..Το χτύπημα

Σχόλια **Δημήτρης Καμπουράκης * 

Η ανήμπορη κοινοβουλευτική μας δημοκρατία, το νερόβραστο αστικό μας καθεστώς, το αναποφάσιστο και αναποτελεσματικό σύστημα διακυβέρνησής μας, χτύπησε ξαφνικά τα ξημερώματα με ασυνήθιστη σφοδρότητα. 

Από το πρωί του Σαββάτου, ο κόσμος παρακολουθεί έκπληκτος μια επιχείρηση που μοιάζει περισσότερο με σαρωτική επέλαση ιππικού, παρά με comme il faut αστυνομική επιχείρηση. 

Οι αδαείς Χρυσαυγίτες θα έπρεπε ίσως να έχουν μελετήσει τον περίφημο ιστορικό Victor Davis Hanson, ο οποίος το 2001 συντάραξε τα νερά της παγκόσμιας ιστοριογραφίας, με το βιβλίο του «Σ... περισσότερα »

.Δίωξη για ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση στους συλληφθέντες της Χρυσής Αυγής

Στο ανακριτή αρμόδιο για υποθέσεις διαφθοράς οδηγούνται οι συλληφθέντες βουλευτές και στελέχη της Χρυσής Αυγής που κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση.Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση και ανά περίπτωση για παράνομη οπλοκατοχή.Η δίωξη θα προσωποποιηθεί από τον ανακριτή που θα χειριστεί την υπόθεση.

Οι κατηγορούμενοι βουλευτές και στελέχη της Χρυσής Αυγής αναμένεται να λάβουν προθεσμία για να ετοιμάσουν τις απολογίες τους. Έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων παραμένουν φίλοι και οπαδοί της Χρυσής Αυγής οι οποίοι φωνάζουν συνθήματ...περισσότερα »

.«Έστω και αργά η κυβέρνηση πράττει το αυτονόητο»

Αλλαγή σελίδας διαβλέπει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις τελευταίες εξελίξεις και σε ανακοίνωσή της επαναφέρει τη θέση για εκλογές, ενώ τονίζει ότι έστω και αργά, ο κ. Σαμαράς και η κυβέρνησή του πράττουν το αυτονόητο. 

Η Πολιτική Γραμματεία υπενθυμίζει το μέτωπο που έχει ανοίξει ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και δύο χρόνια με την Χρυσή Αυγή, ότι πρόκειται, όχι απλά για ένα φασιστικό κόμμα, αλλά για εγκληματική συμμορία και προσθέτει ότι εδώ και δύο χρόνια μερίδα του πολιτικού, μιντιακού και επιχειρηματικού κατεστημένου έδωσαν τροφή και χώρο να αναπτυχθεί και να θεριέψει το τέρας του φασισμ... περισσότερα »

.Συνεχίζονται τα δημοσιεύματα στη Βρετανία για τις συλλήψεις

Σύσσωμα τα βρετανικά μέσα έχουν αναλυτικά ρεπορτάζ για τις συλλήψεις της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής «ψηλά» στην ατζέντα τους. Παράλληλα, σχεδόν όλες οι τηλεοπτικές ειδησεογραφικές εκπομπές φιλοξενούν αναλυτές οι οποίοι ερμηνεύουν τις εξελίξεις μετά τις συλλήψεις των ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής. 

WSJ Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα της Ευρωπαϊκής έκδοσης της Wall Street Journal η οποία τονίζει μεταξύ άλλων ότι η ελληνική αστυνομία προχώρησε σήμερα σε δραματική καταστολή του ακροδεξιού κόμματος της Χρυσής Αυγής. Η κίνηση αυτή αποτελεί το τολμηρότερο βήμα, μέχρι σήμερα, στην π... περισσότερα »

."Έχουμε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη"

«Η Δημοκρατία έχει θεσμούς για την προστασία της και η Δικαιοσύνη θα ολοκληρώσει το έργο της» τονίζει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Τύπου και κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, κληθείς να σχολιάσει τις συλλήψεις του ηγετικού πυρήνα της Χρυσής Αυγής.
Ο κ. Κεδίκογλου τονίζει ότι η υπόθεση «δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική» και αποκλείει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Την ανάγκη «όλος ο πολιτικός και πνευματικός κόσμος και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια της Δικαιοσύνης για να είναι αποτελεσματική απέναντι σε μια εγκληματική οργάνωση» τονίζει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο βουλευτής και εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος αναφορικά με τις συλλήψεις των ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής.

