.Τα μέτρα που ζητάει η τρόικα


Η εμμονή της τρόικας σε απολύσεις, εφαρμογή σκληρών μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις αλλά και η εφαρμογή ελαστικών ρυθμίσεων στην αγορά εργασίας οδήγησαν σε ναυάγιο τόσο τη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου, όσο και τη συνάντηση του Γιάννη Στουρνάρα με το κλιμάκιο των υψηλόβαθμων στελεχών των δανειστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες σημείο τριβής είναι τα ισοδύναμα μέτρα και εμμένει σε απολύσεις στο Δημόσιο, εφαρμογή των μειώσεων μισθών και των ελαστικών ρυθμίσεων στην αγορά εργασίας, στο κλείσιμο ΔΕΚΟ, στην περικοπή δώρων και επιδομάτων στο δημόσιο τομέα και της 13ης και της 14ης σύνταξης για τους συνταξιούχους δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

Χθες πάντως κατά την έξοδό τους από το Μέγαρο Μαξίμου, τόσο ο Φώτης Κουβέλης όσο και ο Ευ. Βενιζέλος, τόνισαν ότι η τρόικα και οι εταίροι πρέπει να κατανοήσουν πως ο ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλο και κινδυνεύει η κοινωνική συνοχή.

Όπως δήλωσαν, η συνάντηση θα επαναληφθεί την επόμενη Τετάρτη, μετά τις συναντήσεις του Πρωθυπουργού με την τρόικα και τον Μάριο Ντράγκι.

Στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, μετά τη συνάντηση που είχε με το κλιμάκιο ο υπουργός, έλεγε πως η τρόικα έχει αναμενόμενες ενστάσεις για ορισμένα μέτρα, και ζητά περαιτέρω εξειδίκευση. 

Άλλο στέλεχος που μετείχε στη σύσκεψη ανέφερε ότι για να εγγραφούν έσοδα από τη φοροδιαφυγή πρέπει να αποδειχτεί η αποτελεσματικότητα των μηχανισμών και η δυνατότητα είσπραξης.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.