.«Στερνή μου γνώση να σ' είχα πρώτα»

Η κ. Μπακογιάννη, σε συνέντευξή της στον κ. Νίκο Χατζηνικολάου στον Real FM, τάσσεται υπέρ της επιστροφής της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση και καλεί τον πρωθυπουργό να αναλάβει σχετική πρωτοβουλία. Καλύτερον ημών η κ. Μπακογιάννη γνωρίζει την αξία του χρόνου στην πολιτική. Πράγματα που θα μπορούσαν να γίνουν χθες δεν μπορούν να γίνουν αύριο... Το ενδιαφέρον όμως βρίσκεται στην τεκμηρίωση της πρότασης της κ. Μπακογιάννη.
Με αφορμή την τελευταία ψηφοφορία στη Βουλή, βλέπει κατ' αρχάς την τάση συρρίκνωσης της κοινοβουλευτικής δύναμης της κυβέρνησης. 

Οι τάσεις «φυλλόρροιας» είναι μάλιστα ιδιαίτερα χαρακτηριστικές στο ΠΑΣΟΚ, χωρίς η αναταραχή να είναι μικρότερη στη ΝΔ (φόρος ακινήτων, πλειστηριασμοί κ.λπ.). Το ενδεχόμενο «ατυχήματος» και εξάντλησης των «αντοχών» δεν κρύβεται. 

Ενώ είναι προφανές ότι η κυβέρνηση χρειάζεται και μεγαλύτερη πλειοψηφία και σημαντικές αλλαγές στην ασκούμενη πολιτική για να εξαντλήσει την τετραετία. Διατηρούμε δε επιφυλάξεις αν η «κάβα βουλευτών» που διατηρεί η ΝΔ στους ΑΝ.ΕΛ. είναι επαρκής και κυρίως αξιόπιστη για να «ενδυναμωθεί» η κυβερνητική πλειοψηφία σε ώρα ανάγκης...

Ενώ από την άλλη πλευρά η κ. Μπακογιάννη επικαλείται την έλλειψη αξιόπιστης εναλλακτικής λύσης από τον ΣΥΡΙΖΑ. Η ουσία της αδυναμίας της πρότασης είναι ότι στην περίπτωση της πρόσφατης τρικομματικής κυβέρνησης, που έληξε άδοξα, το «πείραμα» απέτυχε λόγω έλλειψης κουλτούρας πολιτικής συνεννόησης και ειλικρινούς συνεργασίας από πλευράς του κύριου εταίρου, της ΝΔ. 

Λειτούργησε με «μονοκομματική αντίληψη». Υπέγραψε μια «προγραμματική συμφωνία» χωρίς πρόθεση υλοποίησης. (Εάν δεν ήταν «ρεαλιστική» δεν θα έπρεπε να την υπογράψει εξαρχής.) Ενώ αντιλαμβανόταν τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ περισσότερο ως... «ευγενή προσφορά» παρά ως πολιτική δέσμευση. Προτίμησε τη «ρήξη» με αφορμή την ΕΡΤ, παρά έναν «συμβιβασμό» με βάση την απόφαση του ΣτΕ.

Μάλιστα μερικοί, που δεν συνηθίζουν να βλέπουν μακρύτερα, χαρακτήρισαν την κυβέρνηση μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ πιο... «συνεκτική» και «αποτελεσματική». Καλύτερη! Ετσι όμως, με κοντόθωρες προσεγγίσεις δεν «χτίζονται» συμμαχίες και ευρύτερες στρατηγικές. Και κυρίως όταν δεν υπάρχουν οι ουσιαστικές πολιτικές προϋποθέσεις...

.ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ Ερχονται ανατροπές στην επικουρική ασφάλιση

Νέο γύρο ανατροπών σε κύρια και επικουρική ασφάλιση προεξοφλεί η τοποθέτηση του διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτου Σπυρόπουλου για δημιουργία ενός Εθνικού Οργανισμού Συντάξεων (όπου θα ενταχθούν ΙΚΑ, ΟΑΕΕ και ΟΓΑ), για «συνέργειες» στην επικουρική ασφάλιση και παράλληλη δημιουργία Εθνικού Επαγγελματικού Ταμείου.
Κατά τη διάρκεια ημερίδας του Ελληνο- Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου ο διοικητής του ΙΚΑ αναφέρθηκε:

  • Στη δημιουργία ενός Εθνικού Οργανισμού Συντάξεων με την ενοποίηση του ΙΚΑ, του ΟΑΕΕ και του ΟΓΑ (με διατήρηση τριών διακριτών κλάδων) σε ορίζοντα τετραετίας.

  • Στη προώθηση της συνέργειας κύριας, επικουρικής και επαγγελματικής ασφάλισης και ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται να ανοίξει η συζήτηση για την «τύχη» των επικουρικών ταμείων, καθώς με βάση τη νομοθεσία ανάλογα με τα ελλείμματα θα μπαίνει μαχαίρι στις παροχές.

  • Στη χορήγηση φορολογικών κινήτρων για τα επαγγελματικά ταμεία και την ανάληψη πρωτοβουλιών ίδρυσής τους από τους κοινωνικούς εταίρους.

.«Η κοινωνία έχει αποφασιστικότητα για να ξεπεράσει την κρίση»

Για συσπείρωση του λαού απέναντι στον νεοναζισμό, τη βία και το ρατσισμό κάνει λόγο στη δήλωσή του για τα 40 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Φέτος, 40 χρόνια μετά την κορυφαία αντιδικτατορική εξέγερση, η μνήμη των δεινών που προκάλεσε η δικτατορία είναι 
πάντα ενεργή. Η συσπείρωση όλων των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων κατά του νεοναζισμού, της βίας, της ξενοφοβίας και του ρατσισμού είναι ο μόνος ουσιαστικός τρόπος να τιμηθεί η επέτειος. 

Η εξέγερση του Νοέμβρη του 1973, υπήρξε πρωτίστως μία υπόθεση της νεολαίας. Σήμερα, που οι νέοι άνθρωποι βιώνουν μία κρίση για την οποία δεν ευθύνονται, είναι ευθύνη και χρέος όλων μας, τιμώντας έτσι την εξέγερση του Νοέμβρη του ‘73 αλλά και όλα τα θύματα του αντιδικτατορικού αγώνα, να μην επιτρέψουμε να γίνουν μία χαμένη γενιά λόγω ανεργίας και απογοήτευσης.

Είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι η ελληνική κοινωνία, στη μεγάλη της πλειοψηφία, έχει πλέον την αποφασιστικότητα που απαιτείται προκειμένου η χώρα να ξεπεράσει και τη δημοσιονομική κρίση αλλά και την κρίση αξιών και συμπεριφορών, που την ταλανίζει εδώ και καιρό.

Οι θεσμικές εγγυήσεις που είναι σύμφυτες με τη Δημοκρατία και το κράτος δικαίου έχουν μεγάλη σημασία, ακόμη όμως μεγαλύτερη σημασία έχει διαφύλαξη της εθνικής μας ενότητας και της κοινωνικής συνοχής», τονίζει ο κ. Βενιζέλος. 

.Και η εφορία στο κυνήγι των οχημάτων που δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ

Στην ηλεκτρονική διασταύρωση όσων οχημάτων δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ προσανατολίζεται το υπουργείο Μεταφορών, διαδικασία στην οποία αναμένεται να συμμετάσχει και η εφορία.

Συγκεκριμένα, εξετάζεται να γίνεται αντιπαραβολή των στοιχείων των ελέγχων με το μητρώο αυτοκινήτων και στη συνέχεια να αποστέλλεται από τις ΔΟΥ επιστολή στους κατόχους των ανέλεγκτων ΙΧ.

