.Ολυμπιακός-Αρσεναλ 2-1


Με σπουδαία ανατροπή ολοκλήρωσε ο Ολυμπιακός τους αγώνες του στον 2ο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς νίκησε 2-1 την Αρσεναλ στο "Γ. Καραϊσκάκης". 

Οι πρωταθλητές Ελλάδας θα συνεχίσουν στο Γιουρόπα Λιγκ και μάλιστα θα συμπεριληφθούν στους ισχυρούς της κλήρωσης για τη φάση των "32" (20/12) χάρη στη σημερινή τους νίκη. 

Κι αυτή ήλθε με τα γκολ του Μανιάτη (64΄) και του Μήτρογλου (73΄), οι οποίοι ανέτρεψαν το προβάδισμα που είχε δώσει ο Ροζίτσκι στους "κανονιέρηδες" στο 38΄.

.Σαμαράς: Το 2013 θα φανούν τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης


Μήνυμα αισιοδοξίας ότι «περνάμε δύσκολες ώρες αλλά θα πετύχουμε» έστειλε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, με την ομιλία του στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο και πρόσθεσε ότι το 2013 είναι έτος καμπής καθώς θα φανούν για πρώτη φορά σημάδια ανάκαμψης.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε εκτεταμένα στο φορολογικό και ανέπτυξε τους άξονες της πολιτικής του, αφού ξεκαθάρισε ότι δεν ισχύουν τα όσα ακούστηκαν για φορολογικό συντελεστή 45% στα εισοδήματα άνω των 25.000 ευρώ.
Συγκεκριμένα ανέφερε: «Σε τέσσερα πράγματα συνοψίζεται η στρατηγική μας στο φορολογικό:

-Χαμηλότεροι φορολογικοί συντελεστές, για να έχουν κίνητρο οι φορολογούμενοι να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους.
 -Απλούστερο φορολογικό σύστημα, για να παρακολουθείται πιο εύκολα και να μειωθεί η σχέση εφόρου-φορολογούμενου.

-Εκτεταμένη χρήση της τεχνολογίας, ώστε να γίνονται αυτόματα οι επαληθεύσεις και να μειωθούν οι τρύπες και της φοροδιαφυγής και οι εστίες της διαφθοράς.
 -Και αυστηρή τιμωρία - δηλαδή άμεσες και σκληρές ποινές - όσων επιμένουν να μην πληρώνουν, ώστε να δημιουργηθούν ισχυρά αντικίνητρα στη φοροδιαφυγή.

»Αυτοί είναι οι άξονες πάνω στους οποίους συζητάμε τη φορολογική μεταρρύθμιση. Και η πρότασή μας, μετά από τον απαραίτητο διάλογο, θα ολοκληρωθεί τις επόμενες μέρες».

.Καμίνης: Αδυναμία καταβολής μισθών εξαιτίας των καταλήψεων


Αδυναμία καταβολής μισθών και λοιπών υποχρεώσεων δηλώνει ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης, λόγω της κατάληψης που πραγματοποιείται στη διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού του δήμου Αθηναίων εδώ και τρεις εβδομάδες.
   
Σε επιστολή του προς το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Αθηναίων και τον πρόεδρό του Β. Πολυμελόπουλο, δηλώνει πως δεν είναι δυνατόν να καταβληθούν οι μισθοί και οι άλλες υποχρεώσεις του δήμου εξαιτίας της κατάληψης στη διεύθυνση Ανθρωπίνου Δυναμικού, 
ο τμηματάρχης της οποίας υπογράφει τις μισθολογικές καταστάσεις, οι οποίες στη συνέχεια ενταλματοποιούνται από την υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου.
 
Ο δήμαρχος Αθηναίων προειδοποιεί ότι σε περίπτωση συνέχισης των «άτυπων κινητοποιήσεων» θα υπάρξει σοβαρός κίνδυνος μη έγκαιρης καταβολής του δώρου Χριστουγέννων και της υπερεργασίας για το σύνολο των εργαζομένων.

.Δήλωση του Θ. Αναστασιάδη για το πόρισμα του ΣΔΟΕ σε βάρος του


«Αβάσιμο και εξοντωτικό» χαρακτηρίζει το πόρισμα του ΣΔΟΕ σε βάρος του, ο εκδότης Θέμος Αναστασιάδης, με δήλωσή του, μέσα από την ιστοσελίδα της εφημερίδας του «Πρώτο Θέμα», καταλήγοντας: «Βρείτε μου άλλον έναν φορολογούμενο, που να πληρώνει τόσα στο κράτος κάθε χρόνο. Αν ήταν σαν εμένα όλοι οι "φοροφυγάδες" σίγουρα δεν θα ?χε κανένα πρόβλημα η Ελλάδα».

