.Ιστορική χειραψία Μπ. Ομπάμα - Ρ. Κάστρο

Ο Ραούλ Κάστρο χαμογέλασε όταν ο Ομπάμα, πηγαίνοντας στο βήμα για τη σύντομη ομιλία του για τον Μαντέλα, τον χαιρέτησε θερμά σφίγγοντάς του το χέρι, σε μια ιστορική κίνηση μεταξύ των ηγετών των δύο χωρών που είναι σε αντιπαράθεση για τουλάχιστον μισό αιώνα. Η κίνηση αυτή δείχνει μια ακόμη φορά τη βούληση του Ομπάμα να προσεγγίζει χώρες που είναι σε αντιπαράθεση με τις ΗΠΑ, σχολίασε αμερικανός αξιωματούχος.

Η χειραψία ανάμεσα στους προέδρους των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και της Κούβας Ραούλ Κάστρο θα μπορούσε να σημάνει "την αρχή του τέλους των επιθέσεων των Ηνωμένων Πολιτειών εναντίον της Κούβας", αναφέρει σήμερα ένας επίσημος κουβανικός ιστότοπος δημοσιεύοντας τη φωτογραφία της χειραψίας μεταξύ των δύο ανδρών.

Αυτή η χειραψία ανάμεσα στον Μπαράκ Ομπάμα και τον Ραούλ Κάστρο είναι η πρώτη που ανταλλάχθηκε δημοσίως μεταξύ προέδρων αυτών των δύο χωρών μετά την Επανάσταση στην Κούβα, το 1959. 

Οι δύο χώρες διέκοψαν τις επίσημες διπλωματικές σχέσεις τους το 1961. Το 2000 στη Νέα Υόρκη, στη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής της Χιλιετίας, ο πατέρας της κουβανικής Επανάστασης Φιντέλ Κάστρο και ο αμερικανός πρόεδρος Μπιλ Κλίντον είχαν χαιρετίσει ο ένας τον άλλο χωρίς να κάνουν χειραψία, είχε εξηγήσει ο ίδιος ο Φιντέλ Κάστρο.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.