Το πρόστιμο για τα αυτοκίνητα που δεν έχουν περάσει από τεχνικό έλεγχο είναι 400 ευρώ.
Αν πληρωθεί εντός δεκαημέρου ο ιδιοκτήτης θα κληθεί να καταβάλει το 1/8 του ποσού, δηλαδή 50 ευρώ.

.Ντάισελμπλουμ: Δεν έχει γίνει η δουλειά στην Ελλάδα

Σε νέες συστάσεις για τη χώρα μας προχώρησε ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, από τις Βρυξέλλες κατά τη συνέντευξη Τύπου που ακολουθεί τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ δήλωσε ότι οι ελληνικές αρχές πρέπει να παρουσιάσουν αποτελέσματα και αναφέρθηκε στο ότι πρέπει να συνεχιστεί η επιθεώρηση της τρόικας και να υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές.

Όπως είπε, πρέπει να τηρηθούν οι δεσμεύσεις της προηγούμενης επιθεώρησης, να ληφθούν μέτρα για να κλείσει το δημοσιονομικό κενό, να προχωρήσουν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και οι ιδιωτικοποιήσεις.

Κατέληξε τονίζοντας ότι γνωρίζουμε τις προσπάθειες που έχει κάνει η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός, όμως η δουλειά δεν έχει ακόμη γίνει.

.Δεκτά τα παραπεμπτικά του ΕΟΠΥΥ στα διαγνωστικά κέντρα


 Αναστολή της επίσχεσης παροχής υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), από αύριο, αποφάσισε η συντονιστική επιτροπή των διαγνωστικών κέντρων μετά τη σημερινή συνάντηση με τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.

    Ο υπουργός Υγείας δεσμεύθηκε για άρση των αδικιών του συστήματος rebate/claw back και την άμεση εξόφληση οφειλών του ΕΟΠΥΥ.

    Έτσι από αύριο τα διαγνωστικά κέντρα θα δέχονται παραπεμπτικά ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ,  παραμένοντας ωστόσο, όπως δηλώνει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων, σε εγρήγορση μέχρι την υλοποίηση των δεσμεύσεων του υπουργού.

.Το σχέδιο για τις αλλαγές στη φορολογία ακινήτων

Έναν φόρο για κάθε ακίνητο και έναν πρόσθετο φόρο για όσους έχουν ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 300.000 ευρώ προβλέπει το βασικό σενάριο, στο οποίο συγκλίνουν οι κοινοβουλευτικές ομάδες της Νέας Δημοκρατίας του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τις αλλαγές στη φορολογία ακινήτων που θα ισχύσουν από το 2014. Το νέο φορολογικό καθεστώς, με βάση το σενάριο αυτό, που θα αντικαταστήσει το Έκτακτο Τέλος Ακινήτων και τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας θα προβλέπει έσοδα 2,650 δισ. ευρώ έναντι 2,9 δισ. ευρώ που προέβλεπαν τα αρχικά σχέδια του υπουργείου Οικονομικών για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων.
Μεταξύ άλλων, απαλλάσσονται από το φόρο τα αγροτικά κτίσματα, ενώ περιορίζεται ο φόρος για τους ιδιοκτήτες αστικών ακινήτων και των βοηθητικών χώρων τους καθώς και των οικοπέδων. Παράλληλα καταργείται η διάκριση μεταξύ αγροτεμαχίων που βρίσκονται δίπλα στη θάλασσα και σε άλλες αγροτικές περιοχές.

.Μηχανισμός για την παρακολούθηση της εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου

Στη συγκρότηση συστήματος παρακολούθησης μισθολογικών δαπανών των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης προχωρά το υπουργείο Οικονομικών, όπως προαναγγέλλει ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή στις 11 Νοεμβρίου.