Ο εκδότης υπαινίσσεται μεθόδευση σε βάρος του εκ μέρους «πολιτικών και στελεχών τους», των «συγκεκριμένων, που τρία χρόνια καλύπτουν τη λίστα Λαγκάρντ» και σημειώνει πως τη δίωξη σε βάρος του «είχε προαναγγείλει, άλλωστε, ο ίδιος ο τέως υπουργός, ο κύριος Παπακωνσταντίνου, στη Βουλή λέγοντας ότι θα επιληφθεί προσωπικώς». 

Κάνει λόγο για «μαγείρεμα» του «δήθεν μη δηλωθέντος εισοδήματός του, τού 1,5 εκατ. ευρώ», που «έφτασε σε 3,5 εκατ. ευρώ με παράνομες προσαυξήσεις» και δηλώνει πως θα εξοφλήσει «μέχρι τέλους το τελικό πρόστιμο που θα αποφασίσουν τα δικαστήρια», έστω κι αν -όπως λέει- δεν τους χρωστούσε τίποτα εξ αρχής. 

«Σίγουρα αυτή την εποχή υπάρχουν πολλά εκατομμύρια άλλοι Έλληνες, πιο αδικημένοι και κατατρεγμένοι από εμένα. Το μόνο που δεν θα δεχτώ και θα παλέψω μέχρι τέλους είναι η ηθική μομφή περί φοροδιαφυγής».

Τονίζει: «Είναι στη διάθεση του οιουδήποτε όλες μου οι φορολογικές δηλώσεις από τις οποίες προκύπτει ότι τα τελευταία δέκα χρόνια είμαι μεταξύ των ελάχιστων Ελλήνων, που πληρώνουν ετησίως από 200.000 ευρώ έως 300.000 ευρώ φόρο προσωπικού εισοδήματος, πέραν των εκατομμυρίων ευρώ φόρου, που καταβάλλουμε από τις εταιρείες που δημιουργήσαμε ως δημοσιογράφοι και απασχολούν 300 εργαζομένους».

Και προσθέτει: «Αναφέρω μόνο τα εισοδήματά μου τα τελευταία δέκα χρόνια, από τα τριάντα συνολικά που εργάζομαι και φορολογούμαι, γιατί αυθαιρέτως το ΣΔΟΕ του κυρίου Παπακωνσταντίνου δεν μου ?χει αναγνωρίσει όλα τα προηγούμενα έτη πριν το 1992, επειδή όπως μου είπαν είχαν καταστραφεί τα αρχεία τους! Τόσο σοβαρό ήταν το πόρισμα που έβγαλαν».

.Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους ο εργολαβικοί εργαζόμενοι στο ΑΠΘ


Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους «μέχρι τελικής δικαίωσης» δηλώνουν οι εργολαβικοί εργαζόμενοι στο ΑΠΘ, καταγγέλλοντας την καταδικαστική απόφαση σε βάρος έντεκα συναδέλφων τους, ως «απόφαση που προκαλεί το σύνολο των εργαζομένων». Χαρακτηρίζουν τη στάση του πρύτανη ως «υποκριτική» και επαναλαμβάνουν ότι αρνείται το διάλογο μαζί τους. 

Εξάλλου, με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ -ΕΚΜ Θεσσαλονίκης καταδικάζει τη «στοχοποίηση από πλευράς κυβέρνησης και πρυτανείας του ΑΠΘ» των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων 

και καλεί το υπουργείο Παιδείας να δώσει άμεση λύση στο πρόβλημά τους, ενώ χαρακτηρίζει «εκδικητική» την έφεση κατά της αθώωσης των τριών συνδικαλιστών της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της ΔΟΕ για τη διαμαρτυρία στην 3η ελληνογερμανική συνέλευση στη ΔΕΘ. 

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η ανακοίνωση πέντε βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Α' και Β' Θεσσαλονίκης που καταγγέλλουν «προσπάθεια ποινικοποίησης των εργατικών αγώνων».

.Με λουκέτο απειλούνται 4.000 φαρμακεία


Σε τραγική κατάσταση βρίσκονται τα φαρμακεία της χώρας, σύμφωνα με πανελλαδική έρευνα, που έγινε για λογαριασμό του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ). Ο κλάδος, σε ποσοστό 95,6%, έχει πληγεί από την οικονομική κρίση, ενώ ποσοστό 38% των φαρμακείων αναφέρει ως πιθανό το ενδεχόμενο να βάλει «λουκέτο» κάτι που μεταφράζεται σε  4.000 φαρμακεία.

