.Τσίπρας: Πρέπει να ομαλοποιηθούν οι σχέσεις με το Βερολίνο


«Κατ' αρχάς, δεν συνηθίζω να συναντώ μόνο ανθρώπους με τους οποίους συμφωνώ. Και δεύτερον, έχω πάντοτε την ελπίδα όταν συνομιλώ με ανθρώπους ότι μπορώ να τους πείσω να αλλάξουν γνώμη» σημειώνει σε συνέντευξή του στη Deutsche Welle ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας, αναφερόμενος στη συνάντηση που θα έχει αύριο στο Βερολίνο με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο κ. Τσίπρας επισημαίνει ότι «είναι επιβεβλημένο να υπάρξει μια ομαλοποίηση των σχέσεων» μεταξύ της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Ελλάδας και της κυβέρνησης της Γερμανίας, η οποία διαδραματίζει «καθοριστικό ρόλο στις ευρωπαϊκές και ελληνικές εξελίξεις».

«Μπορεί αύριο να είναι κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα. Αυτό το γνωρίζει η γερμανική πλευρά. Δεν μπορούμε να ξεκινήσουμε από το μηδέν. Πρέπει να δούμε αν υπάρχει ένα πεδίο διαπραγμάτευσης κατ' αρχάς. 

Άρα το τελευταίο που με ενδιαφέρει σε αυτές τις συναντήσεις είναι η εικόνα, ο επικοινωνιακός αντίκτυπος. Με ενδιαφέρει η πραγματική πολιτική ουσία, δηλαδή, να προσπαθήσω να πείσω τον συνομιλητή μου και τη γερμανική κυβέρνηση ότι χρειάζεται αλλαγή πολιτικής για να διατηρηθεί η ευρωζώνη και βεβαίως η Ελλάδα εντός αυτής» αναφέρει ο κ. Τσίπρας.

Εξάλλου, «περισσότερο από ποτέ έτοιμος και αποφασισμένος να στηρίξει τον ελληνικό λαό στον αγώνα του για μια μεγάλη και δημοκρατική πολιτική αλλαγή» είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε εκδήλωση της γερμανικής Αριστεράς στο θέατρο "Volksbuehne", στο Βερολίνο

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.