.ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΕΤΤΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ


.Εξαιρούνται από τον φόρο υπεραξίας τα ακίνητα που αποκτήθηκαν πριν το 1995

 Εξαιρούνται από τον Φόρο Υπεραξίας Ακινήτων ακίνητα που έχουν αποκτηθεί πριν από το 1995, σύμφωνα με την τελική ρύθμιση που περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο. Παράλληλα, για τον υπολογισμό του φόρου θα γίνεται αποπληθωρισμός προκειμένου να περιορίζεται η επιβάρυνση για τα ακίνητα που έχουν αποκτηθεί σε περιόδους υψηλού πληθωρισμού. 

Την εξαίρεση των ακινήτων που έχουν αποκτηθεί πριν από το 1995 προανήγγειλε και ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης, στην ομιλία του στο 10o Athens Tax Forum του Ελληνο - Αμερικάνικου Επιμελητηρίου. 

Ο κ. Μαυραγάνης ανακοίνωσε ακόμη ότι από τον Φόρο Υπεραξίας Εισηγμένων Μετοχών απαλλάσσονται οι μικρομέτοχοι. Ειδικότερα, ο φόρος θα επιβάλλεται μόνον εφόσον αυτός που πωλεί μετοχές συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο εταιρείας με ποσοστό τουλάχιστον 0,5% και οι μετοχές έχουν αποκτηθεί από την 1η Ιανουαρίου του 2009 και έπειτα.

.Στην αντεπίθεση η Ρωσία

Η ρωσική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι υιοθετεί αντίποινα εναντίον «ορισμένων χωρών της Δύσης» πέραν των ΗΠΑ, απευθύνοντας μια προειδοποίηση που μοιάζει να βάζει στο στόχαστρο κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά όχι την ΕΕ στο σύνολό της.

Η ΕΕ, ακολουθώντας το παράδειγμα των ΗΠΑ, διεύρυνε εδώ και μια εβδομάδα τον κατάλογο των υψηλόβαθμων αξιωματούχων, περιλαμβανομένου του αντιπροέδρου της ρωσικής κυβέρνησης και των προέδρων των δύο νομοθετικών σωμάτων, σε βάρος των οποίων επιβάλλει στοχευμένες κυρώσεις –ταξιδιωτικές απαγορεύσεις και δέσμευση περιουσιακών τους πόρων– με τον κατάλογο να περιλαμβάνει πλέον 33 πρόσωπα.
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, ο Αλεξάντερ Λουκασέβιτς ανέφερε ότι η Ρωσία έχει ήδη ανακοινώσει ότι επιβάλλει «κυρώσεις σε ανταπόδοση εναντίον αξιωματούχων και βουλευτών των ΗΠΑ και του Καναδά, και ότι ο κατάλογος αυτός παραμένει ανοικτός».
«Κατόπιν κάποιες χώρες της Δύσης, ακολουθώντας το παράδειγμα των ΗΠΑ, επέκτειναν τον κατάλογο των κυρώσεων, προσθέτοντας καινούργια ονόματα Ρώσων υπηκόων. Τέτοιες ενέργειες δε μπορούν να μείνουν αναπάντητες. 
Η ρωσική πλευρά έχει λάβει μέτρα σε αντίποινα, τα οποία είναι κατ’ ουσίαν συμμετρικά» προσέθεσε ο εκπρόσωπος χωρίς ωστόσο να αναφέρει κάποιο συγκεκριμένο όνομα.
Μια διπλωματική πηγή διευκρίνισε μιλώντας στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti ότι τα πρόσωπα τα οποία στοχοθετούνται από τις νέες αυτές ρωσικές κυρώσεις δεν θα λάβουν καμιά προειδοποίηση. «Αυτοί που περιλαμβάνονται στον κατάλογο θα το μάθουν όταν παρουσιαστούν στα ρωσικά σύνορα» εξήγησε η πηγή αυτή.

.Έντονες αντιδράσεις συλλόγων και φορέων για το πολυνομοσχέδιο

Σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης εξαπέλυσαν σήμερα, σε κοινή συνέντευξη Τύπου, οι εκπρόσωποι του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, της Ένωσης Ελληνικού Βιβλίου, της Συντεχνίας Αρτοποιών Αθηνών Προαστίων Περιχώρων και του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας, σχετικά με τις ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου που αφορούν τους κλάδους τους, που -όπως είπαν- διαλύουν τον παραγωγικό ιστό, καθιστώντας τη χώρα «κινεζοποιημένη επαρχία» της ΝΑ Ευρώπης.

«Τα μέτρα που επιχειρεί να θέσει σε ψήφιση η κυβέρνηση με εκβιαστικά διλήμματα προς την ελληνική Βουλή, δεν έχουν μόνο καταστροφικές συνέπειες για τους κλάδους μας, ουσιαστικά αποτελούν συνολικό κίνδυνο για την ελληνική κοινωνία και την οικονομία της χώρας» ανέφεραν.

