.Μια κυβέρνηση βουτηγμένη στην ιδεοληψία, στο ψέμα και στην εξαπάτηση

Από τη στιγμή που ο Βαρουφάκης τίναξε στον αέρα το αφήγημα της πρώτης φοράς Αριστερά και αποκάλυψε ότι έχουμε να κάνουμε με τρελούς που ακόμη μας κυβερνούν έχουν γίνει πράματα και θάματα. Και από τότε που ο Καμμένος «κάηκε» με τις συνομιλίες με τον ναρκέμπορο η κυβέρνηση έχει πάθει εργασιακό «οργασμό» ενώ ο υπουργός Άμυνας είναι εξαφανισμένος. Θα ζητήσουν σε λίγο silver alert οι οικείοι του.
Μέσα σε λίγες ημέρες η πολιτική ατζέντα άλλαξε τόσο πολύ που λες και το είχαν… προσυνεννοημένο στο Μαξίμου να τα κάνουν όλα αυτά. Ο δε Τσίπρας αισθάνθηκε την ανάγκη να πάει και στα δύο νομοσχέδια για Παιδεία και Υγεία προκειμένου να τα στηρίξει, προτού πάει διακοπές.
Αλλά για σκεφτείτε τι έκανε η κυβέρνηση από τότε που το Noor 1 μπήκε στην αυλή του Πενταγώνου και ο Γιάνης ξεπούλησε τα βιβλία του έξω από το Μέγαρο Μαξίμου.
Ψήφισε την επαναφορά του ασύλου στα Πανεπιστήμια έτσι ώστε οι Ρουβίκωνες να μπαίνουν ανενόχλητοι και να ετοιμάζουν τα σχέδιά τους για εφορμήσεις στα Εξάρχεια κι όχι μόνο.
Ψήφισε την επαναφορά των φοιτητών στη διοίκηση των Πανεπιστημίων, καταργώντας το αυτοδιοίκητο και τη μοναδική σοβαρή μεταρρύθμιση που έγινε τα τελευταία χρόνια στην Παιδεία.
Έφερε το προεδρικό διάταγμα που προκάλεσε σάλο σε ό,τι αφορά την… λοταρία για τον σημαιοφόρο στα σχολεία. Είχε μάλιστα σχεδιάσει και την κατάργηση της πρωϊνής προσευχής και την έπαρση της σημαίας. Την ίδια στιγμή ανακοίνωσε την θεσμοθέτηση του πολιτικού γάμου των ομοφυλοφίλων και το δικαίωμα των ομόφυλων ζευγαριών στην τεκνοθεσία.
Παράλληλα, έβαλε βέτο στις κυρώσεις της ΕΕ κατά του καθεστώτος Μαδούρο και είναι η μοναδική κυβέρνηση που δεν βλέπει παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κατάλυση της δημοκρατίας στη χώρα αυτή.
Και μέσα σε όλα αυτά αρνήθηκε ο Τσίπρας και η παρέα του να γίνει Εξεταστική για το «plan B» του Βαρουφάκη, για τη ζημιά που επέφερε στην οικονομία, για τα μνημόνια που υπέγραψε η αριστερά. Ενώ κάπου χάθηκε ακόμη και η συζήτηση για το ναρκοπλοίο και τις παρεμβάσεις του Καμμένου στον ισοβίτη.
Περιττό να αναφερθούμε στην… μεγάλη μεταρρύθμιση στην Υγεία. Αφού φέρει την υπογραφή ενός… αριστούχου, ευγενούς, πετυχημένου και ιδιαίτερα εύστροφου Κρητικού όπως ο Παύλος Πολάκης, τότε ποιοι είμαστε εμείς που θα το κρίνουμε. Σίγουρα θα φέρει επανάσταση στο χώρο, είμαστε σίγουροι γι’ αυτό αφού ανέλαβε να το φέρει σε πέρας ο βασικός εκπρόσωπος του «συριζισμού», κατά τον λαϊκισμό.
Στον ιδιαίτερα πυκνό πολιτικό χρόνο των τελευταίων 2 – 3 εβδομάδων δεν πρέπει να ξεχάσουμε την αγαπημένη δικαστίνα του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Θάνου η οποία έπιασε στασίδι στο Μαξίμου και μέσα σε λίγες ημέρες απέδειξε ότι επάξια θα εισπράξει τα… οδοιπορικά που της δίνουν. Δύο αναιρέσεις αποφάσεων και μια καταδίκη του Γεωργίου δεν τη λες και φτωχή σοδειά. Τους ξέφυγε λίγο η καταδίκη Βαξεβάνη αλλά μην τα περιμένουμε όλα από την γηραιά πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου.
Αυτή είναι η σημερινή κυβέρνηση η οποία χαλάρωσε και τα capital controls αλλά ξέχασε να αυξήσει το ποσό της ανάληψης. Μια κυβέρνηση βουτηγμένη στην ιδεοληψία, στο ψέμα, στην εξαπάτηση, στην τζάμπα μαγκιά του κάθε ανεπρόκοπου και ημιμαθή βουλευτή και υπουργού. Μια κυβέρνηση που νομίζει ότι απευθυνόμενη σε ένα ολιγομελές τσούρμο αριστεριστών και απάτριδων θα γλιτώσει από τη Νέμεση.
Όλος αυτός ο πυρετός στην κυβέρνηση για να βγάλει κυβερνητική έργο που αφορά στην καθημερινότητα και όχι στην οικονομία και στα Μνημόνια, είναι προάγγελος όσων θα γίνουν από το φθινόπωρο. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βάλει σκοπό να εκθεμελιώσει τα πάντα, να αλλάξει το ύφος της χώρας, να ανατρέψει παραδόσεις δεκαετιών και να επιβάλει την αριστερή ιδεολογία του με κάθε τρόπο. Έτσι πιστεύει ότι θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για τον υπέρτατο διχασμό που θέλει μέχρι τις επόμενες εκλογές.

Η πολιτική μάχη που θα δοθεί το επόμενο διάστημα θα είναι μεταξύ δύο διαφορετικών κόσμων, εντελώς περιχαρακωμένων και ο Τσίπρας απλά ετοιμάζει το δικό του στρατό. Τους Ταλιμπάν της αριστεράς.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.