.ΠΑΣΟΚ: Διήμερο συμπόσιο για την 39η επέτειο από την 3η Σεπτέμβρη

Με ένα διήμερο πολιτικό και επιστημονικό συμπόσιο, σήμερα και αύριο στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», γιορτάζει το ΠΑΣΟΚ την 39η επέτειο από την ίδρυση του Κινήματος στις 3 Σεπτεμβρίου του 1974. Θέμα της διημερίδας είναι «Από την μεταπολίτευση στην κρίση | Από την κρίση στην ανασυγκρότηση. Το ΠΑΣΟΚ και η ελληνική πραγματικότητα 1974- 2014». 

Το συνέδριο στέλνει το μήνυμα της ενότητας και της συσπείρωσης του ΠΑΣΟΚ, της Δημοκρατικής Παράταξης, «το μήνυμα είναι πάρα πολύ καθαρό, είναι μήνυμα εθνικής και κοινωνικής ευθύνης της παράταξής μας», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο...περισσότερα »

.Τι σημαίνει "βλαχοδήμαρχος" και ποια σχέση έχει με τον ... Γυφτοπρόξενο

Για "διεφθαρμένους βλαχοδήμαρχους" μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας προκαλώντας αντιδράσεις. Ποια είναι όμως η έννοια της λέξης "βλαχοδήμαρχος"; Σύμφωνα με το ιντερνετικό λεξικό slang.gr: *1. βλαχοδήμαρχος* Ο όρος χρησιμοποιείται για να χαρακτηρίσει άτομα, τα οποία γνωρίζουν τους πάντες, είναι δικτυωμένα, έχουν όλα τα κονέ και υπόσχονται ότι μπορούν να εξυπηρετήσουν οποιοδήποτε αίτημα. 

Η λέξη προέρχεται από το χαρακτηριστικό των υποψηφίων της επαρχίας, όπου βασική προϋπόθεση νίκης είναι η προσωπική, εις βάθος γνωριμία με το σύνολο του εκλογικού σώματος και κυριότερα, η αποδεδειγμένη ικανό...περισσότερα »

.Κ. Χατζηδάκης προς τράπεζες: "Ρίξτε" χρήμα στην αγορά

Να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους και να "ρίξουν" ρευστό στην αγορά από την ενεργοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων του ΕΣΠΑ (ΕΤΕΑΝ, Jeremie, κλπ) ζήτησε από τις τράπεζες ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης.

Σε δηλώσεις του, μετά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, ο υπουργός σημείωσε ότι θα τεθεί νέο χρονοδιάγραμμα με συγκεκριμένους στόχους ανά μήνα. 
Το χρονοδιάγραμμα και οι στόχοι θα εξειδικευτούν μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου προκειμένου μέχρι το τέλος του έτους να έχουν συμβασιοποιηθεί από τις 4 συστημικές τράπεζες, 2 δισ. ευρώ από τα διαρθρωτικά ταμεία. 

Σε αυτό το ποσό αν προστεθεί και η επιστροφή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τις επιχειρήσεις τότε τα χρήματα που θα πέσουν στην ελληνική οικονομία θα αγγίξουν τα 8 δισ. ευρώ ή το 5% του ΑΕΠ, όπως εκτίμησε ο πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών Γ. Ζανιάς ο οποίος συμμετείχε στη συνάντηση με τον υπουργό.

Ο υπουργός σημείωσε «πρέπει οι στόχοι να επιτευχθούν και για αυτό προσπαθούμε με συγκεκριμένα στοιχεία με τακτικές συναντήσεις με ένα τεφτέρι να γράφει συγκεκριμένα πράγματα που να δεσμεύει και τις δύο πλευρές». 

Επίσης πρόσθεσε: «ζητάμε από την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών να δράσει και να δράσει τώρα. Συμφωνήσαμε σε συγκεκριμένους στόχους ανά μήνα που θα εξειδικευτούν τις επόμενες ημέρες μέχρι το τέλος του χρόνου».

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι: «Δεν προτιθέμεθα να παραμείνουμε θεατές. Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους. Είμαστε εδώ να ελέγχουμε τις τράπεζες γιατί και εμάς μας ελέγχει ο ελληνικός λαός. Δεν θα μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα».

