.Κινητοποιήσεις με το πρώτο κουδούνι


Aρχίζει αύριο 11 Σεπτεμβρίου η νέα σχολική χρονιά και χιλιάδες μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων, θα καθίσουν στα θρανία για ένα σχολικό έτος που φαίνεται ότι η οικονομική κρίση και τα προβλήματα το καθιστούν ιδιαίτερα δύσκολο.

Ήδη, οι εκπαιδευτικοί έχουν εξαγγείλει κινητοποιήσεις και σήμερα πρόκειται να συναντηθούν με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, ενώ έχουν ανοιχτά δεκάδες ζητήματα.

Συγκεκριμένα οι δάσκαλοι έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία για μεθαύριο Τετάρτη, ενώ την ίδια μέρα έχουν εξαγγείλει τρίωρες στάσεις εργασίας και οι καθηγητές.

Την Τετάρτη, άλλωστε, δάσκαλοι και καθηγητές έχουν εξαγγείλει συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας.

Η ΟΛΜΕ, σε ανοιχτή επιστολή της προς τους γονείς αναφέρεται στα προβλήματα της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών και ζητά τη συμπαράστασή τους με στόχο, όπως λέει: «Να υπερασπίσουμε με λογισμό και όνειρο το μέλλον των παιδιών μας».

Σε κινητοποιήσεις όμως, προχωρούν και οι καθηγητές στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Οι Πανεπιστημιακοί έχουν προτείνει στους συλλόγους τους κινητοποιήσεις, αρχής γενομένης από σήμερα με 24ωρη απεργία, ενώ στα ΤΕΙ είναι σε εξέλιξη πενθήμερη αποχή των εκπαιδευτικών έως τις 14 Σεπτεμβρίου. 

Ως εκ τούτου, φοιτητές και σπουδαστές που έχουν αυτές τις μέρες την εξεταστική περίοδο θα πρέπει να επικοινωνούν με τις γραμματείες των τμημάτων τους για να διαπιστώσουν εάν οι καθηγητές τους συμμετέχουν στην απεργία.

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Παιδείας κάνει αγώνα δρόμου για τη νέα σχολική και ακαδημαϊκή χρονιά. 

Ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος, έχει διαβεβαιώσει ότι τα βιβλία θα βρίσκονται στα σχολεία και ότι το υπουργείο έχει προετοιμαστεί για την αντιμετώπιση των τυχόν εκπαιδευτικών κενών, με ορθολογικότερη κατανομή του εκπαιδευτικού προσωπικού. 

Ο ίδιος μάλιστα φαίνεται να συμπαρίσταται στους εκπαιδευτικούς και στα αιτήματά τους για καλύτερες μηνιαίες αποδοχές.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.