.Ποιες είναι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές που θα διαγράφει η εφορία

Τις διαδικασίες για τον διαχωρισμό των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο σε εισπράξιμες και μη, ορίζει εγκύκλιος του γενικού γραμματέα εσόδων Χάρη Θεοχάρη.
Οι μη εισπράξιμες οφειλές αφού εξαντληθούν όλες οι διαδικασίες είσπραξης τους - περιλαμβανομένων των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης - θα «τοποθετούνται» σε ειδική κατηγορία προκειμένου το βάρος να δοθεί στις οφειλές που μπορούν να εισπραχτούν.

Στην εγκύκλιο ορίζεται ότι για να χαρακτηριστούν ως ανεπίδεκτες είσπραξης οι οφειλές πρέπει αποδεδειγμένα να έχουν εξαντληθεί σωρευτικά όλες οι ενέργειες για τον εντοπισμό πηγών αποπληρωμής και αναγκαστικής είσπραξης, χωρίς να έχει επιτευχθεί η πλήρης εξόφληση των οφειλών.

Σημειώνεται, επίσης, ότι οφειλή που έχει καταχωρισθεί στο ειδικό βιβλίο ανεπίδεκτων είσπραξης διαγράφεται από το βιβλίο αυτό και επαναχαρακτηρίζεται ως εισπράξιμη, εάν πριν από την παραγραφή της διαπιστωθεί ότι υπάρχει ή αποκτήθηκε από τον οφειλέτη ή συνυπόχρεο πρόσωπο περιουσιακό στοιχείο που καθιστά δυνατή τη μερική ή ολική εξόφληση της οφειλής.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.