.Οι μετανάστες, ο Ξένιος Ζευς, η Λιάνα Κανέλλη και η Χρυσή Αυγή


Η Χρυσή Αυγή έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τα διεθνή ΜΜΕ, κυρίως όταν ο Ηλίας Κασιδιάρης χειροδίκησε εναντίον της Λιάνας Κανέλλη και έριξε ένα ποτήρι νερό στην Ρένα Δούρου, σε τηλεοπτική εκπομπή. 
Τώρα, αναφέρει δημοσίευμα του Business Insider, βρίσκονται και πάλι στο πρωτοσέλιδο, αυτή τη φορά για τις επιθέσεις μελών της στα κέντρα κράτησης μεταναστών, που έχουν συλληφθεί κατά την επιχείρηση της Αστυνομίας «Ξένιος Ζευς». 

Τα ξένα δημοσιεύματα τονίζουν μια ανησυχητική τάση στην Ελλάδα, συνεχίζει ο συντάκτης του B.I. , με την Χρυσή Αυγή να αυξάνει την δημοτικότητά της, σε συνδυασμό με μια αύξηση της βίας εναντίον μεταναστών, σε περιστατικά που χαρακτηρίζονται μερικές φορές «αποτρόπαια». 
«Η Χρυσή Αυγή απευθύνεται σε μια χώρα που έχει πληγεί από χαλεπούς καιρούς», προσθέτει. 

'Ομως, σημειώνει, ακόμη περισσότερο ανησυχητικός είναι ο τρόπος με τον οποίο η ίδια η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την κατάσταση. Αντί να καλεί σε τερματισμό των επιθέσεων «λειτουργεί ως... υποκινητής», υποστηρίζει. 
Στις αρχές του Αυγούστου, 4.500 αστυνομικοί συνέλαβαν 7.000 μετανάστες από το κέντρο της Αθήνας, μέσα σε τρεις ημέρες.

Δημοσίευμα της οργάνωσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Human Rights Watch, αναφέρει ότι μετά τις παραπάνω επιθέσεις οι μετανάστες φοβούνταν να αναφέρουν τα εγκλήματα, μήπως προσαχθούν από την Αστυνομία, ενώ επισημαίνει ότι σε κάποιες περιπτώσεις «η Αστυνομία ζήτησε ένα χρηματικό ποσό από τα θύματα για να καταθέσουν επισήμως μια καταγγελία». 

Το ίδιο δημοσίευμα κάνει λόγο και για συγκέντρωση διαμαρτυρίας των μεταναστών έξω από το Κοινοβούλιο, πριν από μερικές ημέρες. Τη διαδήλωση καταδίκασε ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση να μην την επιτρέψει. 

«Όλως τυχαίως, ο Κασιδιάρης είναι το ίδιο πρόσωπο που είχε χειροδικήσει εναντίον μιας βουλευτή σε τηλεοπτική εκπομπή, πριν από λίγο καιρό», καταλήγει το δημοσίευμα. 

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.