπορούν να προσφέρουν σε πολύ ψηλό επίπεδο

.Μήνυμα στους Γερμανούς να επισκεφτούν την Ελλάδα, στέλνει ο Γ.Φούχτελ


Μήνυμα στους Γερμανούς τουρίστες να επισκεφτούν την Ελλάδα και αυτήν τη τουριστική περίοδο έστειλε μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Εργασίας της Γερμανίας Χανς Γιόακιμ Φούχτελ με αφορμή επίσκεψή του στο υπουργείο Τουρισμού, σήμερα.

Μιλώντας αποκλειστικά στο ΑΠΕ- ΜΠΕ υπογράμμισε ότι η Ελλάδα είναι μια καταπληκτική χώρα για διακοπές, καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου. Έχει κάνει πολλά βήματα προόδου και είναι μία απολύτως ασφαλής χώρα την οποία αξίζει να επισκεφτούν οι Γερμανοί.

Η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη είχε συνάντηση με τον Γιόακιμ Φούχτελ ο οποίος συνοδευόταν από τον πρώην προπονητή της εθνικής ποδοσφαίρου Ότο Ρεχάγκελ για την συνεργασία του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης με τη γερμανική κυβέρνηση, στον κλάδο της τουριστικής εκπαίδευσης και γενικότερα της ενίσχυσης των τουριστικών ροών και από τη Γερμανία προς την Ελλάδα.

Σε δηλώσεις της η υπουργός τόνισε, ότι η επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό για την Ελλάδα αποτελεί προτεραιότητα και ανακοίνωσε σειρά δράσεων στο μέτωπο αυτό.

Ειδικότερα, αναθεωρείται το πρόγραμμα των σπουδών των σχολών ξεναγών, που πλέον Θα ολοκληρώνεται σε τρία εξάμηνα φοίτησης. 

Μάλιστα η υπουργός ανακοίνωσε, ότι απελευθερώνεται το επάγγελμα του ξεναγού κατ' εφαρμογή των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων, ενώ ήδη εκδόθηκε ΚΥΑ για εκπόνηση προγραμμάτων ταχύρρυθμης κατάρτισης στο επάγγελμα αυτό, ειδικά για τους αποφοίτους ανώτατων σχολών, ιστορίας και αρχαιολογίας.

Την ίδια στιγμή το ΥΠΟΤ "τρέχει" προγράμματα συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης για εποχιακά εργαζομένους, αυτοαπασχολούμενους και επιχειρηματίες του κλάδου. 

Το εν λόγω πρόγραμμα, όπως είπε η υπουργός, είναι προϋπολογισμού 4,5 εκατ. ευρώ (δημοσίας δαπάνης) και χρηματοδοτείται με πόρους του ΕΣΠΑ, στοχεύοντας στην κατάρτιση 2.755 ατόμων.

.Συνάντηση Αντ. Σαμαρά με τον πρόεδρο της εταιρείας SAP


Εντυπωσιασμένος με τη βελτίωση που παρουσιάζει η χώρα δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας λογισμικού επιχειρησιακών εφαρμογών SAP, μετά τη συνάντηση του στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά.

 Ο κ. Jim Hagemann Snabe χαρακτήρισε πολύ παραγωγική τη συνάντηση τονίζοντας πως στόχος της εταιρείας του είναι να στηρίξει την ανάπτυξη στην Ελλάδα κάτι που αποτελεί όπως είπε και την ατζέντα της ελληνικής κυβέρνησης.

«Θα επενδύσουμε στην Ελλάδα» τόνισε ο κ. Hagemann, ανακοινώνοντας πως η εταιρεία μεταφέρει τα κεντρικά γραφεία νοτίου Ευρώπης της εταιρείας στην Ελλάδα.

Στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό εξετάστηκαν τρόποι συνεργασίας με στόχο τη μείωση της ανεργίας και την ενίσχυση της καινοτόμου επιχειρηματικότητας, με τον κ. Hagemann να δεσμεύεται πως θα στηρίξει πρωτοβουλίες νέων επιχειρηματιών.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.