.Θα "ιδρώσει" η Μέρκελ για να επιτύχει το ιδανικό εκλογικό αποτέλεσμα

Για πρώτη φορά ένα νέο γερμανικό αντι-ευρωπαϊκό κόμμα εμφανίζεται να ξεπερνάει το όριο του 5% που απαιτείται για την είσοδο στο κοινοβούλιο--όπως προκύπτει από δημοσκόπηση--γεγονός που υποδηλώνει ότι η καγκελάριος Αγγελα Μέρκελ δεν θα επιτύχει να σχηματίσει και πάλι τον κεντροδεξιό συνασπισμό της μετά τις εκλογές της Κυριακής.

Η δημοσκόπηση του ινστιτούτου INSA, που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της Bild και δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, εμφανίζει τους συντηρητικούς της Μέρκελ να εξασφαλίζουν το 38% και τους φιλελεύθερους συμμάχους τους στον κυβερνητικό συνασπισμό, τους Ελεύθερους Δημοκράτες (FDP), το 6%, δηλαδή συνολικά το 44%, μία ποσοστιαία μονάδα λιγότερη από το συνολικό ποσοστό που εξασφαλίζουν τα τρία κεντροαριστερά κόμματα.

Η δημοσκόπηση, η οποία διενεργήθηκε ύστερα από τις εκλογές στη Βαυαρία της περασμένης Κυριακής, εμφανίζει το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) να εξασφαλίζει 5%, το ποσοστό δηλαδή που απαιτείται για την είσοδό του στο κοινοβούλιο.

Με βάση την ίδια δημοσκόπηση, οι αντιπολιτευόμενοι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) εξασφαλίζουν 28%, οι Πράσινοι 8% και το κόμμα της Αριστεράς 9%.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.