.Συμβασιούχοι εργαζόμενοι του Δήμου : Όμηροι ή συνένοχοι ZOGRAFOUστοNEWS ΖΩ.2Πριν από 1 λεπτό

Η σοβαρή και προσγειωμένη ομιλία( στο Δ.Σ. της 11.6.13) της εκπροσώπου των συμβασιούχων του Δήμου σταμάτησε απότομα χωρίς τον επίλογο που όλοι περιμέναμε. Ναι και εμείς οι συμβασιούχοι έχουμε τεράστιες ευθύνες , περιμέναμε να πει τελειώνοντας η συμπαθέστατη εργαζομένη στον Δήμο και αυτό διότι # μαζί με τους 800 άλλους συμβασιούχους ( που τους πούλησαν ψεύτικες ελπίδες και τους εκτέλεσαν μετά τις Δημοτικές εκλογές ) στηρίξαμε με αντάλλαγμα την ψήφο μας , την συνέχιση των πελατειακών διορισμών που χρόνια τώρα διαβρώνει την Δημόσια Διοίκηση, αποκλείοντας ... περισσότερα »

.Υπερψηφίστηκε επί της αρχής από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ το νομοσχέδιο για το νέο λύκειο

Δεκτό κατά πλειοψηφία επί της αρχής, έγινε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για το νέο λύκειο, ενώ ξεκίνησε η συζήτησή του επί των άρθρων.

Υπέρ τάχθηκαν μόνον οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) ενώ όλα τα υπόλοιπα κόμματα, ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, ΔΗΜΑΡ, Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ το καταψήφισαν.

Νωρίτερα, ο υφυπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Γκιουλέκας επέκρινε όσους αντιδρούν στις νέες αλλαγές, κατηγορώντας τους ότι «με την απαξιωτική τους συμπεριφορά και χωρίς συγκεκριμένες προτάσεις, δεν βοηθούν στην αναβάθμιση της παιδείας».

.Ευ. Βενιζέλος: Μήνυμα εθνικής και κοινωνικής ευθύνης της παράταξης

Το συνέδριο στέλνει το μήνυμα της ενότητας και της συσπείρωσης του ΠΑΣΟΚ, της Δημοκρατικής Παράταξης, «το μήνυμα είναι πάρα πολύ καθαρό, είναι μήνυμα εθνικής και κοινωνικής ευθύνης της παράταξής μας», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος ανοίγοντας τις εργασίες του διήμερου πολιτικού-επιστημονικού συνεδρίου που συνδιοργανώνει το ΠΑΣΟΚ με το ΙΣΤΑΜΕ, με αφορμή την 39η επέτειο για την ίδρυση του Κινήματος, σήμερα και αύριο, στο Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος".

Ο κ. Βενιζέλος προανήγγειλε ότι αύριο στην επετειακή εκδήλωση όπου θα έχει κεντρική ομιλία, θα μιλήσει «στο όνομα της παράταξης για την προοπτική της και την προοπτική της χώρας» και σημείωσε ότι με τη μαζική παρουσία θα σταλεί το μήνυμα ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ». 

Σχετικά με τις παρεμβάσεις που θα προηγηθούν της δικής του, των Κ. Σημίτη και Γ. Παπανδρέου, τόνισε ότι «σηματοδοτούν την ενότητα και τη συσπείρωση όλης της δημοκρατικής παράταξης, του κόμματός μας».

.Ο Ομπάμα στέλνει τους Κέρι και Χέγκελ στο Κογκρέσο για να προωθήσει την έγκριση του σχεδίου στρατιωτικής δράσης

Το βάρος της κυβέρνησης Ομπάμα πέφτει σήμερα στην ακρόαση που θα ξεκινήσει στην αμερικανική Γερουσία, όπου ανώτατα κυβερνητικά στελέχη, θα υπερασπιστούν τη θέση του αμερικανού προέδρου για τη στρατιωτική εμπλοκή στη Συρία. Ο υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι και ο υπουργός Άμυνας, Τσακ Χέγκελ θα καταθέσουν ενώπιον της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, σε μια ανοιχτή δημόσια ακρόαση επί του θέματος της στρατιωτικής επίθεσης κατά του καθεστώτος Άσαντ .

Νωρίτερα και μετά από τη συνάντηση με τον Μπαράκ Ομπάμα στο Λευκό Οίκο τη Δευτέρα, οι ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές, Τζον Μακέιν και Λίντσεϊ Γκράχαμ χαρακτήρισαν «καταστροφική» μια πιθανή απόρριψη από το Κογκρέσο του ψηφίσματος που θα εξουσιοδοτεί τον αμερικανό πρόεδρο, να προχωρήσει στη χρήση στρατιωτικής βίας .

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο ABC , το αεροπλανοφόρο USS Nimitz έπλευσε προς την Ερυθρά Θάλασσα , αν και δεν έχει ακόμη αποφασιστεί αν θα μετάσχει στις πιθανές επιχειρήσεις κατά της Συρίας.

