.Διατηρούσαν φυτείες χασίς μέσα σε διαμερίσματα


Ολόκληρες υδροπονικές φυτείες κάνναβης είχαν δημιουργήσει μέσα σε διαμερίσματα τα μέλη σπείρας διακίνησης χασίς που εξαρθρώθηκε από το Τ.Α. Νίκαιας.

Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Παρασκευής, συνελήφθησαν στην περιοχή του Α. Ι. Ρέντη, έξι μέλη της σπείρας, εκ των οποίων ένας Έλληνας, ένας Αλβανός και τέσσερις Βιετναμέζοι. 

Η σπείρα καλλιεργούσε κάνναβη σε φυτείες που είχαν δημιουργηθεί σε τρία ειδικά διαμορφωμένα διαμερίσματα στη Γλυφάδα και στη Βούλα.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

Ποσότητα υδροπονικής κάνναβης, βάρους 52.951 γραμμ.
• Χίλια τετρακόσια ενενήντα επτά δενδρύλλια κάνναβης
υδροπονικής καλλιέργειας σε αντίστοιχες γλάστρες.
• Τρία εργαστήρια καλλιέργειας, επεξεργασίας, παραγωγής
υδροπονικής κάνναβης, με πλήρη τεχνικό εξοπλισμό.
• Δύο Ι.Χ. αυτοκίνητα.
• Το χρηματικό ποσό των 980 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά

.Ψάχνουν να βρουν αν η λέξη «δημόσιο» προστέθηκε στις ΗΠΑ ή στην Ελλάδα


Η αντιπαράθεση για την αντιπαράθεση σε οδηγεί σε λάθη. Με την φράση αυτή κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε την κίνηση συνεργατών του Α. Τσίπρα να προσθέσουν τη λέξη «στο δημόσιο» στα λεγόμενα του, για να καλύψουν προφανώς ένα λάθος ή μία αβλεψία του προέδρου. 

Τα λάθη βέβαια είναι ανθρώπινα, όταν όμως προσπαθείς να τα καλύψεις διαπράττεις δύο φορές λάθος. Και φυσικά δίνεις το δικαίωμα στον αντίπαλο να σε κατηγορήσει για αυτό, συνέχισε το ίδιο στέλεχος. Ό,τι έγινε πάντως, έγινε το βράδυ της Πέμπτης. Τότε ο Α. Τσίπρας έξω από το κτήριο του ΔΝΤ στη Νέα Υόρκη δήλωνε ότι δεν υπήρξε ποτέ επιλογή του Ταμείου η κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα. 

Αμέσως βέβαια η ΝΔ έσπευσε να υπενθυμίσει ότι ποτέ δεν κόπηκαν τα δώρα στον ιδιωτικό τομέα. Κι ενώ η γραμμή άμυνας είχε βρεθεί στο γεγονός ότι η Κυβέρνηση τον περασμένο Οκτώβρη είχε σπεύσει να παρουσιάσει τη διάσωση των δώρων στον ιδιωτικό τομέα ως δική της επιτυχία, κάποιο αόρατο χέρι πρόσθεσε στο γραπτό κείμενο που διένειμε το κόμμα τη λέξη «στο δημόσιο». 

Πέρα από το γεγονός ότι ποτέ δεν πειράζεις ένα κείμενο δηλώσεων όταν αυτές γίνονται «on camera» υπήρξε και αλλοίωση του νοήματος αφού αμέσως μετά ο Α. Τσίπρας μιλούσε για διπλό δώρο στους επιχειρηματίες. 

Σε αυτή τη φάση πάντως αναζητείται το ποιος κρύβεται πίσω από την επίμαχη κίνηση. Ο Π. Σκουρλέτης τον οποίο φωτογραφίζει η ΝΔ ή ο Γ. Μηλιός ο οποίος, ως οικονομολόγος, συνοδεύει τον Α. Τσίπρα στις ΗΠΑ. 

Αν δηλαδή η προσθήκη της λέξης έγινε από τις ΗΠΑ ή στην Ελλάδα στα γραφεία του κόμματος. Κι αν ο ίδιος ο Πρόεδρος ήταν ενήμερος γι αυτό. Όπως και να 'χει το γεγονός φέρνει ξανά στην επιφάνεια αυτό που ακούγεται όλο και συχνότερα στους διαδρόμους της Κουμουνδούρου: ότι μια κλειστή ομάδα τριών τεσσάρων ανθρώπων δίπλα στον πρόεδρο κάνει παιχνίδι. 

