.ΜΠΡΑΒΟ ΔΗΜΑΡΧΕ…Το κτήμα Ζωγράφου πέρασε στο λαό της πόλης!


.''ΝΑ ΔΙΔΑΧΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΜΠΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΝΔ ''...

Να διδαχτούν από τους αδελφούς Αντετοκούμπο κάλεσε τον Αντώνη Σαμαρά και τη Νέα Δημοκρατία ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, καυτηριάζοντας τη στάση που επέδειξαν ως αντιπολίτευση σε ό,τι αφορά το νόμο για την ιθαγένεια που ψήφισε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αλλά και στη συνέχεια ως κυβέρνηση ανακοινώνοντας την πρόθεσή τους να αλλάξουν την ουσία του νόμου...
Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του κ. Παπανδρέου, με αφορμή τη συνάντηση που είχε ο Πρωθυπουργός με τον Γιάννη Αντετοκούμπο, σημειώνεται ότι «πέρα από τους συμβολισμούς, οι κινήσεις αυτές απαιτούν και ουσιαστικό περιεχόμενο» και τονίζεται ότι ο κ. Σαμαράς και «το κόμμα της ΝΔ θα έπρεπε να το έχουν δείξει στηρίζοντας τον προοδευτικό νόμο 3838 της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για την απόδοση της Ιθαγένειας».

«Αντ´ αυτού», όπως επισημαίνεται, «όχι μόνο εξέφρασαν την άρνησή τους ως αντιπολίτευση, αλλά και αργότερα, ως κυβέρνηση, διακήρυξαν την απόφασή τους για αλλαγή της ουσίας του σχετικού νόμου».

Με αφορμή το γεγονός ότι πριν από λίγα εικοσιτετράωρα, ο Γιάννης Αντετοκούμπο και ο αδερφός του, ανέμιζαν την ελληνική σημαία κατά την διάρκεια της σχετικής εκδήλωσης στις ΗΠΑ, ο κ. Παπανδρέου υπογραμμίζει ότι «τα αδέρφια Αντετοκούμπο, με την στάση τους, μεγάλωσαν, δεν μίκρυναν την Ελλάδα και έδειξαν ότι δεν είναι το DNA, το χρώμα ή η καταγωγή που προσδιορίζουν την Ελληνικότητα».

«Ας αποτελέσει η στάση τους, λοιπόν, δίδαγμα για όλους και βεβαίως, για τον Πρωθυπουργό και το κόμμα της ΝΔ. Έχουν την δυνατότητα να δείξουν ότι το μήνυμα που εξέπεμψαν τα δύο αδέρφια από την άλλη άκρη της γης και το έλαβαν και το μετουσίωσαν σε στάση ζωής», καταλήγει η ανακοίνωση.

.Συναντήσεις με διάφορους παράγοντες έχει ο στρατός στην Αίγυπτο

Συνάντηση με σημαντικές μορφές της θρησκευτικής και πολιτικής ζωής της χώρας έχει το γενικό επιτελείο στρατού των αιγυπτιακών ένοπλων δυνάμεων, καθώς επίσης και με ηγέτες της νεολαίας, όπως ανέφερε ο αιγυπτιακός στρατός σήμερα στη σελίδα του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook. Το τελεσίγραφο που έχει απευθύνει ο στρατός στον ισλαμιστή πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι για να ικανοποιήσει τα λαϊκά αιτήματα και να μοιραστεί την εξουσία, ή να παραμερίσει, έληξε στις 17:30 (ώρα Ελλάδος).

«Το γενικό επιτελείο των ένοπλων δυνάμεων συναντάται με έναν αριθμό θρησκευτικών, εθνικών, πολιτικών και νεολαιίστικων προσωπικοτήτων... Θα εκδοθεί μια ανακοίνωση από το γενικό επιτελείο μόλις ολοκληρωθεί» η συνάντηση αυτή, σύμφωνα με το στρατό.

.«Εξετάζονται προτάσεις για την ουσία του προβλήματος της ανεργίας»

Όχι το ποσόν, αλλά ο χρόνος διάθεσής του, αποτελεί το βασικό ζήτημα σε ό,τι αφορά την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση της ανεργίας, τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην τοποθέτησή του στο πλαίσιο της συνάντησης για την «Προοπτική της Απασχόλησης των Νέων» που διοργανώθηκε σήμερα στο Βερολίνο, με πρωτοβουλία της καγκελαρίου Μέρκελ.


Ο κ. Σαμαράς επισήμανε ότι όλα όσα προτείνει τώρα η Ευρώπη έχουν χρονική υστέρηση, η οποία αποτελεί, τελικά, το πρόβλημα και αναφέρθηκε στην άμεση ανάγκη της Ελλάδας να διοχετεύσει τα διαθέσιμα κονδύλια στην προσπάθεια ενίσχυσης της απασχόλησης. 

