.«Οι περικοπές θα είναι οι τελευταίες»


«Οι περικοπές που προβλέπουν τα νέα μέτρα θα είναι οι τελευταίες αλλά και προσωρινές» διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι μόλις ανακάμψει η οικονομία οι κοινωνικές αδικίες θα αποκατασταθούν και οι δεσμεύσεις θα ισχύσουν στο ακέραιο.
 Όπως τόνισε ο κύριος Σαμαράς, κατά την τελετή εγκαινίων της  Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης «με την επόμενη δόση θα ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και θα υπάρξει ρευστότητα στην αγορά, ενώ θα πληρωθούν και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου».
Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε επίσης ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι η χώρα κερδίζει την μάχη με το εκτός Ελλάδας λόμπι της δραχμής και μένει να κερδίσει τη μάχη και με το εντός Ελλάδας λόμπι. Όπως είπε χαρακτηριστικά «κάποιοι εύχονται να γίνουμε Αργεντινή αλλά δεν θα τους περάσει».
Ο Έλληνας πρωθυπουργός είπε ότι η Ελλάδα βρέθηκε ένα βήμα πριν από την έξοδο από την ευρωζώνη «Το κλίμα αβεβαιότητας και η προσδοκία της δραχμής που είχε δημιουργηθεί παρέλυε την οικονομία μας και το λόμπι της δραχμής φάνηκε να κερδίζει τη μάχη. Ωστόσο, αποτρέψαμε αυτό τον κίνδυνο. 

Για να αποτρέψουμε την καταστροφή έπρεπε να ανακτήσουμε την αξιοπιστία της Ελλάδας γιατί μόνο έτσι θα μπορούσαμε να εξισώσουμε καλύτερη μεταχείριση. Γι’ αυτό θα έπρεπε να εφαρμόσουμε ταχύτατα τις διαρθρωτικές αλλαγές και τις περικοπές δαπανών».

«Η μείωση των δαπανών αυτών έπρεπε να γίνει ούτως ή άλλως γιατί καμία χώρα που σέβεται τον εαυτό της δεν μπορεί να ζει με δανεικά. Μέσα σε αυτά που κόψαμε ήταν και μεγάλες σπατάλες, όπως συντάξεις που δίνονταν σε πεθαμένους ή επιδόματα σε τυφλούς, που όπως αποδείχτηκε βλέπουν πεντακάθαρα και από τα δύο μάτια. 
Μέσα σε αυτά που κόβονται είναι και εισοδήματα που δεν μπορούν να αγγιχτούν. Προσπαθούμε όσο μπορούμε να περιορίσουμε αυτές τις περικοπές αλλά κάποιες θα υπάρξουν».

Ο κύριος Σαμαράς θα συναντηθεί σε λίγη ώρα με τις διοικήσεις των υπό συγχώνευση εταιρειών HELEXPO και ΔΕΘ. Κατά την είσοδό του στον χώρο, τον περίμενε αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Παραπληγικών, 
η οποία και ζήτησε στήριξη από την κυβέρνηση, ώστε να μην καταργηθούν τα επιδόματα που λαμβάνουν τα μέλη της. Ο Σαμαράς τους διαβεβαίωσε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.