.Ο Γεωργίου, η ομερτά και οι «Ηρακλείς» του Καραμανλισμού

Όλη αυτή η υπόθεση Γεωργίου, το σίριαλ που εξακολουθεί να βασανίζει την Ελλάδα και να απειλεί εκ νέου τις σχέσεις με τους δανειστές έχει καταντήσει πλέον βαρετό. Από το 2010 ασχολούμαστε με διάφορες εκδοχές της υπόθεσης, αναλόγως με το ποιους βολεύει η ερμηνεία των γεγονότων.
Να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Το γεγονός ότι οι Ευρωπαίοι παρεμβαίνουν με τόσο απροκάλυπτο τρόπο ζητώντας ουσιαστικά να αλλάξουν οι δικαστικές αποφάσεις, είναι απαράδεκτο. Δεν έχει κανείς δικαίωμα να υποτιμά την ελληνική δικαιοσύνη και να λειτουργεί λες και είναι το μεγάλο αφεντικό. Είπαμε. Είμαστε σε επιτροπεία αλλά όχι και να κάνουν ό,τι γουστάρουν.
Επίσης, το γεγονός ότι πρόσφατα ο Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ καταδικάστηκε είναι αναμφισβήτητο, αλλά όχι για παραποίηση στοιχείων. Κάποιοι προσπάθησαν να συνδέσουν την καταδίκη με το αν τα στοιχεία ήταν αληθινά ή όχι. Όμως, η καταδίκη ήταν γιατί δεν ενημέρωσε το δ.σ. της Υπηρεσίας και καλώς καταδικάστηκε, ασχέτως αν δεν το εμπιστευόταν, όπως έλεγε κάποιος από τους συναδέλφους του.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ψεκασμένοι και μια μερίδα της λαϊκής δεξιάς που θέλει σώνει και καλά να αθωώσει τον Καραμανλή, έχουν στήσει όλη αυτή τη φάμπρικα με τον Γεωργίου, βγάζουν ευφάνταστα σενάρια, ανακαλύπτουν νέα στοιχεία, βρίσκουν νέους μάρτυρες και εξυφαίνουν σενάρια συνωμοσίας.
Και γιατί γίνονται όλα αυτά; Ο λόγος είναι απλός. Είναι η συνέχεια της προσπάθειας που κάνει η κυβέρνηση να «ξεχάσουμε» ότι υπήρξε και η περίοδος 2004-2009 για την ελληνική οικονομία, κι όχι μόνο. Ο Τσίπρας επιμελώς αρνείται να αναφέρεται συνεχώς στην διακυβέρνηση Καραμανλή λες και υπάρχει μια ιδιότυπη συμφωνία, μια ομερτά, ειδικά για τα δημοσιονομικά. Και αυτό το κάνει για έναν απλούστατο λόγο: Γιατί με το να αθωωθεί η κυβέρνηση Καραμανλή και να στοχοποιηθεί ένα μη πολιτικό πρόσωπο (εν προκειμένω ο Γεωργίου) δικαιολογείται και όλη αυτή η ψεκασμένη θεωρία του ΣΥΡΙΖΑ πως η κατάρρευση της οικονομίας συνέβη μόλις το 2010 και πως τα μνημόνια έφεραν την κρίση κι όχι το αντίθετο. Λες και ξύπνησε ξαφνικά η χώρα και είχε έλλειμμα 15%.
Η αλήθεια είναι ότι από το 2008 προειδοποιούσαν και ο Προβόπουλος και ο Αλογοσκούφης και άλλοι για τα μακρο-οικονομικά. Η αλήθεια είναι ότι πριν πάει ο Γεωργίου στην ΕΛΣΤΑΤ είχαμε αποδεχθεί έλλειμμα πάνω από 12% και μ’ αυτό ο Παπανδρέου μας έφερε το ΔΝΤ και υπεγράφη η πρώτη συμφωνία. Ύστερα ήρθε ο Γεωργίου και άλλαξε τα στατιστικά δεδομένα για να αποκαλυφθεί ότι το πραγματικό έλλειμμα ήταν πάνω από 15%.
Ποιος θα ξεχάσει ότι ουσιαστικά ο Αλογοσκούφης έφυγε γιατί δεν ήθελαν κάποιοι να πάρουν μέτρα πριν έρθει το ΔΝΤ. Και ότι ο κακόμοιρος ο Παπαθανασίου συνομιλούσε με την Λαγκάρντ κι έγραφε τα μέτρα που έπρεπε να ληφθούν σε μια… χαρτοπετσέτα.
Η αλήθεια είναι ότι μόλις ήρθε ο Παπανδρέου απλά τα έκανε θάλασσα, όμως, είναι ανόητο και σκόπιμο το γεγονός ότι μέχρι το 2009 η ελληνική οικονομία ήταν σε άνθηση και ξαφνικά ήρθε η τρόικα και τα μνημόνια.
Δυστυχώς έγιναν πολλά λάθη επί ΝΔ την περίοδο 2004-2009. Ο Κ. Καραμανλής, όσο κι αν κάποιοι με το ζόρι θέλουν να τον αθωώσουν, φέρει μεγάλες ευθύνες ως πρωθυπουργός. Αυτά τα σενάρια συνωμοσίας ότι τον «έφαγαν» οι Ρώσοι, οι Αμερικάνοι, οι Νεφελίμ και κάτι καλικαντζαράκια των Χριστουγέννων είναι απλά ο τρόπος κάποιων να ρίξουν στάχτη στα μάτια.
Η υπόθεση Γεωργίου και η συνέχιση αυτού του σίριαλ βολεύει την κυβέρνηση. Οι Συριζαίοι γιατί συνεχίζουν το αφήγημα περί των μνημονίων και οι ψεκασμένοι του Καμμένου γιατί έτσι εμφανίζονται οι Ηρακλείς του καραμανλισμού. Άμα ο Καραμανλής έχει τέτοιους υπερασπιστές του έργου τότε έχει πέσει πολύ χαμηλά…
Το πανηγύρι αυτό πρέπει να πάψει πια και να πάμε παρακάτω. Και ο Γεωργίου να πάει σπίτι του και η ιστορία να μείνει ιστορία και ο ΣΥΡΙΖΑ με τους συμμάχους του, αριστερούς και δεξιούς να μας αδειάσουν τη γωνιά κάποια στιγμή. Διότι όσο μένουμε κολλημένοι στο παρελθόν, όσο προσπαθούμε να δικαιολογήσουμε τα αδικαιολόγητα τόσο θα μένουμε πίσω και δεν θα βγούμε ποτέ από την κρίση.

Άλλωστε, ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα. Ας κάνουμε εκείνη τη ριμάδα την Εξεταστική από την εποχή του Ανδρέα μέχρι σήμερα, ας γραφτεί κι ένα βιβλίο ευθυνών για το χάλι της χώρας μας και να τελειώνουμε. Κανείς να μην αθωώνεται εκ των προτέρων και κανείς να μη διαστρεβλώνει την αλήθεια.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.