Σε αυτό το πλαίσιο, εξήγησε ο πρωθυπουργός, εξετάζονται προτάσεις που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, προγράμματα για προχρηματοδότηση και στοχευμένες δράσεις που θα αφορούν την ουσία του προβλήματος.

.Σαφείς δεσμεύσεις για την κινητικότητα στο Δημόσιο ζητεί η τρόικα

Διαδοχικές συναντήσεις με υπουργούς, οι οποίοι εμπλέκονται στις νέες διαπραγματεύσεις με την τρόικα, είχε, στο υπουργείο Οικονομικών, ο υπουργός Γιάννης Στουρνάρας, πριν από τη συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Ειδικότερα, στο γραφείο του κ. Στουρνάρα μετέβησαν ο υπουργός και η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης και Εύη Χριστοφιλοπούλου. 

Εξάλλου, σαφείς δεσμεύσεις για την κινητικότητα στο Δημόσιο ζητούν οι επικεφαλής της τρόικας, με κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών να αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «αποκλείεται να φύγει η τρόικα εάν δεν βρεθεί λύση για το Δημόσιο, έστω και με ορίζοντα χρόνου».

Ερωτηθείς ο συγκεκριμένος παράγοντας για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους των δανειστών, ανέφερε ότι η τρόικα είναι αμετακίνητη στο ζήτημα της παρουσίασης σαφών δεσμεύσεων για την κινητικότητα στο Δημόσιο. 

Η μόνη υποχώρηση, την οποία φέρεται να είναι διατεθειμένη να δεχθεί, πρόσθεσε ο ίδιος, είναι να τεθεί σε διαθεσιμότητα στο επόμενο διάστημα, και όχι άμεσα, ένα μέρος από τους 12.500 δημόσιους υπαλλήλους. Όμως, στην περίπτωση αυτή, αναφέρουν κοινοτικά στελέχη, η δόση θα καταβάλλεται τμηματικά και θα συνδεθεί και με τον χρόνο επίτευξης της συγκεκριμένης προαπαιτούμενης δράσης.

.Συνεδριάζει εκτάκτως η στρατιωτική ηγεσία στην Αίγυπτο

Η ηγεσία του αιγυπτιακού στρατού συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση διαχείρισης κρίσης, έγινε γνωστό από στρατιωτική πηγή.

Οι σκληροπυρηνικοί ισλαμιστές σύμμαχοι του Προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι στην οργάνωση αλ-Γκαμάα αλ-Ισλαμίγια θέλουν απ' αυτόν να προκηρύξει πρόωρες προεδρικές εκλογές για να αποφευχθούν η αιματοχυσία και ένα στρατιωτικό πραξικόπημα, δήλωσε ο Τάρεκ Αλ-Ζούμαρ, ανώτερο στέλεχος της οργάνωσης αυτής.

Η αλ-Γκαμάα αλ-Ισλαμίγια, η οποία ήταν άλλοτε μια ένοπλη οργάνωση και παραμένει σήμερα ένας από τους λίγους συμμάχους που έχουν απομείνει στον Μόρσι, συμβουλεύει τον αρχηγό του κράτους να προκηρύξει πρόωρες προεδρικές εκλογές αφού ο στρατός όρισε στους πολιτικούς προθεσμία ως σήμερα, Τετάρτη, για να διευθετήσουν την πολιτική σύγκρουση.

.Για τον τέως διευθυντή της Αντιτρομοκρατικής προοριζόταν ο παγιδευμένος φάκελος

Για τον τέως διευθυντή της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας που έχει αποστρατευτεί, προοριζόνταν ο παγιδευμένος φάκελος που ανεφλέγη και στη συνέχεια εξουδετερώθηκε, λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα, στο Κέντρο Διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι.

Ο φάκελος έχει σταλεί από τη Θεσσαλονίκη και φέρει ως αποστολέα τον αδελφό του παραλήπτη, αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε την παλιά του διεύθυνση στα Πατήσια, προφανώς γιατί οι αποστολείς δεν γνώριζαν ότι έχει μετακομίσει.

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας εκτιμούν ότι η συγκεκριμένη ενέργεια σχετίζεται με τους έγκλειστους των φυλακών για τρομοκρατική δράση -ένας εκ των οποίων, ο Κώστας Σακκάς, κάνει απεργία πείνας εδώ και καιρό- και η επιλογή του παραλήπτη έχει συμβολικό χαρακτήρα, λόγω της θέσης που κατείχε στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.