.«Αδειάζει» Παπακωνσταντίνου για λίστα


Εν μέσω σφοδρών προσωπικών αντεγκλήσεων ολοκληρώθηκε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής η ακρόαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, αφήνοντας αιχμές τόσο για τον προκάτοχο του Γιώργο Παπακωνσταντίνου, όσο και για τον πρώηνεπικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιώαννη Διώτη. "Δεν μπορεί κανείς να κάνει αξιολόγηση του υλικού. 
Αν είχα παραλάβει εγώ το αρχείο θα το είχα παραδώσει αμέσως στο ΣΔΟΕ", τόνισε ο κ. Βενιζέλος, προσθέτοντας μάλιστα ότι δεν γνωρίζει αν στον κ. Διώτη δόθηκε το αρχικό υλικό η αντίγραφο του.
Ο κ. Βενιζέλος, εξέφρασε ακόμη αμφιβολίες για το αν το υλικό που παρέλαβε είχε υποστεί αλλοιώσεις πρωτίστως από αυτόν που το υπέκλεψε, 
από διάφορες υπηρεσίες ή και από παράγοντες υπηρεσιών, ενώ τόνισε ότι είχε τη βεβαιότητα ότι το usb που του παρέδωσε ο κ. Διώτης είχε διατηρηθεί και στο ΣΔΟΕ και πως είχε την εντύπωση ότι η λίστα είχε ήδη αξιοποιηθεί ως αφετηρία έρευνας. 

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο τα ποσά από τις καταθέσεις της λίστας αγγίζουν τα 1,9 δις δολάρια, πληροφορία που του αποκάλυψε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου. 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι ο κυριος Παπακωνσταντίνου φέρεται να του είπε οτι τα 20 ονόματα που είχε ξεχωρίσει και στείλει στον τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννη Καπελέρη υπερκάλυπταν τα 2/3 του συνολικού ποσού΄. 

Επανέλαβε επίσης ότι το υλικό παρέμενε στο γραφείο του χωρίς να έχει χρησιμοποιηθεί. Τόνισε τέλος, ότι στην υπόθεση της επίμαχης λίστας δημιουργήθηκε εμπλοκή από την κίνηση του γραμματέα του ΣΔΟΕ Στέλιου Στασινόπουλου να παραδωσει τη λιστα στον οικονομικό εισαγγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη 

και έκανε λόγο για γόρδιο δεσμό που μπορεί να εκθέσει τη χώρα διεθνώς και να την οδηγήσει σε αδιέξοδο τόσο όσον αφορά την αξιοποίηση των στοιχείων όσο και στις διαπραγαμτεύσεις για τη σύναψη συμφωνίας με την Ελβετία. 

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.