.Νέα σκληρά μέτρα λιτότητας στην Πορτογαλία


Ο συντηρητικός πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Πέδρου Πάσους Κοέλιου ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκευής μια σειρά νέων μέτρων λιτότητας για την μείωση των δημοσίων δαπανών με μόνιμο τρόπο, σε μια προσπάθεια να ικανοποιηθούν οι όροι που έχουν θέσει οι διεθνείς πιστωτές της χώρας.

Σε διάγγελμά του προς το έθνος, ο επικεφαλής της δεξιάς κυβέρνησης εξήγγειλε κατά κύριο λόγο την αύξηση της ελάχιστης ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 65 στα 66 έτη, καθώς κι ένα σχέδιο αναμόρφωσης του ασφαλιστικού συστήματος με την επιβολή έκτακτων εισφορών, από την οποία θα εξαιρούνται μόνο όσοι λαμβάνουν την κατώτατη σύνταξη.

Ακόμη, ο Πάσους Κοέλιου επίσης ανακοίνωσε την πρόθεση της κυβέρνησής του να αυξήσει τις ώρες εργασίας από τις 35 στις 40 την εβδομάδα για τους δημόσιους λειτουργούς, κάτι που ήδη ισχύει στον ιδιωτικό τομέα, και ένα πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου 30.000 δημοσίων υπαλλήλων, επί συνόλου "κατά εκτιμήσεις" 700.000.

«Τα μέτρα που ανακοινώνω αντιπροσωπεύουν, στον σύνολό τους, (εξοικονομήσεις) περίπου 4,8 δισεκατομμυρίων ευρώ με χρονικό ορίζοντα ως το 2015», διευκρίνισε.

Το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα της δεξιάς πορτογαλικής κυβέρνησης έχει στόχο την εξοικονόμηση συνολικά 6 δισ. ευρώ ως το 2016.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.