Άφησαν σαφείς αιχμές για οικονομικά συμφέροντα που κρύβονται, όπως είπαν, πίσω από τις αλλαγές που προωθούνται, εκφράζοντας αμφιβολίες για την παρέμβαση των εκπροσώπων της τρόικας στα συγκεκριμένα μέτρα. 

«Η κυβέρνηση τα κάνει από μόνη της και όχι κατόπιν εντολής της τρόικας, εξυπηρετώντας συμφέροντα» υποστήριξε ο πρόεδρος του ΦΣΑ Κώστας Λουράντος.

.Φ. Λαμπέρτ: Δεν θα υπάρξει ευημερία για κανέναν, σπρώχνοντας την Ελλάδα σε μια κατάσταση τριτοκοσμικής χώρας

 «Η Ελλάδα μπορεί να γίνει παραγωγός και εξαγωγέας ανανεώσιμης ενέργειας και αυτό μπορεί να γίνει γρήγορα. Μπορεί να πάρει 10-15-20 χρόνια, ούτε καν μια γενιά» τονίζει σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Βέλγος ευρωβουλευτής των Πρασίνων, Φιλίπ Λαμπέρτ. «Έτσι θα αλλάξει η συζήτηση. 

Γιατί αν οι χώρες της περιφέρειας εξάγουν ενέργεια στην υπόλοιπη Ευρώπη θα είμαστε όλοι πιο ίσοι. Όλοι θα προσφέρουμε κάτι στο κοινό καλό.
 Άρα θα ήθελα η Γερμανία να αγοράζει ενέργεια από την Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Ισπανία, την Ιρλανδία, το Βέλγιο. 
Αυτό θα ήταν πολύ ενδιαφέρον, να συμβάλουμε όλοι στην κοινή οικονομία, στο κοινό καλό, στο κοινό μέλλον, στην ευημερία» σημειώνει ο Βέλγος ευρωβουλευτής.

«Το κλειδί είναι να καταλάβουν οι άνθρωποι ότι δεν θα υπάρξει ευημερία για κανέναν, αν η Ευρώπη μεταβληθεί σε μια οικονομική, κοινωνική ή περιβαλλοντική έρημο, σπρώχνοντας την Ελλάδα σε μια κατάσταση τριτοκοσμικής χώρας. 
Και όλα αυτά στην Ευρώπη, την πλουσιότερη ήπειρο του πλανήτη. Αγανακτώ όταν ακούω ότι πολλοί Έλληνες δεν έχουν πρόσβαση στην περίθαλψη. 

Το βρίσκω σκανδαλώδες να συμβαίνει στην Ευρώπη. Και αυτό πρέπει να το αλλάξουμε. Πρέπει να γίνει σαφές ότι η λιτότητα δεν είναι πολιτική, δεν ενισχύει την ευημερία και για αυτό πρέπει να κοιτάξουμε για εναλλακτικές λύσεις» προσθέτει ο Φιλίπ Λαμπέρτ.

.Οι έφηβοι του ευρωπαϊκού Νότου είναι λιγότερο υγιείς και πιο παχουλοί από τους συνομηλίκους τους του Βορρά

Οι έφηβοι των πόλεων του ευρωπαϊκού Νότου είναι πιο παχείς και έχουν γενικά χειρότερη υγεία σε σχέση με τους εφήβους του ευρωπαϊκού Βορρά, όπως δείχνει μια νέα ευρωπαϊκή έρευνα με ελληνική συμμετοχή.

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Υγιεινός τρόπος ζωής στην Ευρώπη μέσω διατροφής στην εφηβεία», οι επιστήμονες πήραν δείγματα αίματος για ανάλυση και, παράλληλα, αξιολόγησαν τη σωματική ικανότητα των νέων (δύναμη, ταχύτητα, καρδιαναπνευστική λειτουργία), το πάχος (ολικό και κοιλιακό), καθώς και τον καρδιομεταβολικό κίνδυνο (μετρώντας το επίπεδο των λιπιδίων, της αρτηριακής πίεσης, της ινσουλινοαντοχής κ.α.).

Όλοι σχεδόν οι ανωτέρω δείκτες έδειξαν ότι οι νοτιοευρωπαίοι έφηβοι είναι σε χειρότερη σωματική «φόρμα» και πιο παχείς από τους βορειοευρωπαίους συνομηλίκους τους. Αυτό οφείλεται κυρίως στο ότι ασκούνται λιγότερο, πράγμα που εξηγεί σε μεγάλο βαθμό γιατί υστερούν σε ταχύτητα και καρδιαναπνευστική λειτουργία.