Η νομιμότητα και η λειτουργία των θεσμών της Δημοκρατίας είναι η απάντηση στους φασίστες-εχθρούς της Δημοκρατίας, υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της για τη σύλληψη της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής, η ΔΗΜΑΡ.  Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η ελληνική Δικαιοσύνη κάνει το καθήκον της για την αντιμετώπιση της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής. Η έρευνα πρέπει να συνεχιστεί προς κάθε κατεύθυνση.

"Η λέξη-κλειδί είναι ότι εμπιστευόμαστε τη Δικαιοσύνη" τονίζει σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο βουλευτής Επικρατείας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ.

"Η Δικαιοσύνη είναι μια ανεξάρτητη αρχή εξουσίας και πρέπει να κάνει το καθήκον της, να εφαρμόζει τον νόμο" σημειώνει ο κ. Κουιίκ και προσθέτει: «Εμείς την εμπιστευόμαστε, όπως είπε ο πρόεδρός μας Πάνος Καμμένος και βεβαίως τη δήλωση αυτή τη συνυπογράφουμε όλοι οι βουλευτές του κινήματος.

.Αντ. Σαμαράς: Σε μια Δημοκρατία διώκονται οι πράξεις, όχι το φρόνημα

"Σε μια Δημοκρατία διώκονται οι πράξεις, όχι το φρόνημα. Και την εγκληματική δραστηριότητα των ταγμάτων εφόδου θα την τσακίσουμε" δηλώνει ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς στην εφημερίδα "Αξία". Σημειώνει ότι είναι η πρωτη φορά που μια τέτοια πράξη βίας αντιμετωπίστηκε με τόση ταχύτητα και προσθέτει "η Δημοκρατία μας έχει τα όπλα να τσακίσει τέτοια φαινόμενα μέσα στο πλαίσιο της νομιμότητας και του Συντάγματος".

Ο κ. Σαμαράς διευκρινίζει, με αφορμή τις απομακρύνσεις αστυνομικών, ότι τιμά την Αστυνομία και πως ήδη το κύρος της έχει ανορθωθεί στο λαό και εξηγεί πως "δεν πρέπει να δίνουν την παραμικρή αφορμή για παρεξηγήσεις".

Τονίζει πως στρέφεται ενάντια σε κάθε μορφή βίας και κάθε ακρότητας και εξηγεί ότι δεν υπάρχει "καλή και κακή βία". Υπογραμμίζει πως δεν εξομοιώνει κανέναν με κανέναν αλλά "τη δημοκρατική νομιμότητα την υπερασπιζόμαστε από όλες τις πλευρές".

Ο πρωθυπουργός τονίζει πως "τα εγκλήματα τα κυνηγάμε όλα, είτε γίνονται από ομάδες τραμπούκων στην Αμφιάλη, είτε από ομάδες κουκολοφόρων στη Μαρφίν. Όλα τα αδικοχαμένα θύματα ήταν παιδιά μας! Και όλοι οι δολοφόνοι αξίζουν την ίδια τιμωρία".

Σημειώνεται πως  συνάντηση στη Νέα Υόρκη, θα έχουν ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σήμερα το απόγευμα (τοπική ώρα).

.Πιστόλι, σουγιάδες, σιδερογροθιές στο σπίτι της αστυνομικού

Ένα ολόκληρο οπλοστάσιο εντοπίστηκε στο σπίτι της ανθυπαστυνόμου η οποία υπηρετεί στην Ασφάλεια Πειραιά που συνελήφθη κατηγορούμενη για σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή. 

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, σε έρευνα που έγινε στο σπίτι της αστυνομικού βρέθηκε το υπηρεσιακό της πιστόλι, πιστόλι για φωτοβολίδα, συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης, σουγιάδες, χατζάρες, σιδερογροθιές, καπνογόνα, δεκάδες κροτίδες και δελτίο υποστηρικτή της Χρυσής Αυγής.

Με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ, η ανθυπαστυνόμος καθώς και ο ειδικός φρουρός που έχει επίσης συλληφθεί, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και έχουν συλληφθεί.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.