.Λειτουργούν μόνο οι 62 από τις λουτροπόλεις


«Άνυδρη» χρονιά για τις ελληνικές λουτροπόλεις εκτιμάται ότι θα είναι το 2012: η απόφαση των ασφαλιστικών ταμείων να βάλουν «μαχαίρι» στα λουτρικά επιδόματα των ασφαλισμένων, σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση, αναμένεται να κρατήσουν φέτος χιλιάδες συνταξιούχους εκτός των πισίνων με τα ιαματικά νερά.
Στο σκηνικό αυτό, η πτώση κίνησης στις ελληνικές λουτροπόλεις υπολογίζεται ότι θα προσεγγίσει το 80%, σε σχέση με το 2011, 
όταν τις είχαν επισκεφτεί περίπου 2-2,5 εκατ. λουόμενοι, όπως δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας Ανέστης Αναστασιάδης.

Ο ίδιος επισήμανε ότι σε άλλες χώρες οι αφίξεις τουριστών για θεραπευτικό τουρισμό είναι πολλαπλάσιες σε σχέση με τις αντίστοιχες στην Ελλάδα, αναφέροντας ενδεικτικά την περίπτωση της γειτονικής Ιταλίας, όπου ξεπερνούν τα 20 εκατ. ετησίως, γεγονός που καταδεικνύει τη δυναμική του κλάδου.

Σύμφωνα με τον κ.Αναστασιάδη, οι υψηλής ποιότητας ιαματικές πηγές της χώρας μας μπορούν σε λίγα χρόνια από σήμερα- με τις ανάλογες νομοθετικές ρυθμίσεις και προγράμματα ανάπτυξης- να προσελκύουν πάνω από 10 εκατ. Έλληνες και ξένους τουρίστες ετησίως.

Σήμερα, από τις 82 οργανωμένες ελληνικές λουτροπόλεις (σ.σ. δεν περιλαμβάνονται σε αυτόν τον αριθμό οι εκατοντάδες, ακόμη, ιαματικές πηγές που έχουν εντοπιστεί), μόνο οι 62 λειτουργούν κανονικά.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.