.Προσδέθηκε το Σογιούζ στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Ρωσικό διαστημόπλοιο Σογιούζ που μετέφερε δύο Ρώσους και έναν Αμερικανό προσδέθηκε σήμερα στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, με καθυστέρηση δύο ημερών λόγω τεχνικού προβλήματος. Το διαστημόπλοιο «ΤMA-12M» με πλήρωμα τους Ρώσους Αλεξάντρ Σκβορτσόφ και Ολεγκ Αρτέμγεφ και τον αμερικανό αστροναύτη Στίβεν Σουάνσον πέτυχε την πρόσδεση την προγραμματισμένη ώρα στις 03.53΄ώρα Μόσχας (01.53' ώρα Ελλάδος), ανακοίνωσε η ρωσική διαστημική υπηρεσία. 

«Η πρόσδεση του επανδρωμένου διαστημοπλοίου στον ΔΔΣ πραγματοποιήθηκε. Όλα τα συστήματα λειτουργούν κανονικά», ανακοίνωσε η Roskosmos, ενώ η ρωσική τηλεόραση μετέδιδε απευθείας εικόνες από την πρόσδεση. 

Οι τρεις αστροναύτες αναμένονταν κανονικά στον ΔΔΣ το πρωί της Τετάρτης, έξι ώρες μόνο μετά την απογείωση του Σογιούζ από το Καζακστάν, αλλά το διαστημόπλοιό τους παρουσίασε τεχνικό πρόβλημα κατά την προσέγγισή του ενώ ήταν σε τροχιά.  Το πλήρωμα αναμένεται να πραγματοποιήσει αποστολή 170 ημερών κατά τις οποίες θα προβεί σε τουλάχιστον 100 επιστημονικά πειράματα για τη Ρωσία και τις ΗΠΑ. 

.Ν. Αναστασιάδης: Οι υδρογονάνθρακες μπορούν να αποτελέσουν καταλύτη για επίλυση του Κυπριακού

Την πεποίθηση ότι οι υδρογονάνθρακες μπορούν να αποτελέσουν καταλύτη για την επίλυση του Κυπριακού, εξέφρασε ο Κύπριος πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, μιλώντας στο επίσημο δείπνο του 3ου Ενεργειακού Συμποσίου. Φανταστείτε, ανέφερε, τον ίδιο χάρτη της περιοχής, με λυμένα τα προβλήματα Κύπρου και Τουρκίας. 
Στο πλαίσιο μιας ομοσπονδίας, πρόσθεσε, και οι δύο κοινότητες θα έχουν δικαίωμα στον φυσικό πλούτο της χώρας, κατ αναλογία του μεγέθους της καθεμιάς.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι, για τη Λευκωσία, προτιμητέα λύση είναι η διέλευση αγωγού μέσω Ελλάδας, επισημαίνοντας ωστόσο ότι ο ίδιος δεν είναι ειδικός. Αυτό, σημείωσε, θα αποτελέσει αντικείμενο τεχνοοικονομικής μελέτης και μελέτης οικονομικής βιωσιμότητας.  Ο πρόεδρος Αναστασιάδης διαβεβαίωσε ότι οι εισηγήσεις και τα πορίσματα του συμποσίου θα αποτελέσουν πολύτιμο οδηγό για τη χάραξη της ενεργειακής πολιτικής της κυβέρνησης.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της οικονομίας, τόνισε ότι έχει παρέλθει ο κίνδυνος της πλήρους χρεοκοπίας που αντιμετώπιζε η Κύπρος. Ύστερα από δώδεκα μήνες σκληρής δοκιμασίας, εφαρμογής μέτρων και αυστηρής τήρησης των υποχρεώσεων της Κύπρου έναντι των δανειστών της, τόνισε, η οικονομία εισήλθε σε πορεία διόρθωσης και το τραπεζικό σύστημα σε πορεία σταθεροποίησης.Είναι φανερό, επισήμανε, ότι η Κύπρος μπήκε στον δρόμο της παλινόρθωσης της οικονομίας της, γεγονός που δεν διαφεύγει της προσοχής και της εκτίμησης των διεθνών πιστωτών της, αλλά και του διεθνούς Τύπου. 

.Προβληματισμός για πολυνομοσχέδιο

Ταμειακό άνοιγμα στα ασφαλιστικά ταμεία που σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ενδέχεται να αγγίξει το 1,5 δισ. ευρώ προκαλεί η προβλεπόμενη απο το πολυνομοσχέδιο κατάργηση 24 κοινωνικών πόρων σε συνδυασμό με τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και τη δέσμευση απο το υπουργείο οικονομικών μέρους των κονδυλίων που κατευθύνονται προς τον λογαριασμό αλληλεγγύης γενεών.
Προβληματισμός για τους ασφαλισμένους επικουρικών ταμείων που στερούνται τον κοινωνικό πόρο καθώς ισχύει η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος που προβλέπει παρεμβάσεις κάθε φορά που παρατηρείται αναντοιστιχία στα οικονομικά των επικουρικών ταμείων
Έξι μήνες νωρίτερα θα υλοποιηθούν οι αλλαγές στην επικουρική ασφάλιση και στον τον τρόπο υπολογισμού της σύνταξης που εκτιμάται οτι θα οδηγήσει σε μειώσεις συντάξεων ακόμη και 40%.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.