.Αμετακίνητος ο Ρουπακιώτης για την επίμαχη διάταξη


Την αντίθεσή του να υπογράψει διάταξη με την οποία καταργούνται δικαστικές αποφάσεις ασφαλιστικών μέτρων που έχουν κερδίσει συμβασιούχοι του δημοσίου, εξέφρασε, εμμέσως πλην σαφώς, από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης, με αφορμή επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Βούτση για όσα συνέβησαν στη Μανωλάδα.

Νωρίτερα, ο κ. Βούτσης είχε συγχαρεί τον κ. Ρουπακιώτη για τη στάση του σε ό,τι αφορά τη διάταξη.

Σημειώνεται ότι το πρωί, κύκλοι του υπουργείου Δικαιοσύνης έφεραν τον κ. Ρουπακιώτη να δηλώνει σε ό,τι αφορά τη διάταξη: «Δεν πρόκειται να κάνω ούτε ένα βήμα πίσω».
Εν τω μεταξύ, συνεργάτες του Αντώνη Μανιτάκη ανέφεραν ότι δεν αφορά την κατάργηση της έκδοσης δικαστικών προσωρινών διαταγών και την έκδοση ασφαλιστικών μέτρων για απολυμένους εργαζόμενους, το σχέδιο ρύθμισης που προτίθεται να καταθέσει στο πολυνομοσχέδιο ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
 
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η ρύθμιση αφορά μόνο χρονικούς περιορισμούς από τα ασφαλιστικά μέτρα και την προσωρινή διαταγή μέχρι την κύρια αγωγή, 

προκειμένου να εκδικάζεται η κύρια αγωγή σε εύλογο χρόνο, χωρίς να γίνεται κατάχρηση χρόνου με αναβολές, που μπορεί να φτάνουν και τα πέντε χρόνια. Με τη ρύθμιση η κύρια αγωγή θα πρέπει να εκδικαστεί εντός έξι μηνών. 

Σε ερώτηση του ΑΠΕ αν υπάρξουν αναβολές χωρίς να ευθύνεται ο εργαζόμενος, επισημάνθηκε ότι «πρέπει να τηρηθεί η νομιμότητα».

Πάντως, το ζήτημα θα πρέπει να έχει διευκρινιστεί πλήρως μέχρι το βράδυ που θα κατατεθεί το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή.  

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.