.Αναζητούνται μέτρα ύψους 2 δισ. ευρώ


Δύο δισ. ευρώ αναζητούνται, προκειμένου να κλείσει το επώδυνο πακέτο μέτρων των 11,5 δισ. ευρώ, ενώ ολοκληρώθηκε και η αποψινή -τρίωρης διάρκειας- συνάντηση της τρόικας με τον Υπουργό Οικονομικών. 

Σύμφωνα με πληροφορίες στα 9,5 από τα 11,5 δισ. που φέρονται να έχουν οριστικοποιηθεί δεν περιλαμβάνονται μέτρα για την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες φέρεται να υπάρχει σύγκλιση απόψεων και να έχουν «κλειδώσει» οι περικοπές σε άμυνα, υγεία και ΟΤΑ.

 Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών υπογραμμίζουν ότι δεν καταλαβαίνουν την γκρίνια και τις διαρροές και ότι τα μέτρα έχουν δοθεί αναλυτικά στα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση.
Μείωση του χρόνου προειδοποίησης για την καταβολή της αποζημίωσης σε περιπτώσεις απόλυσης, φέρεται να συζητά η κυβέρνηση με την τρόικα, η οποία ζητά περαιτέρω περικοπή κατά 50% του ποσού της αποζημίωσης.
Η κυβέρνηση σύμφωνα με πληροφορίες, δεν δέχεται τον περιορισμό της αποζημίωσης, αλλά εμφανίζεται θετική στη μείωση του χρόνου ανάπαυσης στις 11 ώρες και θεωρεί δεδομένο την ουσιαστική συμμετοχή του κράτους στη συμμετοχή του κατωτάτου μισθού.
Δυο νέα σενάρια έρχονται στο προσκήνιο για το ασφαλιστικό, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα αντιμετωπίζει θετικά περικοπές ακόμη και σε κατώτατες συντάξεις, 
αλλά και το ενδεχόμενο μικρής αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων, προκειμένου να καλυφθούν οι απώλειες που θα προκαλέσει η μείωση κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες των εργοδοτικών εισφορών.
Νωρίτερα, το Γραφείο Τύπου της ΝΔ, σχολιάζοντας δηλώσεις της εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά που κατηγόρησε τη ΝΔ ότι έδωσε ψεύτικες ελπίδες στους πολίτες, απάντησε ότι "σε αυτές τις δύσκολες ώρες πρέπει όλοι να δείξουν υπευθυνότητα".
Σε αυτό το κλίμα, αύριο στη μια μετά το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η κρίσιμη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση, η οποία ενδέχεται να επαναληφθεί την Κυριακή.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.