«Ο οικονομικός στραγγαλισμός των φαρμακείων δεν έχει τελειωμό. Οι φαρμακοποιοί τρία χρόνια ταλαιπωρούνται και βρίσκονται στο στόχαστρο της Πολιτείας λες και αυτοί είναι οι μοναδικοί υπεύθυνοι για τη σπατάλη στη Δημόσια Υγεία.Ο κόμπος έφθασε στο χτένι», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΦΣ Θεόδωρος Αμπατζόγλου, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της έρευνας, τα οποία παρουσίασε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας δημοσκοπήσεων MARC, Θωμάς Γεράκης, σε δείγμα 502 φαρμακείων, 9 στα 10 αντιμετωπίζουν προβλήματα όπως «χρωστούμενα από το Δημόσιο», «μείωση τζίρου» και «προβλήματα ρευστότητας». 

Το 81,7% αναφέρει ότι υπάρχει πρόβλημα με την άμεση εξόφληση από τους πελάτες, το 56,6% ότι δυσκολεύεται να αποπληρώσει τις αποθήκες από τις οποίες προμηθεύεται φάρμακα και το 33,7% αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με τις τράπεζες.

Το 67,5% των ερωτηθέντων φαρμακοποιών θεωρεί ως το σημαντικότερο πρόβλημα τα χρήματα που οφείλει το Δημόσιο, ακολουθεί η έλλειψη ρευστότητας με 46,2%,η μείωση του τζίρου με 27,5%, η μη άμεση εξόφληση από τους πελάτες με 9,4%, τα χρωστούμενα στις αποθήκες με 7,8%, ο κίνδυνος κλεισίματος με 5,4% και τα προβλήματα συνεργασίας με τις τράπεζες με 4,4%.

.Απεργούν οι υπάλληλοι του ΙΚΑ την προσεχή Παρασκευή


Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρεί την ερχόμενη Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012 η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΠΟΣΕ-ΙΚΑ).
Οι εργαζόμενοι του Ιδρύματος ζητούν να μην εφαρμοστεί δικαστική απόφαση, με την οποία απολύονται 500 συνάδελφοί τους. 

Πρόκειται για επιτυχόντες του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ 9Κ για την Αγροτική Τράπεζα, οι οποίοι διορίσθηκαν στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, πριν από δύο χρόνια και μεταφέρθηκαν στο ΙΚΑ με νομοθετική ρύθμιση που κρίθηκε αντισυνταγματική από τα δικαστήρια.

Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΣΕ ΙΚΑ υποστηρίζει, «ότι σε περίπτωση απόλυσης τόσων εργαζομένων από το ΙΚΑ, θα επέλθει ολοκληρωτική διάλυση και αδυναμία λειτουργίας των πιο καίριων υπηρεσιών του, δηλαδή των τμημάτων συντάξεων, εσόδων, μητρώου, παροχών, κ.λπ., πολλά από τα οποία στελεχώνονται πλέον μόνο από αυτούς τους υπαλλήλους».

Την ημέρα της απεργίας οι εργαζόμενοι του ΙΚΑ θα πραγματοποιήσουν στις 10 το πρωί συγκέντρωση στα γραφεία της Ομοσπονδίας (Στουρνάρη 30 Αθήνα).

.ΙΟΒΕ: Βελτίωση στο οικονομικό κλίμα, άνοδος καταναλωτικής εμπιστοσύνης


Ανοδικά κινείται το Νοέμβριο ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος στην Ελλάδα φθάνοντας από τις 75,8 μονάδες τον προηγούμενο μήνα στις 79, επίπεδο που είναι το υψηλότερο των τελευταίων 20 μηνών, σύμφωνα με έρευνα οικονομικής συγκυρίας του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ). 

Η ενίσχυσή του προέρχεται κυρίως από τις λιγότερο απαισιόδοξες προσδοκίες στο λιανικό εμπόριο και την καταναλωτική εμπιστοσύνη, με τις προσδοκίες στη βιομηχανία και στις υπηρεσίες να παραμένουν στα ίδια σχεδόν επίπεδα και στις κατασκευές να εξασθενούν.

Η βελτίωση αυτή, σύμφωνα με την έρευνα του ΙΟΒΕ, φαίνεται να επιβεβαιώνει την εκτίμηση που είχε διατυπωθεί και σε προηγούμενα δελτία ότι οι πολύ χαμηλές προσδοκίες που αποτυπώνονταν τους προηγούμενους μήνες οφείλονταν σε μεγάλο βαθμό και στις παρατεταμένες διαπραγματεύσεις με την τρόικα και την αβεβαιότητα ως προς την έκβασή τους. 

