.«Η Ιταλία είναι στο χείλος του γκρεμού»


«Η Ιταλία είναι στο χείλος του γκρεμού, η κατάσταση είναι σαφώς χειρότερη απ΄ότι πριν από ένα χρόνο» αναφέρει σε γραπτό ανακοινωθέν του ο Ιταλός πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι.
Στο συγκεκριμένο γραπτό μήνυμα που εκδόθηκε μετά από σύσκεψη με τον γραμματέα του κόμματος «Λαός της Ελευθερίας», Ανζτελίνο Αλφάνο, ο Καβαλιέρε προσθέτει ότι «πολιορκείται από όσους του ζητούν να ξανακατέβει στην πολιτική αρένα ως επικεφαλής της συντηρητικής παράταξης».

Παράλληλα, ο «μίστερ τιβί» τονίζει : «Η οικονομία είναι σε οριακή κατάσταση, οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά ένα εκατομμύριο, το δημόσιο χρέος ανεβαίνει και η αγοραστική δύναμη εξαφανίζεται».

Με την παρέμβασή του αυτή, ουσιαστικά, ο «Καβαλιέρε» καθιστά σαφές ότι εννοεί να αναλάβει και πάλι επικεφαλής του «Λαού της Ελευθερίας», για να αντιμετωπίσει την όλη κατάσταση που, κατά την άποψή του, χαρακτηρίζεται από « αφόρητη φορολογική πίεση και απ' την αγωνία των οικογενειών που δεν καταφέρουν να πληρώσουν τον φόρο ακίνητης περιουσίας».

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι σημειώνει, τέλος, ότι «δεν μπορεί να επιτρέψει, η χώρα του, να κατρακυλήσει σε μια ύφεση δίχως τέλος» και ότι «οι διαπιστώσεις αυτές θα επηρεάσουν και τις επιλογές των επόμενων ημερών».

Μένει να εξακριβωθεί πως θα αντιδράσουν τα μέλη εκείνα της κεντροδεξιάς, ανάμεσά τους και ο δήμαρχος της Ρώμης Τζάννι Αλεμάνο, που θεωρούν ότι « ο κύκλος του πρώην μεγιστάνα πρωθυπουργού, έχει, πλέον, κλείσει οριστικά».

Δεν αποκλείεται να κινδυνεύσει η ίδια η ενότητα του συντηρητικού «Λαού της Ελευθερίας», ενώ οι σχολιαστές δεν παραλείπουν να υπογραμμίσουν ότι «ο Καβαλιέρε θέλει να παραμείνει στην ενεργό πολιτική διότι χρειάζεται την βουλευτική του ασυλία, εν αναμονή των δικαστικών αποφάσεων, για τις υποθέσεις που εκκρεμούν».

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.