.Στην κόψη του ξυραφιού τα ειδικά μισθολόγια


Εντός της εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών οι οποίοι στηρίζουν την κυβέρνηση προκειμένου να αποφασίσουν για την οριστικοποίηση του πακέτου των μέτρων ύψους 11,5 δισ. ευρώ.

Αύριο, ο Γιάννης Στουρνάρας θα συναντηθεί στο Βερολίνο με τον γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τον οποίο θα ενημερώσει για την βαθιά ύφεση της οικονομίας μας και τα μέτρα, ενώ αναμένεται να ζητήσει να ξαναρχίσει η εκταμίευση των κονδυλίων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων. Νωρίτερα, θα δει και τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Γκ. Βεστερβέλε.


Την Κυριακή ο κ. Στουρνάρας θα συναντηθεί με τους επικεφαλής της τρόικας, οι οποίοι την επομένη θα έχουν συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Την Παρασκευή ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι, ενώ τις επόμενες ημέρες θα έχει συνομιλίες με τον επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.


«Αγκάθι» για την λήψη των αποφάσεων αποτελεί το ενδεχόμενο μειώσεων στα ειδικά μισθολόγια.

Ο κ. Στουρνάρας συναντήθηκε με αντιπροσωπεία των ενστόλων και των πανεπιστημιακών. 

Η συνάντηση με τους ένστολους διήρκησε μόνο 15 λεπτά, καθώς, όπως ανακοίνωσαν κατά την έξοδό τους, βρέθηκαν προ ειλημμένων αποφάσεων ενώ προανήγγειλαν κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.

Στο κενό και η συνάντηση του υπουργού με τους πανεπιστημιακούς, καθώς ο κ. Στουρνάρας τους ανακοίνωσε μεσοσταθμικές περικοπές 17,5% για φέτος ενώ αυτοί του αντιπρότειναν αυξήσεις για να επιστρέψουν στα μισθολογικά επίπεδα του 2001. Οι πανεπιστημιακοί εξήγγειλαν άμεσα κινητοποιήσεις ακόμα και μέσα στην εξεταστική περίοδο του Σεπτεμβρίου.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.