."Αφήνουμε πίσω μας την πενταετή ύφεση"

"Αφήνουμε πίσω μας την πενταετή ύφεση", δηλώνει στην εφημερίδα Ημερησία, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας και προσθέτει χαρακτηριστικά πως "ό,τι πετυχαίνουμε στο εξής θα πέφτει σαν βροχή στην έρημο, καθώς η χώρα θα ξυπνάει από μία πρωτοφανή ύφεση". 

Ο υπουργός Οικονομικών εκτιμά ότι "μετά το δεύτερο εξάμηνο του 2013 θα μπορούμε να δούμε ανάπτυξη με θετικούς ρυθμούς μεταβολής του ΑΕΠ σε τριμηνιαία βάση" , αλλά επισημαίνει ότι με τις αποφάσεις του Eurogroup "πήραμε μια ανάσα, αλλά δεν πρέπει να εφησυχάζουμε". 

"Αποφύγαμε τον κίνδυνο χρεοκοπίας, αλλά έχουμε υποχρέωση ως κυβέρνηση και ως κοινωνία να πετύχει το πρόγραμμα", τονίζει στη συνέντευξή του ο Γ.Στουρνάρας, θέτοντας ως πρωταρχικό στόχο της επόμενης μέρας την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. 

Πυλώνες στους οποίους θα στηριχθεί η στρατηγική για την ανάκαμψη της οικονομίας στο επόμενο διάστημα, θα είναι κατά τον υπουργό Οικονομικών, η προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων, η δημιουργία ενός υγιούς τραπεζικού συστήματος, η απελευθέρωση των αγορών και η ταχεία απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων που έχει η χώρα στη διάθεσή της από τα κοινοτικά ταμεία και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. 

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.