Η διεύρυνση του επικοινωνιακού επιτελείου του κόμματος ώστε να αποφεύγονται λάθη σαν το προχθεσινό είναι επιβεβλημένη, λένε πολλοί στην Κουμουνδούρου. Τουλάχιστον η αναταραχή στα ΜΜΜ και η επίταξη των εργαζομένων απασχόλησε την επικαιρότητα περισσότερο από το ταξίδι μας στις ΗΠΑ, κατέληξε με νόημα στέλεχος του κόμματος.

.Ανεξέλεγκτη επίθεση από τον Π. Χαϊκάλη με αφορμή το ενιαίο μισθολόγιο


Ανεξέλεγκτη επίθεση στο βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνη Γεωργιάδη, άσκησε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Παύλος Χαϊκάλης.

Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν στο ίδιο πάνελ εκπομπής της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ και η παρεκτροπή της κουβέντας έγινε επάνω στη συζήτηση για το ενιαίο μισθολόγιο.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης υπερασπιζόταν τις επιλογές της κυβέρνησης, αποκρούοντας παράλληλα τις αιτιάσεις του Πάνου Σκουρλέτη, που επίσης βρισκόταν στο στούντιο, όταν ο Παύλος Χαϊκάλης του επιτέθηκε φραστικά: «Εσύ μπορείς να ζήσεις με 586 ευρώ; Να πάνε και οι βουλευτές στο ενιαίο μισθολόγιο και να παίρνουν 586 ευρώ. Είσαι βλάκας και καραγκιόζης».

Κατόπιν αυτού, ο Άδωνις Γεωργιάδης -και αφού ζήτησε πρώτα από το δημοφιλή ηθοποιό να του ζητήσει συγγνώμη- έβγαλε το μικρόφωνό του και αποχώρησε από την εκπομπή του Γιώργου Αυτιά.

Αμέσως μετά το ξέσπασμά του, ο Παύλος Χαϊκάλης ζήτησε συγνώμη που παραφέρθηκε.

.Σε τροχιά παραμονής μπήκε η ΑΕΚ


Με σπουδαία ανατροπή η ΑΕΚ κατάφερε στο ΟΑΚΑ να βάλει τέλος στις δύο διαδοχικές νίκες του ΟΦΗ και να πάρει βαθιά βαθμολογική «ανάσα», ενόψει της συνέχειας. Η Ένωση νίκησε 2-1 τους Κρήτες, με τον Παυλή, ο οποίος είχε μπει αλλαγή στο 77΄, να «λυτρώνει» τους «κιτρινόμαυρους» στο 81΄. Ο Σόουζα είχε ανοίξει το σκορ για τον ΟΦΗ στο 40΄, ενώ ο Πετρόπουλος, ο οποίος σκόραρε για τρίτο διαδοχικό αγώνα, είχε ισοφαρίσει στο 56΄.

.Νέο μακελειό στην Αίγυπτο


Τουλάχιστον 39 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα και 277 τραυματίστηκαν κατά τις βίαιες συγκρούσεις που ξέσπασαν στην πόλη της Αιγύπτου, Πορτ Σάιντ, ύστερα από την καταδίκη σε θάνατο 21 από τους κατηγορούμενους για την ποδοσφαιρική τραγωδία στην πόλη πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Αιγυπτιακό δικαστήριο καταδίκασε σε θάνατο σήμερα 21 ανθρώπους που κατηγορούνται ότι εμπλέκονται στα βίαια επεισόδια που προκάλεσαν τον θάνατο 74 ανθρώπων μετά το τέλος ποδοσφαιρικού αγώνα στο Πορτ Σάιντ, την 1η Φεβρουαρίου του 2012.

Η ετυμηγορία ανακοινώθηκε λίγες ώρες μετά την ανάπτυξη στρατευμάτων στη γειτονική πόλη Σουέζ ύστερα από συγκρούσεις που σημειώθηκαν μεταξύ αστυνομικών και αντικυβερνητικών διαδηλωτών κατά τις οποίες σκοτώθηκαν εννέα άνθρωποι και τραυματίστηκαν 530 με αφορμή τη χθεσινή δεύτερη επέτειο της λαϊκής εξέγερσης που οδήγησε στην πτώση του Χόσνι Μουμπάρακ.

Το Συμβούλιο Εθνικής Άμυνας της Αιγύπτου, με επικεφαλής του τον πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι, καταδίκασε τα βία επεισόδια που σημειώνονται στη χώρα και κάλεσε σε έναν ευρύ εθνικό διάλογο για την επίλυση των πολιτικών  διαφορών. 