 Το έγγραφο διαβιβάστηκε σε απάντηση ερώτησης που είχε κατατεθεί από τον βουλευτή της ΝΔ, Κώστα Κουτσογιαννακόπουλο, με την οποία ζητούσε από κάθε υπουργείο να διαβιβάσει στοιχεία για τον μέσο μισθό των υπαλλήλων και στοιχεία για τους φορείς εποπτείας τους.

Για την εφαρμογή του Ενιαίου Μισθολογίου, ο υπουργός Οικονομικών επισημαίνει ότι η αντιπαραβολή του μισθολογικού κόστους του εκάστοτε δημόσιου φορέα με όσα προβλέπονται για τους βασικούς μισθούς και τα μισθολογικά κλιμάκια κάθε βαθμού κατά κατηγορία υπαλλήλων, πρέπει να γίνεται υπό το πρίσμα των διατάξεων του άρθρου 29 του Ν. 4024/2011, που αφορούν στη σταδιακή κατανομή των μισθολογικών μειώσεων κατά την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου, όπως αυτές έχουν τροποποιηθεί και ισχύουν. 

.Η οξίνιση των ωκεανών αυξάνεται με ραγδαίο ρυθμό λόγω της κλιματικής αλλαγής

Οι ωκεανοί του πλανήτη γίνονται όξινοι με ραγδαίο ρυθμό, ταχύτερο από οποιαδήποτε άλλη φορά κατά τα τελευταία 300 εκατ. χρόνια, σύμφωνα με νέες εκτιμήσεις των επιστημόνων, οι οποίοι υπολογίζουν ότι η οξίνιση θα έχει αυξηθεί κατά 170% έως το 2100 εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής.

Η αιτία γι' αυτή την ανησυχητική εξέλιξη - που μπορεί να οδηγήσει σε εξαφάνιση περίπου το 30% των θαλασσίων ειδών (όπως των κοραλλιών) έως το τέλος του τρέχοντος αιώνα - αποδίδεται κυρίως στο αυξημένο -λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη- διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα, το οποίο, στη συνέχεια, απορροφάται από τους ωκεανούς, με τελικό αποτέλεσμα την οξίνισή τους. 

Η σχετική μεγάλη διεθνής επιστημονική μελέτη, από τους κορυφαίους επιστήμονες σε αυτό τον τομέα, θα παρουσιαστεί την επόμενη εβδομάδα στις κυβερνήσεις της Γης, στη διεθνή συνδιάσκεψη για το κλίμα στην Πολωνία (18 Νοεμβρίου), σύμφωνα με το BBC. 

.ΟΗΕ: Επείγουσα ανάγκη να φτάσει γρήγορα η ανθρωπιστική βοήθεια στις Φιλιππίνες

Η ανθρωπιστική βοήθεια και υποστήριξη στους χιλιάδες πληγέντες του φονικού τυφώνα Χαϊγιάν που έπληξε τις Φιλιππίνες στο τέλος της περασμένης εβδομάδας πρέπει να επιταχυνθεί, ομολόγησε την Πέμπτη η Βαλερί Άμος, επικεφαλής του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τις ανθρωπιστικές επιχειρήσεις. Η κα Άμος περιέγραψε την κατάσταση που βιώνουν οι εκατοντάδες χιλιάδες πληγέντες ως «απολύτως ζοφερή».

Στην πόλη- φάντασμα Τακλομπάν, χιλιάδες άνθρωποι είναι χωρίς νερό και τροφή και προσπαθούν να ξεφύγουν από εκεί αναζητώντας μια θέση στις λίγες πτήσεις που αναχωρούν. 
Μέσα σε όλα έχουν να αντιμετωπίσουν και κινδύνους για την υγεία τους καθώς λόγω των ερειπίων δεν έχουν ανασυρθεί όλα τα πτώματα αλλά και αυτά που έχουν εντοπιστεί παραμένουν πολλές φορές στους δρόμους δημιουργώντας ανυπόφορη κατάσταση.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.