.Ξεπερασμένες συνταγές

Κι εγώ το θέλω, όλοι το θέλουμε υποθέτω, ν’ αλλάξει κάποια μέρα η Ευρώπη και να σκύψει με περισσότερο ενδιαφέρον πάνω στην καθημερινότητα των πολιτών της, αλλά μέχρι να γίνει αυτό, καλό και χρήσιμο είναι να ξέρουμε πού πατάμε, τι πρέπει να κάνουμε και μέχρι πού μας παίρνει να το ρίχνουμε στα ζοριλίκια και να επανεξαγγέλλουμε ακόμη και επαναστάσεις παγκοσμίου βεληνεκούς. Ούτε η εσωτερική αναταραχή καταλαγιάζει με αστείες τελικά μεγαλοστομίες, ούτε η διεθνής μας σχέση βελτιώνεται με ανεδαφικές απειλές που μόνο θυμηδία προκαλούν στους εταίρους μας.

Εύχομαι να είναι υπερβολικά τα δημοσιεύματα για ενδεχόμενη διετή έξοδό μας από τη Σένγκεν. Οπως ελπίζω να είναι απειλές χωρίς περιεχόμενο τα όσα ανησυχητικά για την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης δηλώνουν οι διάφοροι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Από την άλλη, όμως, δεν βλέπω τίποτα, μια κίνηση έστω, που να δείχνει ότι τα πράγματα έχουν μπει σε κάποιο δρόμο κι ότι επιτέλους ξέρουμε πού πάμε. ‘Η ότι η κυβέρνηση έχει κάποιο σχέδιο.

Πιστεύει ακόμη ότι η επίθεση είναι η καλύτερη άμυνα. Αλλά οι επιθέσεις εναντίον εσωτερικών και εξωτερικών κατεστημένων δεν πουλάνε πια. Η διαστρέβλωση στοιχείων και η δαιμονοποίηση των πολιτικών αντιπάλων είναι ξεπερασμένη συνταγή. Υστερα από έναν χρόνο στην εξουσία και τρεις εκλογικές νίκε

ς είναι αυτονόητη η προσδοκία του απλού πολίτη ν’ ακούσει με ποιον τρόπο διαχειρίστηκες και διαχειρίζεσαι την εξουσία που σου ανέθεσε και όχι αν ο Μητσοτάκης είναι κακός ή αν η Γεννηματά και ο Θεοδωράκης δεν αξιολογούν σωστά τις επιδόσεις σου και δεν υπερψηφίζουν μέτρα και αποφάσεις για τα οποία ποτέ δεν τους ρώτησες.

Προχθές ο Αλ. Τσίπρας όφειλε να κάνει απολογισμό της πρωθυπουργίας του. Και να δώσει και τις εξηγήσεις που χρωστάει για τα όσα τον κατηγορεί ο κολλητός του, ο Βαρουφάκης. Μαζί διέτρεξαν το περυσινό πεντάμηνο της διαπραγματευτικής γελοιότητας κι αυτά που διατείνεται για τους από κοινού με τον πρωθυπουργό σχεδιασμούς τους δεν ανήκουν σ’ εκείνα που ένας στοιχειωδώς εύθικτος πολιτικός τα αφήνει αναπάντητα. Το «ηθικό πλεονέκτημα» κατακτάται, δεν αυτοαπονέμεται.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.