Εν τω μεταξύ, χάκερ που υποστηρίζουν το συριακό καθεστώς, εισέβαλαν ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα των Αμερικανών πεζοναυτών, καλώντας τους στρατιώτες να αψηφήσουν τις εντολές του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα. «Ο Ομπάμα είναι ένας προδότης που θέλει να θέσει τη ζωή σας σε κίνδυνο για να σώσει τους αντάρτες της Αλ-Κάιντα», αναφέρεται στο μήνυμα των χάκερ.

Το Σώμα των Πεζοναυτών των Ηνωμένων Πολιτειών επιβεβαίωσε την ηλεκτρονική εισβολή, αναφέροντας επίσης ότι η ιστοσελίδα Marines.com, επανήλθε στη φυσιολογική της μορφή. 

.Θηλυκή συμμορία από «μαϊμού» καλόγριες στα Ιωάννινα

Στις τέσσερις συνολικά έφτασαν μέχρι τώρα οι γυναίκες που είχαν ντυθεί καλόγριες και περιφέρονταν στην πόλη των Ιωαννίνων.

Όπως αναφέρει το epiruspost.gr, εκμεταλλευόμενες το θρησκευτικό συναίσθημα των πολιτών προσπαθούσαν να εκμεταλλευτούν κα το πορτοφόλι τους, πουλώντας τους εικόνες, κομποσκοίνια και άλλα είδη ευτελούς αξίας σε τιμές που συνέφεραν τις ίδιες και τους εξασφάλιζαν ένα καλό εισόδημα.

Στα Γιάννινα είχαν φτάσει από το Περιστέρι με αφορμή τη διοργάνωση του παζαριού στη Βουνοπλαγιά και με στόχο στη συνέχεια να παραμείνουν και σε άλλα παζάρια της Ηπείρου. Μόνο που στάθηκαν άτυχες.

Άλλωστε και στο παρελθόν η αστυνομία είχε αποκαλύψει ανάλογα περιστατικά. Έτσι μετά την πρώτη σύλληψη το κουβάρι ξετυλίχθηκε και στα χέρια της Ασφάλειας Ιωαννίνων βρίσκονται πλέον τέσσερις γυναίκες.

.Σήμερα η επαναφορά της Τζένοα για Φετφατζίδη και Μπεσίκτας για Χολέμπας

Μέχρι τις καθυστερήσεις της μεταγραφικής περιόδου θα παραμείνει αμείωτο το ενδιαφέρον στον Ολυμπιακό. Κι αν οι πιθανότητες πλέον να γίνει κι άλλη μεταγραφή, πέραν αυτής του Μάρκο Σκέποβιτς που θα είναι η 18η (!), είναι μάλλον μηδαμινές, το ενδεχόμενο αποχωρήσεων είναι μεγάλο.

Η επικείμενη προσθήκη του Σέρβου επιθετικού σε συνδυασμό με την παρουσία και την αποτελεσματικότητα των Σαβιόλα και Μήτρογλου ωθεί στην έξοδο τον Ράφικ Τζεμπούρ. 

Ο Αλγερινός φορ είχε δείξει τη διάθεση να επιστρέψει στην ομάδα, από τη στιγμή που δεν βρήκε πρόταση που να καλύπτει τον ίδιο και ταυτόχρονα τον Ολυμπιακό. Πλέον όμως δεν υπάρχει «χώρος» για εκείνον στην ομάδα και δεν είναι διόλου απίθανο να αποχωρήσει στο φινάλε των μεταγραφών. Α

ν δεν συμβεί αυτό, δεν αποκλείεται να κινηθούν και νομικές διαδικασίες από την ΠΑΕ εναντίον του, αφού απουσίαζε για μεγάλο διάστημα από τις υποχρεώσεις του χωρίς άδεια.

Φετφατζίδης και Χολέμπας

Σήμερα θα ξεκαθαρίσει το μέλλον των Γιάννη Φετφατζίδη και Χοσέ Χολέμπας. Αμφότεροι έμειναν χθες εκτός αποστολής του Ολυμπιακού για το ματς με τον Λεβαδειακό, κάτι που μπορεί να σημαίνει πολλά.

Για τον πρώτο η Τζένοα αναμένεται σήμερα να επανέλθει με βελτιωμένη πρόταση. Φημολογείται πως οι Ιταλοί θα προσφέρουν 4 εκατ. ευρώ για το 75% των δικαιωμάτων του.

Για τον δεύτερο, η Μπεσίκτας λέγεται πως θα επιχειρήσει να τον αποκτήσει δανεικό από τον Ολυμπιακό. Οι Τούρκοι ήλπιζαν να πάρουν τον Άλεξ Μπούτνερ από τη Μαν. Γιουνάιτεντ με τη μορφή δανεισμού, αλλά η υπόθεση δεν έχει προχωρήσει και στράφηκαν εκ νέου στον ομογενή άσο των «ερυθρόλευκων». 


