.Δε θα μειωθούν τελικά οι συντάξεις του ΟΑΕΕ


Δε θα συμπεριληφθεί τελικά στο πολυνομοσχέδιο που θα κατατεθεί σήμερα το βράδυ στη Βουλή η διάταξη η οποία προέβλεπε τη μείωση των συντάξεων των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ κατά 35%. 

Ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, εξερχόμενος πριν από λίγο από τη σύσκεψη, που βρίσκεται σε εξέλιξη στο ΥΠΟΙΚ, τόνισε πως η διάταξη δεν θα περιληφθεί ούτε σε αυτό το νομοσχέδιο αλλά ούτε και σε κάποιο άλλο μελλοντικό. 

Σημειώνεται πως το θέμα είχαν αποκαλύψει νωρίτερα σήμερα εκπρόσωποι των της ΓΣΕΒΕΕ . Η ύπαρξη της διάταξης είχε επιβεβαιωθεί και από στελέχη του υπουργείου Εργασίας. 

Η μείωση των συντάξεων, κατά 35%, θα αφορούσε λάμβαναν σύνταξη από τον ΟΑΕΕ, θα αφορούσε τους νέους συνταξιούχους του Οργανισμού και σύμφωνα με υπολογισμούς θα οδηγούσε σε εξοικονόμηση 300 εκατ. ευρώ. 

Πρέπει να τονιστεί πως θα έπληττε κυρίως συνταξιούχους του ΤΕΒΕ και του ΤΑΕΕ οι οποίοι διαχρονικά επιλέγουν να πληρώνουν υψηλές εισφορές προκειμένου να λαμβάνουν μεγάλη σύνταξη. 

Ακόμη πρέπει να τονιστεί πως κατά τα τρία χρόνια εφαρμογής του μνημονίου δεν έχει υπάρξει μείωση συντάξεων 35% εφάπαξ. 

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που συμμετείχαν στη σύσκεψη, τόνισαν πως η απόσυρση έγινε ύστερα από βέτο Βενιζέλου και ότι πλέον αναζητούνται δημοσιονομικά ισοδύναμα ύψους 230 εκατ. ευρώ, προκειμένου να κλείσει το δημοσιονομικό κενό. 

Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά, το πολυνομοσχέδιο θα είναι ανοιχτό σε προσθήκες διατάξεων μέχρι και το Σάββατο το βράδυ. 

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.