.Προσδέθηκε το Σογιούζ στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Ρωσικό διαστημόπλοιο Σογιούζ που μετέφερε δύο Ρώσους και έναν Αμερικανό προσδέθηκε σήμερα στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, με καθυστέρηση δύο ημερών λόγω τεχνικού προβλήματος. Το διαστημόπλοιο «ΤMA-12M» με πλήρωμα τους Ρώσους Αλεξάντρ Σκβορτσόφ και Ολεγκ Αρτέμγεφ και τον αμερικανό αστροναύτη Στίβεν Σουάνσον πέτυχε την πρόσδεση την προγραμματισμένη ώρα στις 03.53΄ώρα Μόσχας (01.53' ώρα Ελλάδος), ανακοίνωσε η ρωσική διαστημική υπηρεσία. 

«Η πρόσδεση του επανδρωμένου διαστημοπλοίου στον ΔΔΣ πραγματοποιήθηκε. Όλα τα συστήματα λειτουργούν κανονικά», ανακοίνωσε η Roskosmos, ενώ η ρωσική τηλεόραση μετέδιδε απευθείας εικόνες από την πρόσδεση. 

Οι τρεις αστροναύτες αναμένονταν κανονικά στον ΔΔΣ το πρωί της Τετάρτης, έξι ώρες μόνο μετά την απογείωση του Σογιούζ από το Καζακστάν, αλλά το διαστημόπλοιό τους παρουσίασε τεχνικό πρόβλημα κατά την προσέγγισή του ενώ ήταν σε τροχιά.  Το πλήρωμα αναμένεται να πραγματοποιήσει αποστολή 170 ημερών κατά τις οποίες θα προβεί σε τουλάχιστον 100 επιστημονικά πειράματα για τη Ρωσία και τις ΗΠΑ. 

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.