Η ψήφιση των νέων μέτρων από την Ελληνική Βουλή, παρά τις σημαντικές επιβαρύνσεις που επιφέρουν σε μεγάλα τμήματα του πληθυσμού, φαίνεται να επενέργησε ως ένα βαθμό καθησυχαστικά, καθώς αίρει κάποιες από τις αβεβαιότητες. Επίσης, πρέπει να σημειωθεί ότι στην έρευνα δεν έχει ενσωματωθεί το αποτέλεσμα των διαβουλεύσεων στο πιο πρόσφατο Eurogroup.

.Απόπειρα διάρρηξης σε γραφείο της ΓΓ Κοινωνικών Ασφαλίσεων


Επιβεβαιώνει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιάννης Βρούτσης, με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ότι έγινε απόπειρα διάρρηξης σε γραφείο στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, στο οποίο φυλασσόταν ο φάκελος Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για υπόθεση κλοπής μηχανογραφικής μονάδας, η οποία περιείχε στοιχεία σχετικά με τις άδειες των εργαζομένων.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, σε απάντηση σχετικής αναφοράς του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου.

Ο υπουργός Εργασίας ενημερώνει ότι μετά τη διαπίστωση απόπειρας διάρρηξης, εκλήθη η σήμανση, έγινε έλεγχος και ελήφθησαν τα αποτυπώματα στο συγκεκριμένο γραφείο, ενώ υπεγράφη και υπουργική απόφαση για εντολή διενέργειας ΕΔΕ, η οποία ανατέθηκε σε προϊσταμένη Τμήματος της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Ο υπουργός αναφέρει, επίσης, ότι με έγγραφο της αρμόδιας υπηρεσίας του υπουργείου ανακοινώθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών η διάπραξη αξιόποινης πράξης και ότι θα διαβιβαστεί σε εκείνον και το πόρισμα της ΕΔΕ για τις δικές του περαιτέρω ενέργειες.

.Δεν θα πληρώνονται οι εργαζόμενοι στους δήμους αν τα διαθέσιμα δεν επαρκούν


«Δεν υπάρχει δυνατότητα να καλυφθεί η μισθοδοσία των εργαζομένων των δήμων που έχουν ενταχθεί στο σύστημα της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών, με διαφορετικό τρόπο, αν τα χρηματικά διαθέσιμά τους δεν επαρκούν», δηλώνει κατηγορηματικά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή. 

Το έγγραφο που διαβιβάστηκε από το υπουργείο Οικονομικών, στις 28 Νοεμβρίου, δίνει απάντηση σε αναφορά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Στρατούλη για τον χειρισμό των θεμάτων μισθοδοσίας του προσωπικού των ΟΤΑ. 

Ο κ. Στρατούλης είχε καταθέσει αναφορά της ΠΟΕ-ΟΤΑ με αίτημα την άμεση εφαρμογή του άρθρου 49 του Ν. 3979/2011 για την κατά προτεραιότητα καταβολή των αποδοχών των ΟΤΑ Α΄ Βαθμού, την προώθηση νομοθετικής ρύθμισης 

ώστε να μην μπορεί να γίνεται κατάσχεση σε τραπεζικούς λογαριασμούς των ΟΤΑ Α΄ Βαθμού σε τρίτους που προορίζονται για τη μισθοδοσία και τις εργοδοτικές εισφορές και τη συνέχιση της καταβολής των αποδοχών μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών.


Ο κ. Σταϊκούρας διευκρινίζει ότι «μόλις τροφοδοτηθεί ο τραπεζικός λογαριασμός από τον φορέα με απαιτούμενο ποσό για την εξόφληση των οφειλών (υποχρεώσεων) του συνολικά βάσει των μισθοδοτικών καταστάσεων, των συγκεντρωτικών καταστάσεων ενταλμάτων για πρόσθετα και αποζημιώσεις και των απορρίψεων που παραμένουν σε εκκρεμότητα, 
η πληρωμή θα διενεργηθεί από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών κατά την επόμενη πληρωμή». 

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών αναφέρει, επίσης, ότι «μετά τις ημερομηνίες έναρξης καταβολής αποδοχών και λοιπών αμοιβών από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών, απαγορεύεται και είναι απολύτως άκυρη η με διαφορετικό τρόπο καταβολή των πάσης φύσεως αποδοχών και αμοιβών» 

ενώ ξεκαθαρίζει ότι με το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας δεν προβλέπεται έξοδος οποιουδήποτε φορέα από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών ύστερα από την ένταξή του.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.