.Εκτός από άβατο τα Εξάρχεια απέκτησαν και πολιτοφύλακες!

Είναι μια από τις πλέον συγκλονιστικές ειδήσεις των τελευταίων χρόνων κι αν ισχύει και δεν πρόκειται για στημένη υπόθεση, τότε καλύτερα να πάμε να κρυφτούμε ως κράτος και ως λαός.
Συγκεκριμένα, ανέβηκε στην γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου προκήρυξη σύμφωνα με την οποία η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Ένοπλες Ομάδες Πολιτοφυλακής» ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονία το μεσημέρι της Τρίτης 7 Ιουνίου στα Εξάρχεια ενός 36χρονου Αιγύπτιου εμπόρου ναρκωτικών με το ψευδώνυμο «Χαμπίμπι».
Οι συντάκτες του κειμένου μιλούν για «δίκαιη εκτέλεση» του Αιγύπτιου «όταν έκανε το λάθος να επιτεθεί σε τρείς αναρχικούς συντρόφους του ΒΟΞ». Μιλούν για ένα «παρανοϊκό» άτομο που ασκούσε «ασύστολη βια με την παραμικρή αφορμή». Ωστόσο στο κείμενο δεν γίνεται καμία αναφορά στο πώς έγινε η εκτέλεση, η οποία, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, έγινε από επαγγελματία που αφενός έριξε πέντε σφαίρες με απόσταση 10 εκατοστών η μια από την άλλη και αφετέρου δεν σταμάτησε ούτε όταν το Tocarev έπαθε εμπλοκή.
Εφόσον πράγματι αυτή η οργάνωση έκανε το έγκλημα τότε μιλάμε για τη συγκρότηση ομάδων πολιτοφυλακής σε μια κεντρική περιοχή της πρωτεύουσας. Κάτι που δεν έχει ξαναγίνει. Γνωρίζαμε ότι τα Εξάρχεια είναι μια «ιδιαίτερη» γειτονιά η οποία έγινε και «μύθος» για λόγους που ούτε μπορούμε να καταλάβουμε.
Γνωρίζουμε επίσης ότι με ευθύνη του κράτους εδώ και 30 χρόνια υπήρχε και υπάρχει άβατο στην περιοχή. Κάποτε ήταν οι αναρχικοί που έκαναν κουμάντο, στη συνέχεια πλάκωσαν και οι έμποροι ναρκωτικών που εντόπισαν καλή πελατεία και γίνεται ο χαμός για την τελική επικράτηση. Οι μεν θεωρούν δική τους την περιοχή (αν και ουκ ολίγοι «ψωνίζουν» πραμάτεια) οι δε σε καμιά περίπτωση δε θέλουν να χάσουν εκατομμύρια ευρώ.
 Όμως, το να αναλαμβάνουν πολίτες να καθαρίσουν έναν ρεμάλι αυτό πάει πολύ. Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή εκτός από άβατο τα Εξάρχεια απέκτησαν και πολιτοφύλακες που βγάζουν όπλα και σκοτώνουν όποιον γουστάρουν ή που κλείνουν συμβόλαια θανάτου. 
Δεν μας έφταναν τα τάγματα αναρχικών που κάνουν παρέλαση με προτεταμένα τα όπλα. Δεν μας έφταναν οι μπαχαλάκηδες που καίνε όποτε γουστάρουν την Αθήνα και εξαφανίζονται στα στενά των Εξαρχείων. Τώρα έχουμε και τους πολιτοφύλακες; Τι σόι χώρα είναι αυτή που δεν μπορεί να επιβάλει την τάξη η αστυνομία;

Εντάξει, αποβράσματα σαν τον ναρκέμπορο από την Αίγυπτο δεν υπάρχει λόγος να ζουν. Όμως, τι θα γίνει αν σε κάθε περιοχή αναλάβουν οι πολίτες να την καθαρίσουν; Θα γίνουμε ζούγκλα και θα τραβάμε όπλο να σκοτώσουμε επειδή απουσιάζει το κράτος; 

Είναι τόσο εξωφρενικό όσο και απογοητευτικό για το που πάει η χώρα, με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης που έχει αφήσει τα Εξάρχεια ανεξέλεγκτα, προφανώς γιατί έχει ιδιαίτερη «ευαισθησία» στην περιοχή. Αν η πολιτοφυλακή των Εξαρχείων αύριο σκοτώσει αστυνομικό ή πολίτη που δεν της αρέσει τι θα γίνει; Είναι αυτό δημοκρατία ή καταντήσαμε μπανανία;

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.