.Στην οικονομία τα έκαναν μπάχαλο... μένει να παραδώσουν και μερικά νησιά στους Τούρκους

Όταν ξεκίνησαν οι νέες τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο και ο υπουργός Άμυνας έκανε καθημερινά σόου, είχαμε γράψει ένα άρθρο που έλεγε ότι τα εθνικά θέματα δεν αντιμετωπίζονται με τζάμπα μαγκιές(όχι αυτές του Βαγγέλα) και επικοινωνιακά κόλπα.
Δεν είναι ζητήματα που λύνονται με όρους ψευτοπατριωτικής διάθεσης προκειμένου να φτιάξει ο πρωθυπουργός ή ο εκάστοτε υπουργός το προφίλ του ως μεγάλου πατριώτη και όλοι οι υπόλοιποι είναι ανθέλληνες.
Πριν από λίγες ημέρες, σε μια έξαρση «ιερής οργής» ο Πάνος Καμμένος απείλησε τους Τούρκους ότι αν πατήσουν το πόδι τους στα Ίμια δεν θα ξέρουν πως να φύγουν και άλλα τέτοια λιμανίσια.
Χθες, μια... διαρροή κορυφαίου στελέχους του Πενταγώνου (όλοι λένε ξεκάθαρα ότι είναι ο υπουργός) δήλωσε ότι αναμένεται «θερμό» επεισόδιο στο Αιγαίο ή την Κύπρο στις αρχές καλοκαιριού, όταν η Total θα ξεκινήσει γεωτρήσεις.
Πρόκειται για μια δήλωση που καταρρίπτει όσα γράφαμε, ότι δηλαδή τα εθνικά θέματα χρειάζονται ψυχραιμία και σοβαρότητα. Πώς είναι δυνατόν ένας κορυφαίος υπουργός, ένας υπουργός Άμυνας ή ακόμη κι ένα κορυφαίο στέλεχος να κάνει τέτοιες δηλώσεις; Είναι αδιανόητο με τόση προχειρότητα να δημιουργείται μείζον θέμα, ακόμη κι αν η Λευκωσία έσπευσε να το διαψεύσει.
Πρώτον, υπάρχουν αποδείξεις για κάτι τέτοιο ή απλά πετάμε μια... ψεκασμένη θεωρία κι όποιον πάρει ο χάρος;
Δεύτερον, ακόμη κι αν είναι αλήθεια. Ακόμη κι αν οι μυστικές υπηρεσίες, οι ΟΥΚάδες, οι πράκτορες στην Τουρκία ή όποιος άλλος έδωσε την πληροφορία αυτή, είναι δυνατόν να την αποκαλύπτει κάποιο στέλεχος της κυβέρνησης; Μπορεί να δρα παρορμητικά ένας υπουργός και να βγάζει στο φως top secret πληροφορίες; Αφενός προκαλεί μια αίσθηση ανασφάλειας κι αφετέρου προειδοποιεί τον αντίπαλο ο οποίος μπορεί να αλλάξει τη στρατηγική του.
Κι αν δηλαδή η Άγκυρα δεν κάνει θερμό επεισόδιο το καλοκαίρι αλλά νωρίτερα τότε που θα ρίξουμε τις ευθύνες; Στον Έλληνα υπουργό που την προειδοποίησε;
Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Κάποιος πρέπει να τον «μαζέψει» και τον κ. Καμμένο αλλά και όσους «θερμοκέφαλους» νομίζουν ότι τα ελληνοτουρκικά είναι «κλέφτες κι αστυνόμοι» που έπαιζαν μικροί και πυροβολούσαν στο Αιγαίο.
Πρώτα – πρώτα απαιτείται σωστή διαχείριση της κατάστασης. Αν πέσουμε στην παγίδα που μας στήνουν οι Τούρκοι θα χάσουμε. Και η παγίδα είναι ένα πραγματικό θερμό επεισόδιο ώστε να αναγκαστεί η Ελλάδα να κάτσει στο τραπέζι ακόμη και για τα θέματα που είναι αδιαπραγμάτευτα. Να κάτσουμε στο τραπέζι από μειονεκτική θέση κι αυτοί να ζητούν νέα συνθήκη της Λωζάνης;

Δεύτερον, η ανευθυνότητα είναι ο χειρότερος σύμβουλος στις κρίσεις. Και στα χέρια ανεύθυνων που ενδιαφέρονται για την προσωπική τους προβολή, είναι σίγουρο ότι η Ελλάδα θα δεινοπαθήσει. Κι αυτό το λέμε για το σύνολο της κυβέρνησης που όπου καταπιάστηκε έφερε την καταστροφή. Στην οικονομία τα έκανε μπάχαλο. Μένει να παραδώσει και μερικά νησιά στους Τούρκους επειδή δεν ξέρει τι της γίνεται.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.