Οι Πειραιώτες δύσκολα θα συναινέσουν σε παραχώρηση του παίκτη με τη μορφή δανεισμού, αλλά από την άλλη η Μπεσίκτας μετά την αποβολή της από την Ευρώπη για στημένους αγώνες δεν θέλει να διαθέσει ένα ποσό κοντά στα 2 εκατ. ευρώ που φέρεται να αξιώνει ο Ολυμπιακός.

.Αλλάζει και πάλι το μέτρο της συλλογής αποδείξεων

Ανατροπές στη συλλογή αποδείξεων αποφασίστηκαν σε σύσκεψη στο υπουργείο οικονομικών για μισθωτούς και συνταξιούχους. Πλέον οι φορολογούμενοι θα συγκεντρώνουν μόνο συγκεκριμένες αποδείξεις από επαγγελματίες.

Σε σύσκεψη στο υπουργείο οικονομικών εξετάσθηκε η θέσπιση φορολογικών κινήτρων για όσους συλλέγουν αποδείξεις από συγκεκριμένους κλάδους όπου παρατηρείται εκτεταμένη φοροδιαφυγή, αλλά και η κατάργηση του φορο -πέναλτι που επιβάλλεται σήμερα επί της αξίας των αποδείξεων που δεν έχει συγκεντρώσει ο φορολογούμενος.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι φορολογούμενοι δεν θα είναι πλέον υποχρεωμένοι να συλλέγουν αποδείξεις από σούπερ μάρκετ, πρατήρια καυσίμων, κ.α., ενώ ειδική βαρύτητα θα έχουν οι αποδείξεις υδραυλικών, ηλεκτρολόγων, δικηγόρων, ιατρών, κ.α.

Οι αλλαγές που αποφασίστηκαν θα ισχύσουν για τη συλλογή αποδείξεων από τη νέα χρονιά, δηλαδή για τη φορολογική δήλωση που θα γίνει το 2015 και θα αφορά στα εισοδήματα του 2014.

Σημειώνεται πως σήμερα υποχρεωμένοι να συγκεντρώνουν αποδείξεις είναι μόνο οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, καθώς όλες οι υπόλοιπες κατηγορίες φορολογούμενων έχουν εξαιρεθεί από τη συγκέντρωση αποδείξεων και λαμβάνουν τιμολόγια για τις επαγγελματικές τους δαπάνες.

Το υπουργείο Οικονομικών θα στείλει τις προτάσεις του στην τρόικα μέχρι την Παρασκευή και θα αναμένει τις σχετικές απαντήσεις προκειμένου να τις επεξεργασθεί. Οι αλλαγές στις αποδείξεις θα περιληφθούν στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου και αφού πρώτα δοθεί σε δημόσια διαβούλευση.

.Αλέξης Τσίπρας: Να σαρωθούν οι φθαρμένοι βλαχοδήμαρχοι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

Σε μείζονα πολιτική προτεραιότητα για το ΣΥΡΙΖΑ ανέδειξε ο Αλέξης Τσίπρας τις επικείμενες εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το Σάββατο κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. 
Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε τις εκλογές μάχη για τη δημοκρατία, τονίζοντας ότι πρέπει, θα είναι ζήτημα ζωής και θανάτου για τον ίδιο το λαό, να νικήσει ο λαός. Αναλυτικότερα, τα σημεία της ομιλίας του για την Τ.Α. και την επικείμενη αναμέτρηση της κάλπης έχουν ως εξής: 

Η σημερινή μας ΚΕ, πέραν της ιδιαίτερης σημασίας που έχει καθώς είναι ουσιαστικά η πρώτη μετά τη συγκρότηση των νέων... περισσότερα »

.Νέα λουκέτα σε φοροφυγάδες έβαλε το ΣΔΟΕ

Νέα λουκέτα σε τέσσερις επιχειρήσεις για μη έκδοση φορολογικών στοιχείων έβαλε το ΣΔΟΕ.

Το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος πραγματοποίησε το τριήμερο 30/8 έως 01/9/2013 ελέγχους και διαπίστωσε πως επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος και είχαν έδρα στις πόλεις Καλαμάτα, Βόλο, Τρίκαλα και Κομοτηνή δεν εξέδιδαν αποδείξεις. Έτσι, προχώρησε σε 48ωρη αναστολή λειτουργίας των εν λόγω επιχειρήσεων.

Πέραν του μέτρου της αναστολής λειτουργίας, ακολούθησε η διαδικασία για την επιβολή του διοικητικού προστίμου, ο καταλογισμός των φόρων και η υποβολή μηνυτήριας αναφοράς. Σε δύο περιπτώσεις εφαρμόσθηκε η αυτόφωρη διαδικασία και οι υπαίτιοι συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.