. Φόρους για όλα τα ακίνητα φέρνει το 2014

Στα χαρτιά εμφανίζεται αναλογικός ο νέος Ενιαίος Φόρος Ακινήτων, καθώς ακόμη και σε περιπτώσεις φορολογουμένων με περιουσία μεσαίας αξίας η επιβάρυνση καταγράφει έντονη προοδευτικότητα και δεν διαφοροποιείται από τον σημερινό Φόρο Ακίνητης Περιουσίας και το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων (ΕΕΤΑ).

Το τελικό κείμενο του σχεδίου νόμου για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων (ΕΝΦΑ) αναμένεται να εισαχτεί στη Βουλή στις 4 Νοεμβρίου και να ψηφισθεί έως τις 14 Νοεμβρίου. Ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου 2014 και στοχεύει στην βεβαίωση εσόδων ύψους 3,5 δισ. ευρώ.

Σε γενικές γραμμές οι μεγάλοι χαμένοι από τον νέο φόρο είναι τα οικόπεδα, τα διατηρητέα και ιστορικά κτίρια, τα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα και τα ξενοίκιαστα ακίνητα πλήττονται ιδιαίτερα από τον νέο φόρο.

Ο φόρος θα εφαρμόζεται με συντελεστές από 2,3 ευρώ έως 17 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο στα κτίσματα, στα οικόπεδα θα επιβάλλεται με συντελεστές από 0,02 ευρώ έως 30 ευρώ και στα αγροτεμάχια με συντελεστές από1,5 ευρώ ανά στρέμμα.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.