.Ρομπάι: Να πληρώσουν οι προνομιούχοι Έλληνες


«Θα πρέπει να σπάσουν τα μονοπώλια και τα κατεστημένα συμφέροντα. Δεν πρέπει να απαλλάσσονται οι προνομιούχοι αλλά να πληρώσουν αυτό που τους αναλογεί».
Με αυτά τα λόγια ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι, μετά τη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό κάλεσε την Αθήνα να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, μεριμνώντας, όμως «για την κοινωνική δικαιοσύνη».

«Η αναδιάρθρωση είναι επίπονη και δύσκολη» είπε ο κ. Ρομπάι, αλλά δίνει στη χώρα «προοπτική για θέσεις εργασίας. Με την πάροδο του χρόνου το πρόγραμμα θα αποδώσει δυνατή οικονομία και ισχυρή διοίκηση» τόνισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Επαίνεσε τις προσπάθειες της Ελλάδας λέγοντας πως «ο ελληνικός λαός έκανε θαρραλέες επιλογές για τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη. Πρέπει τώρα εμείς να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας».

Απαντώντας σε όσους αμφισβητούν το μέλλον της χώρας στη ζώνη του ευρώ, δήλωσε πως «για όσους αμφιβάλλουν για στήριξη Ελλάδα, 
υπενθυμίζω ότι εγκρίναμε 250 δισ. βοήθειας και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει αγοράσει πολλά δισεκατομμύρια ελληνικού χρέους» ενώ αναφέρθηκε πως η χώρα μπορεί να επωφεληθεί και από τα μέτρα που ανακοίνωσε ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι. 

Ενώ κ. Ρομπάι διαβεβαίωσε πως «όσο η Ελλάδα είναι δεσμευμένη απέναντι στο ευρώ, οι εταίροι της θα συνεχίσουν να τη στηρίζουν πλήρως».
Τόνισε δε πως «η κρίση δεν είναι μόνο ελληνική, χρειαζόμαστε συλλογική δράση».

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.