."Να γίνει άμεσα η συζήτηση για την ΕΡΤ"

Να συζητηθεί άμεσα η πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που οδήγησε στο κλείσιμο την ΕΡΤ, ζήτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Π. Λαφαζάνης, στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής. 

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι το προεδρείο «αν είναι δυνατόν, αύριο κιόλας, να θέσει σε συζήτηση την πρόταση νόμου του κόμματός του για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου». 

Ο πρόεδρος της Βουλής, Ευ. Μεϊμαράκης, ωστόσο, ενημέρωσε ότι με βάση τον Κανονισμό προϋπόθεση για να εισαχθεί η πρόταση νόμου σε συζήτηση είναι να έχει εκδοθεί η έκθεση από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. 

Ο κ. Λαφαζάνης επέμεινε, ωστόσο, ότι το Γενικό Λογιστήριο δεν χρειάζεται να εξαντλήσει το περιθώριο των 15 ημερών και μπορεί να επισπεύσει για την έκδοση της έκθεσής του.

Μέχρι στιγμής, από τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ έχουν καταθέσει κοινή πρόταση νόμου για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου. Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης προχώρησαν σε αντίστοιχες πρωτοβουλίες, με εξαίρεση τη Χρυσή Αυγή.

«Είτε το θέλουμε, είτε όχι, υπάρχει πολύ σοβαρό πρόβλημα θεσμικής λειτουργίας. Πρόβλημα Δημοκρατίας» είπε στην Ολομέλεια της Βουλής ο Ευ. Βενιζέλος, μιλώντας για το θέμα της ΕΡΤ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.