.Η ανεργία των νέων στο τραπέζι Βρούτση - Ράιχενμπαχ


Στην τελική ευθεία εισέρχονται οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα για το οικονομικό πακέτο των μέτρων. Συνάντηση με τον Χόρστ Ράιχενμπαχ, επικεφαλής της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα , είχε στο υπουργείο Εργασίας, ο υπουργός Γιάννης Βρούτσης, με βασικό θέμα την ανεργία των νέων. 

«Η αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης και η δομή των μεταρρυθμίσεων που προωθούνται, αποτελούν μια νέα αρχή για την Ελλάδα», δήλωσε αμέσως μετά τη συνάντηση  ο κ. Ράιχενμπαχ, ο οποίος μετέφερε στον υπουργό Εργασίας την αλλαγή του κλίματος που επικρατεί στην Ευρώπη για την Ελλάδα.

Δεσμεύτηκε  δε να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την μεταφορά πόρων στο Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Ταμείο, που θα αξιοποιηθούν για την ανάσχεση της ανεργίας -κυρίως των νέων, στην Ελλάδα.

Από την πλευρά του, ο κ. Βρούτσης ανέφερε ότι, για την ενίσχυση της απασχόλησης των νέων, το υπουργείο Εργασίας επεξεργάζεται ένα νέο πρόγραμμα 80 χιλιάδων ωφελουμένων, στοχευμένων και όχι οριζοντίων παρεμβάσεων, σε τομείς όπως ο αγροτικός και ο ξενοδοχειακός. 

Επίσης, επανέλαβε ότι θα συνεχιστεί απρόσκοπτα η καταβολή των συντάξεων και προανήγγειλε ότι το υπουργείο Εργασίας, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επεξεργάζεται την αναδιοργάνωση του συστήματος καταβολής των επιδομάτων.

Σημειώνεται ότι το απόγευμα, στο υπουργείο Οικονομικών, θα γίνει η νέα συνάντηση του υπουργού ΟικονομικώνΓιάννη Στουρνάρα με τους επικεφαλής της τρόικας.
Στόχος της κυβέρνησης είναι τα νέα μέτρα να κατατεθούν στη Βουλή στις 24- 25 Σεπτεμβρίου και να ψηφιστούν οι εφαρμοστικοί νόμοι το αργότερο μέχρι τις 7 Οκτωβρίου, μία μέρα πριν το Eurogroup της 8ης Οκτωβρίου.

Aύριο, θα υπάρξει, στη μια το μεσημέρι,  νέα συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν στην κυβέρνηση, στην οποία θα εξεταστούν οι τελευταίες «συγκλίσεις» κυβέρνησης και ξένων τεχνοκρατών.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.