.ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΕΤΤΑΣ...ΑΠΛΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ


.Η επιρροή της... πρώτης Κυριακής

Το στοιχείο της επιρροής των αυτοδιοικητικών αποτελεσμάτων της πρώτης Κυριακής των εκλογών (18 Μαΐου) τη δεύτερη Κυριακή των ευρωεκλογών, ουδείς μπορεί ακόμα να αξιολογήσει σε επαρκή βαθμό. Παρότι η κυβέρνηση επέλεξε αυτήν την αμφισβητούμενη από πλευράς νομικής ορθότητας διαδικασία, με κύριο στόχο να προσποριστεί πολιτικά οφέλη για την Κυριακή των ευρωεκλογών. 

Απ' ό,τι φαίνεται* μέχρι στιγμής, ορθά η κυβέρνηση εκτίμησε τις αδυναμίες του ΣΥΡΙΖΑ στο πεδίο των αυτοδιοικητικών εκλογών, όπου οι λειτουργίες των τοπικών κοινωνιών είναι πολύ πιο σύνθετες από τη στάση του εκλογικού σώματ...περισσότερα »

.Εξήγγειλε πρόγραμμα χορήγησης τροφίμων

Πρόσθετο ευρωπαϊκό πρόγραμμα χορήγησης τροφίμων και ειδικής βοήθειας στους ανήμπορους συμπολίτες μας, ύψους 281 εκατομμυρίων ευρώ, που μπορεί, όπως είπε, να φτάσει και τα 350 εκατομμύρια, την περίοδο 2014-2020, εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, μιλώντας σε ημερίδα της Αρχιεπισκοπής Αθηνών. 

Μάλιστα, ο κ. Σαμαράς διευκρίνισε ότι το μισό από αυτό το ποσό θα δοθεί προς διαχείριση στην Εκκλησία της Ελλάδας, την οποία κάλεσε να συνεργαστεί με το υπουργείο Εργασίας, ώστε μέχρι το Σεπτέμβριο να ολοκληρωθεί ο προγραμματισμός. 

Αναφερόμενος στην πορεία της χώρας, επισήμανε πως ζούμε έναν πόλεμο επιβίωσης για την πατρίδα, που όλα δείχνουν ότι τον κερδίζουμε, ενώ τόνισε την ανάγκη να μην χαλαρώσουμε, τώρα που τα πράγματα αρχίζουν και παίρνουν μια καλύτερη τροχιά.

.Διατηρεί τις ελπίδες για κατάληψη της πρώτης θέσης ο ΠΑΟΚ

 Ο ΠΑΟΚ διατήρησε τις ελπίδες για κατάληψη της πρώτης θέσης στα πλέι οφ, επικρατώντας με τέρματα των Σαλπιγγίδη (74΄) και Αθανασιάδη (78΄) του Ατρόμητου με 2-1 (37΄ Ταυλαρίδης) στο Περιστέρι, στο πλαίσιο της 4ης ημέρας και μειώνοντας τη διαφορά από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό στους τρεις βαθμούς. 

Να σημειωθεί ότι ο «Δικέφαλος» ολοκλήρωσε τον αγώνα με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Τζαβέλλα στο 89΄, ενώ στις καθυστερήσεις ο Γλύκος απέκρουσε πέναλτι του Παπαδόπουλου. Αντίθετα, η ήττα υπήρξε καταδικαστική για τους γηπεδούχους που παρέμειναν ουραγοί, με τρεις βαθμούς.

.Αντιπαράθεση στο δρόμο προς την κάλπη

Μετωπική αντιπαράθεση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, έξι ημέρες πριν από τις αυτοδιοικητικές κάλπες αλλά κυρίως εν όψει των ευρωεκλογών. Εν τω μεταξύ, σταδιακή μείωση στη φορολόγηση των φυσικών προσώπων και των κερδών επιχειρήσεων από το 2015 και αλλαγές στην παραγωγική δομή της Ελλάδας προβλέπει το εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο που θα παρουσιάσει εντός της εβδομάδας ο Αντώνης Σαμαράς. 

Στη Μόσχα βρίσκεται από χθες ο Αλέξης Τσίπρας με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα θα συναντηθεί με την πρόεδρο της Άνω Βουλής Βαλεντίνα Ματβιένκο. Έντονη διαμάχη έχει ξεσπάσει για τη χρήση του όρου «νέα Ελλάδα» αλ... περισσότερα »

.Σειρά εκρήξεων στο Σλαβιάνσκ

Ένταση στην ανατολική Ουκρανία μία μέρα μετά τα δημοψηφίσματα όπου σύμφωνα με τους φιλορώσους το 90% ψήφισε υπέρ της απόσχισης. Πυροβολισμοί και εκρήξεις σημειώνονται σήμερα στο Σλαβιάνσκ, καθώς ο ουκρανικός στρατός συνεχίζει τις επιχειρήσεις του κατά των δυνάμεων των φιλορώσων αυτονομιστών. 

Η Ρωσία «σέβεται την επιλογή των πληθυσμών» στα δημοψηφίσματα, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο το Κρεμλίνο. Εξέφρασε, την ελπίδα «η εφαρμογή των αποτελεσμάτων των δημοψηφισμάτων να προχωρήσει σε πολιτισμένες γραμμές», ενώ σημείωσε πως θα δεχόταν κάθε προσπάθεια διαμεσολάβησης με στόχο τη θεμελί... περισσότερα »

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.