Ο υπουργός Πληροφόρησης Σάλαχ Αμπντέλ Μακσούντ, δήλωσε ότι το Συμβούλιο θα μπορούσε να εξετάσει το ενδεχόμενο να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης ή απαγόρευση της κυκλοφορίας στις περιοχές που σημειώνονται βίαια επεισόδια.

.Ασφαλείς οι επιβάτες και το πλήρωμα ελληνικού πλοίου που δέχθηκε πυρά στο Πορτ Σάιντ


Ασφαλείς είναι όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα του ελληνικής ιδιοκτησίας πλοίου "Island of Rhodes", μετά το επεισόδιο που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο Πόρτ Σάιντ όταν το πλοίο δέχθηκε πυρά από αγνώστους κατά τη διενέργεια τακτικής επιθεώρησης από τον Προξενικό Λιμενάρχη. 

Ασφαλής είναι και ο λιμενάρχης που διενεργούσε τον έλεγχο.

Σημειώνεται ότι σήμερα υπάρχει ένταση στο Πόρτ Σάιντ μετά την έκδοση δικαστικής απόφασης για την ποδοσφαιρική τραγωδία που είχε στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερα από 70 άτομα.
Αμέσως μόλις το πλοίο δέχθηκε πυρά, αναχώρησε από το λιμάνι.

Για το επεισόδιο ενημερώθηκαν άμεσα ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος -ο οποίος ενημέρωσε τον πρωθυπουργό- και ο υπουργός Ναυτιλίας Κωστής Μουσουρούλης.

Ο κ. Αβραμόπουλος βρίσκεται σε επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου, προκειμένου να ενημερωθεί για τις ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προβεί η αιγυπτιακή κυβέρνηση για τον εντοπισμό τον υπευθύνων.

Τέλος, επισημαίνεται ότι με εντολή του υπουργού Εξωτερικών η Πρεσβεία της Ελλάδας στην Αίγυπτο βρίσκεται σε ετοιμότητα προκειμένου να παράσχει κάθε δυνατή συνδρομή σε Έλληνες πολίτες που ενδεχομένως βρίσκονται στην περιοχή.

.Η μακρόχρονη λήψη ασπιρίνης αυξάνει τον κίνδυνο τύφλωσης στην τρίτη ηλικία


Οι άνθρωποι που παίρνουν τακτικά ασπιρίνη επί πολλά χρόνια, όπως αυτοί που έχουν καρδιαγγειακά προβλήματα, κινδυνεύουν περισσότερο από απώλεια όρασης κατά την τρίτη ηλικία λόγω εκφύλισης της ωχράς κηλίδας, σύμφωνα με μια νέα αυστραλιανή επιστημονική έρευνα. Πάντως οι επιστήμονες ανέφεραν ότι δεν υπάρχουν ακόμα επαρκή στοιχεία που να δικαιολογούν, προς το παρόν, μια αλλαγή στη θεραπευτική χρήση της ασπιρίνης από όσους την παίρνουν για καιρό.

Οι ερευνητές μελέτησαν περίπου 2.400 ανθρώπους άνω των 60 ετών και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η μακρόχρονη συχνή λήψη ασπιρίνης διπλασιάζει τον κίνδυνο για «υγρή» εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, όσο γερνάει κανείς.

Η εν λόγω πάθηση -που συνιστά βασική αιτία τύφλωσης των ηλικιωμένων- πλήττει το «υγρό σημείο» στον αμφιβληστροειδή φακό των ματιών, οδηγώντας σε απώλεια όρασης στο κέντρο του οπτικού πεδίου του ατόμου.

 Η ζημιά στα μάτια (που είναι πιο σοβαρή σε σχέση με τη λεγόμενη «ξηρή» εκφύλιση) μπορεί να συμβεί αρκετά γρήγορα, ακόμα και μέσα σε μερικές μέρες. Η προχωρημένη ηλικία, το κάπνισμα και το οικογενειακό ιστορικό αποτελούν βασικούς παράγοντες κινδύνου.

Οι επιστήμονες επεσήμαναν ότι ο κίνδυνος αυξάνει με το πέρασμα του χρόνου, ανάλογα με το πόσα χρόνια παίρνει κανείς ασπιρίνη. 

Έτσι, ο αυξημένος κίνδυνος για την απώλεια της όρασης ήταν 1,9% μετά από πέντε χρόνια τακτικής λήψης ασπιρίνης, 7% μετά από δέκα χρόνια και 9,3% μετά από 15 χρόνια, ενώ τα αντίστοιχα ποσοστά για όσους δεν έπαιρναν ασπιρίνη, ήσαν 0,8% στα πέντε χρόνια, 1,6% στα δέκα και 3,7% στα 15 χρόνια.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.