.«Το μέλλον της Ελλάδας είναι στην ευρωζώνη»


«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι το μέλλον της Ελλάδας είναι μέσα στην ευρωζώνη, οι εταίροι θα τη στηρίξουν όσο είναι δεσμευμένη στο ευρώ» τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι, μετά την συνάντηση του με τον Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου. «Νομίζω ότι ο ελληνικός λαός έκανε θαρραλέες επιλογές για την θέση της Ελλάδας στην ευρωζώνη. 
Είχα την διαβεβαίωση ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός θα προχωρήσει με την δημοσιονομική εξυγίανση και τις μεταρρυθμίσεις» επεσήμανε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.
Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι πρέπει να συνεχιστούν οι προσπάθειες για την μείωση του ελλείμματος και να υπάρξει κοινωνική δικαιοσύνη, ώστε εκείνοι που έχουν περισσότερα να σηκώσουν το μεγαλύτερο βάρος. 
Σημείωσε τέλος ότι η κρίση δεν είναι μόνο ελληνική και ότι χρειαζόμαστε συλλογική δράση.
Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη για έγκαιρη αποδέσμευση της δόσης του δανείου που θα κατευθυνθεί στο εσωτερικό για να ενισχυθεί η ρευστότητα και να αναθερμανθεί η οικονομία και πρόσθεσε ότι η ανάκαμψη είναι κρίσιμης σημασίας, καθώς οι αντοχές του ελληνικού λαού έχουν φθάσει στα όριά τους και οι θυσίες τους πρέπει να πιάσουν τόπο.
Σε συνομιλία του με δημοσιογράφους, ερωτηθείς είπε για τις εξαγγελίες του Μάριο Ντράκγι, είπε οτι αναπτέρωσε τις ελπίδες όλων και πως ήταν μια αποφασιστική και μακροπρόθεσμη κίνηση και θα κάνει καλό και στη χώρα μας. 
Συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση, Βενιζέλο και Κουβέλη, θα έχει εν τω μεταξύ την Κυριακή στις 19:00 ο πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου για το νέο πακέτο μέτρων. 
Για την ερχόμενη Δευτέρα έχει προγραμματιστεί συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τους εκπροσώπους της τρόικας στις 11:45 στο Μαξίμου.
Σε συνέχεια του κύκλου επαφών με Ευρωπαίους αξιωματούχους, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί την Τρίτη στην Φρανφούρτη όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.